Sport

Copil da, Ungur ba!

Ziarul de Vrancea
19 mai 2015 468 vizualizări
Marius a trecut cu bine primul filtru de calificare la Roland Garros, în timp ce Adrian a fost invins de italianul Luca Vanni după un set decisiv încheiat 14-16

Al doilea turneu de Grand Slam al anului a început ieri pe terenurile de la Roland Garros cu primul tur al întrecerii masculine, în care Romania este reprezentată de trei sportivi, în ordinea topului ATP, Victor Hănescu, Adrian Ungur şi Marius Copil. Într-o zi în care ploaia şi-a făcut de cap determinand întreruperi dese de partide, Adrian Ungur a fost primul roman intrat în teren şi a avut cel mai puternic adversar, italianul Luca Vanni (117 ATP), al şaselea favorit al calificărilor. După o dispută de aproape patru ore (mai exact, trei ore şi 53 de minute), italianul s-a impus cu 6-4, 6-7, 16-14 şi s-a calificat în faza a doua. În schimb, Marius Copil a reuşit să treacă după 81 de minute de portughezul Pedro Sousa (832), scor 6-7, 6-3, 6-4. În turul II, Marius îl va întălni pe australianul John Patrick Smith (162 ATP), învingător cu 6-4, 1-6, 6-3 în faţa compatriotului său, John Millman (133). Aseară a jucat şi Victor Hănescu, în compania italianului Potito Starace (221), fost nr. 27 în 2007).
În turneul feminin, Romania are cinci fete pe tabloul principal, Simona Halep, Irina Begu (capi de serie), Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu şi Andrea Mitu. În calificări vor mai juca alte trei romance. Patricia Ţig (176) şi Ana Bogdan (178) se vor întalni între ele, iar Sorana Cîrstea (145) se va confrunta cu japoneza Junri Namigata (168).
* În turneul feminin de la Nürnberg, se va disputa o semifinală pe jumătate romanească, pentru că Elena Bogdan şi Raluca Olaru vor fi, împreună cu partenerele lor, Eva Hrdinova (Cehia), respectiv, Lara Arruabarrena (Spania) adversare în penultimul act al competiţiei.  Perechea Elena Bogdan/Eva Hrdinova (Romania/Cehia) a învins cuu 7-5, 4-6, 10-8, după o oră şi 44 de minute de joc, cuplul Arina Rodionova/Olga Savciuk (Australia/Ucraina). Iar Raluca Olaru şi Lara au trecut rapid (6-1, 6-3, 61 de minute) de perechea olandeză Kiki Bertens / Demi Schuurs. Rezultate înregistrate la simplu: Misaki Doi (Japonia) – Zhang Shuai (China) 1-6, 6-3,6-1; Roberta Vinci (Italia) – Tereza Smitkova (Cehia) 6-2, 6-1; Karin Knapp (Italia) – Anna-Lena Friedsam (Germania) 6-1, 6-3. În turneul masculin de la Nice, perechea romano-olandeză  Horia Tecău / Jean-Julien Rojer şi-a aflat adversarii din sferturi, cuplul Roberto Maytin / Andres Molteni (Venezuela / Argentina) care a învins cu 6-0, 6-2 perechea taiwaneză Hsieh Cheng Peng / Wang Chieh Fu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.