Sport

Greu cu Carla, greu cu nervii

Ziarul de Vrancea
17 mai 2015 627 vizualizări
Simona Halep a pierdut semifinala turneului de la Roma în faţa Carlei Suarez şi a pierdut locul II WTA, în faţa caştigătoarei de la Foro Italico, Maria Şarapova

Simona Halep a pierdut în mod dramatic, sambătă, semifinala turneului de la Roma, jucată cu spaniola Carla Suarez (10 WTA), un meci care l-a dominat în primul set, dar care l-a scăpat din mană şi nu neapărat din cauza nervilor. După un meci de două ore şi jumătate, Suarez a caştigat cu 2-6, 6-3, 7-5 şi a egalat palmaresul întalnirilor cu Simona Halep (5-5). Mai trebuie spus că toate cele patru întalniri directe desfăşurate pe zgură s-au terminat în favoarea spaniolei, jucătoare făcută pentru suprafeţe lente, încat te întrebi în ce măsură mai este zgura suprafaţa preferată a Simonei. Carla şi-a făcut jocul ei binecunoscut, cu tenacitate şi multă mişcare, în care excelează backhand-ulcu o mană, o lovitură rară în tenisul feminin de astăzi.

Spaniola a început bine meciul, a făcut break în game-ul al doilea, conducand cu 2-0. Halep a preluat apoi conducerea jocului, cu o serie de şapte  jocuri consecutive caştigate, în care i-a ieşit totul. După primul game caştigat împotriva serviciului, Simona s-a tăiat. A început să-şi piardă răbdarea şi să-şi arate frustrarea pe teren. Suarez a continuat să joace ce ştie, alergand mult şi returnand exasperant de bine fiecare minge. Spaniola a egalat la 1, pe serviciul Simonei Halep, a mai reuşit un break la 2-1, dar imediat şi-a pierdut serviciul. La 2-3, jucătoarea romană a greşit puncte uşoare, pierzandu-şi din nou serviciul, fapt ce a determinat-o să rupă o rachetă dand cu ea de teren.Carla a condus apoi cu 5-2 şi a avut patru mingi de set pe serviciul adversarei. toate anulate de Simona. Însă în jocul următor, Simona a ratat o minge de break şi, în loc de revenirea aşteptată a fost 6-3 pentru Carla. Setul al treilea a avut a avut o desfăşurare dramatică. Pană la scorul de 4-4 nicio jucătoare nu şi-a fructificat serviciul. Halep a fost prima care a rupt acest lanţ, după ce a salvat două mingi de break, dar imediat Suarez a egalat la 5, deşi a fost condusă cu 0-30. în game-ul al 11-lea.  Simona Halep a început bine pe serviciul ei, a condus cu 30-0, dar a comis din nou erori şi Suarez a reuşit un nou break. Spaniola a servit apoi pentru meci, a ratat două puncte cu care putea încheia partida, însă a beneficitat de o minge trimisă în fileu de Halep la al treilea, astfel că Suarez s-a calificat.  Această înfrangere, coroborată cu victoria Mariei Şarapova în cealaltă semifinală, o trimite din nou pe Simona Halep pe locul III în topul WTA, romanca ratand şansa de a porni următorul turneu la care a va participa, Roland Garros, de pe poziţia de favorită numărul 2.  Maria Şarapova a învins-o, după o oră şi 48 de minute, pe compatrioata sa Daria Gavrilova (78 WTA) cu 7-5, 6-3. Se aştepta ca, extenuată după semifinala cu Simona Halep, spaniola Carla Suarez să dea o replică palidă Şarapovei, dar n-a fost aşa. Finala a durat două ore şi 37 de minute, iar Şarapova a caştigat cu 4-6, 7-5, 6-1. Proba de dublu a fost caştigată de cuplul Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria / Franţa) care a învins în finală cu 6-4, 6-3 perechea favorită numărul 1, Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India). 

În turneul masculin din seria Masters 1000, finala s-a disputat între liderul mondial Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer. Rafael Nadal, considerat multă vreme, “regele zgurei”, a fost învins în sferturi cu 6-7, 2-6 de elveţianul Stanislas Wawrinka. În semifinale, Djokovici l-a învins cu scorul de 6-4, 6-4 pe spaniolul David Ferrer, iar Federer s-a impus în faţa compatriotului săi Stan Wawrinka, scor 6-4, 6-2.

* În ceea ce priveşte turneele de săptămana viitoare, ultimele înainte de Roland Garros, Andreea Mitu (101 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Nürnberg (250.000 $). În calificări, Andreea a trecut de două jucătoare din Cehia: 6-3, 6-3 de Tereza Martincova şi 6-2, 6-3 de Andrea Hlavackova. În proba de dublu, Raluca Olaru joacă împreună cu partenera obişnuită a Irinei Begu, Lara Arruabarrena, formand cuplul favorit nr. 4. În primul tur, Raluca şi Lara vor întalni perechea germană Anna-Lena Friedsam / Carina Witthoeft. Pe tabloul de dublu mai este şi Elena Bogdan, alături de jucătoarea cehă Eva Hrdinova. Ele se vor confrunta în primul tur cu echipa Natalia Dzalamidze / Sviatlana Prajenka (Rusia / Belarus). 

În turneul masculin de la Nice, perechea Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (Romania / Olanda) întalneşte în primul tur cuplul american Steve Johnson / Sam Querrey. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.