Sport

Primul trofeu al anului

Ziarul de Vrancea
19 mai 2015 473 vizualizări
Astăzi, de la ora 20:00 pe Arena Naţională, are loc finala Cupei Ligii între echipele Steaua şi Pandurii Targu Jiu * partida poate fi urmărită pe Look TV, Digi Sport şi Dolce Sport

Steaua şi Pandurii Targu Jiu îşi dispută astăzi, sub comanda arbitrului Adrian Comănescu, trofeul Cupei Ligii-Adeplast, un fel de premieră în fotbalul romanesc, după model anglo-francez. Spunem “un fel” de pentru că acest trofeu a mai existat mai demult în fotbalul romanesc, destinat a se juca în perioadele de pauză generate de meciurile echipei naţionale şi în care echipele îşi rodau tineretul şi rezervele. În 1998 şi 2000 s-au disputat aceste ediţii şi ambele au fost caştigate de FCM Bacău, în finale cu “U” Cluj, respectiv, Gloria Bistriţa.
Pe traseul competiţiei Steaua a eliminat pe Rapid (2-1), CSMS Iaşi (3-0) şi Astra Giurgiu (3-0, 0-2), iar Pandurii a trecut de Gaz Metan Mediaş (1-0), Oţelul Galaţi (2-0) şi Dinamo Bucureşti (2-1, 3-1).
Deşi desfăşurarea sezonului fotbalistic intern care se apropie de sfarşit nu lăsa să se întrevadă aşa ceva, presiunea mare este pe umerii Stelei, nu a formaţiei oltene. Echipa din Gorj a dus o aprigă luptă pentru salvarea de la retrogradare, însă acum se pare că are şanse mari de salvare, în timp ce Steaua, cu un avantaj imens în lupta pentru titlu, la începutul returului, acum se află în poziţia a doua, după marea revelaţie din Targu Mureş. Nu este deloc de neglijat că echipa Steaua este mai mult interesată de meciul de campionat cu FC  Botoşani de duminică, decat de această finală şi este posibil ca o serie de titulari să fie menajaţi. În schimb, formaţia din Targu Jiu are ocazia să caştige primul trofeu din propria istorie şi, în mod firesc, dorinţa este majoră.
Antrenorul Stelei spune că doreşte acest trofeu: "Ne dorim ca la sfarşitul meciului acest trofeu să fie în vitrina clubului Steaua. Se întalnesc două echipe foarte bune. Pandurii are jucători cu abilităţi tehnice. Dacă va evolua Pintilii, jocul lor se va schimba în bine. Sper ca spectacolul să fie pe măsură. Caştigarea aceastui trofeu ar însemna un prim titlu în acest sezon, ceea ce ne-ar da încredere pentru meciul următor. Ne gandim şi la cealaltă finală, a Cupei Romaniei", a declarat  Galcă. La randul său, fostul stelist Edward Iordănescu, care conduce echipa Pandurii face trimiteri la istorie: "Suntem foarte bucuroşi să fim aici, e un moment special pentru echipă şi oraş, pentru că suntem în premieră într-o finală. Suntem pregătiţi să caştigăm această cupă. Se întalnesc două echipe cu multă calitate şi îmi doresc să fie şi un joc plăcut ochiului. Suntem optimişti, în ciuda faptului că am avut un program încărcat, suntem un pic «consumaţi», dar la ora jocului sigur vom fi pregătiţi din toate punctele de vedere", a afirmat Iordănescu.
În ediţia actuală de campionat, Steaua a învins Pandurii în tur pe teren propriu cu 6-0 (toate golurile fiind marcate de Keşeru), iar în returul de la Targu Jiu, oltenii au caştigat cu 2-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.