Sport

Simona Halep, pe filiera rusă

Ziarul de Vrancea
22 mai 2015 635 vizualizări
Jucătoarea romană va juca în primul tur cu Evghenia Rodina şi o poate întalni pe Şarapova în finală, la Roland Garros * Raluca Olaru va juca finala de dublu de la Nürnberg

În urma tragerii la sorţi a tabloului principal al turneului de tenis de la Roland Garros, favorita numărul 3, romanca Simona Halep, va juca în primul tur cu jucătoarea rusă, Evghenia Rodina (91 WTA, 26 de ani). Simona nu s-a mai întalit niciodată cu jucătoarea rusă. Principalele favorite ale acestui veritabil campionat mondial pe zgură şi primele două clasate în topul mondial, Serena Williams şi Maria Şarapova, nu se pot întalni decat în finală. Simona Halep se află pe partea de tablou a Şarapovei. În caz de victorie, Simona s-ar putea întalni cu Mirjana Baroni (Croaţia) sau Lauren Davis (SUA). În aceeaşi jumătate de tablou, Monica Niculescu (69 WTA) are o sarcină foarte grea în faţa jucătoarei spaniole Carla Suarez (8), cea care a învins-o pe Simona Halep în semifinalele turneului de la Roma. Monica a pierdut toate cele trei întălniri cu spaniola (3-6, 6-7 la Paris în 2014, 6-4, 0-6, 1-4 abandon în 2014 la Florianopolos, şi 6-4, 0-6, 2-6 în 2015, la Anvers). Dacă va trece de Suarez, Monica va juca împotriva învingătoarei partidei dintre franţuzoaica Virginie Razzano şi o jucătoare venită din calificări. A doua jucătoare romană, conform topului WTA, Irina Begu (30) se va întalni cu americanca Bethanie Sands (138), iar debutanta Andreea Mitu (99), are o confruntare neaşteptat de lejeră, cu jucătoarea franceză, Alizé Lim (368).. Irina Begu a caştigat ambele confruntări cu americanca Bethanie Sands (6-4, 1-6, 6-2 în 2012 la Linz şi 6-2, 6-4 în 2015 la Rio de Janeiro).  Dacă o va învinge pe Bethanie, Irina Begu o poate întalni în turul secund pe jucătoarea croată Ana Konjuh, care va juca în prima manşă cu o jucătoare venită din calificări. Andreea Mitu ar putea întalni în turul II pe Karolina Pliskova (Cehia) sau Zhang Shuai (China). În fine, Alexandra Dulgheru (50) va juca în primul tur cu sportiva americană Nicole Gibbbs (69, 22 de ani).  În turul II, învingătoarea acestei partide poate fi aşteptată de Alizé Cornet (Franţa) sau Roberta Vinci (Italia).
A şasea romancă pe tabloul principal de la Roland Garros ar fi putut fi Sorana Cîrstea, însă, după două victorii, Sorana a fost învinsă cu 1-6, 3-6, după 77 de minute, de paraguayanca Veronica Cepede (174). De asemenea, Marius Copil a ratat calificarea pe tabloul principal al probei masculine, fiind învins în ultimul tur de calificări de olandezul Igor Sijsling (166) cu 2-6, 4-6 după numai 56 de minute.
* În turneul de tenis feminin de la Nürnberg, cuplul romano-spaniol Raluca Olaru / Lara Arruabarrena s-a calificat în finală, după ce a învins cu 6-2, 6-3, perechea Elena Bogdan / Eva Hrdinova (Romania / Cehia), în 65 de minute. Raluca şi Lara vor susţine astăzi finala cu perechea  Chan Hao Ching / Anabel Medina (Taiwan / Spania). Principala favorită a turneului de simplu, germana Angelique Kerber a abandonat, astfel încat în finală s-a calificat italianca Roberta Vinci. Finala se va disputa între două jucătoare din Italia, întrucat Karin Knapp a învins-o pe Lara Arruabarrena cu scorul de 6-0,6-2. În cadrul turneului de la Strasbourg, australianca Samantha Stosur s-a calificat în finală, după ce a dispus cu 6-3, 3-6, 6-0 de americanca Sloane Stephens. Stosur va juca finala cu Kristina Mladenovic (Franţa), întrucat cealaltă franţizoaică, Virginie Razzano, a abandonat la scorul de 3-6, 2-1.
* Surpriza turneului ATP de la Geneva a fost eliminarea în sferturi a elveţianului Stanislas Wawrinka, principalul favorit. Wawrinka a fost învins cu 7-6, 4-6, 4-6 de argentinianul Federico Delbonis, un specialist al jocului pe zgură. Portughezul Joao Sousa (50 ATP l-a învins cu  6-4, 2-6, 7-6, pe spaniolul Pablo Andujar (41), după ce a salvat patru mingi de meci şi s-a văzut condus cu 2-6 în tie-break.  Tot în sferturile de finală, brazilianul Thomaz Bellucci a trecut cu 6-0, 1-6, 6-3 de spaniolul Albert Ramos, în timp ce columbianul Santiago Giraldo (67) a reuşit o frumoasă performanţă în faţa croatului Marin Cilic (10 ATP)      de care a dispus cu 7-5, 6-3, înregistrand astfel primul succes în cinci meciuri directe.  Ieri, Bellucci s-a calificat în finală învingandu-l cu 6-3, 6-4 pe Giraldo.
Semifinalele turneului ATP de la Nice: Dominic Thiem (Austria) – John Isner (SUA) 7-6, 6-3; Leonardo Mayer (Argentina) – Borna Coric (Croaţia) 6-4, 6-3. Într-o semifinală a turneului de dublu, perechea Mate Pavic / Michael Venus (Croaţia / Noua Zeelandă) a învins cu 6-2, 7-6 cuplul Martin Emmrich / Andreas Siljeström (Germania / Suedia) şi va juca finala cu perechea romano-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
miai, acum 3260 zile, 5 ore, 49 minute, 8 secunde
HAI SIMONA!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.