Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Grozav, prea scump pentru Dinamo

Ziarul de Vrancea
17 mai 2015 547 vizualizări
Fotbalistul Gheorghe Grozav a declarat, vineri, după meciul Dinamo - Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, că nu crede că va rămane la gruparea bucureşteană, deoarece aceasta nu are banii necesari pentru a-l transfera definitiv

Gheorghe Grozav joacă la Dinamo sub formă de împrumut de la Terek Groznîi. Antrenorul Mircea Rednic a declarat că  şi-ar dori foarte mult ca Gheorghe Grozav să rămană la gruparea bucureşteană, dar clauza de un milion de euro stabilită de Terek Groznai este prea mare. "Grozav are o clauză foarte mare, Terek risca să piardă şi atunci au pus o clauză mare. Eu mi l-aş dori foarte mult în echipă, dar un milion de euro e prea mult pentru noi. E un jucător care poate decide un meci. Avem nevoie de un lot valoros pentru obiectivele pe care ni le-am propus. Nu ascundem că ne dorim titlul, Cupa şi Cupa Ligii", a spus Rednic.

Moţi, campion al Bulgariei

Formaţia Ludogoreţ Razgrad, la care evoluează Cosmin Moţi, a caştigat, pentru a patra oară consecutiv campionatul Bulgariei. Ludogoreţ şi-a asigurat titlul după victoria, cu scorul de 4-1, din meciul de pe teren propriu cu Lokomotiv Sofia.  Moţi a fost integralist în această partidă. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Ludogoreţ Razgrad are 11 puncte avans faţă de a doua clasată, Litex Loveci, care are un joc mai puţin. Pe de altă parte, conform novinite.com s-a inaugurat la Ludogoreţ Arena tribuna ce poartă numele lui Cosmon Moţi. Decizia ca o tribună să primească numele romanului a fost luată după prestaţia remarcabilă a lui Moţi în 2014, în Liga Campionilor. în august 2014, echipa Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după executarea loviturilor de departajare, scor 5-6, în poarta formaţiei bulgare Ludogoreţ Razgrad apărand Cosmin Moţi, care a parat două penaltiuri şi a înscris un gol de la 11 metri.

S-a cam fumat Liga a II-a

FC Voluntari, echipă înfiinţată în anul 2010, a promovat în premieră în Liga I de fotbal, cu trei etape înainte de încheierea sezonului Ligii a II-a, după victoria cu 4-1 înregistrată sambătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei ACS Rapid CFR Suceava, în etapa a VII-a. FC Voluntari, care este la a treia promovare consecutivă, are un avans de zece puncte faţă de Academica Argeş, care a remizat la Brăila (0-0), şi nu mai poate fi ajunsă de aceasta.  ACS Poli Timişoara (Seria a II) îşi asigurase deja promovarea în eşalonul de elită al fotbalului romanesc. Promovarea în Liga I este condiţionată şi de obţinerea licenţei, proces în curs de desfăşurare la Comisia de Licenţiere din cadrul FRF

 

Voleibalişti romani în Liga Europeană

Naţionala de volei masculin a Romaniei va evolua în grupa B a Ligii Europene, cu echipele Sloveniei, Turciei, Greciei, Croaţiei şi Belarus, meciurile urmand a începe în luna iulie. Potrivit CEV, în grupa A din Liga Europeană vor evolua Polonia, Estonia, Macedonia, Austria, Israel şi Danemarca, iar în grupa B, Slovenia, Turcia, Grecia, Belarus, Croaţia şi Romania.  Naţionala tricoloră, antrenată de Dănuţ Pascu, se va reuni în vederea participării în Liga Europeană, în 20 iunie, la Craiova. Obiectivul echipei Romaniei este calificarea la Turneul Final Four al competiţiei, la care vor ajunge trei echipe din faza grupelor (caştigătoarele, plus o formaţie de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament), alături de organizatoare. Liga Europeană va începe în luna iulie, datele meciurilor urmează să fie stabilite de forul european de profil.  Caştigătoarea Ligii Europene va avea drept de joc la următoarea ediţie a Ligii Mondiale de volei masculin. 

 

Şimicu în finala Cupei EHF

Handbalistul Alexandru Şimicu, component al naţionalei Romaniei s-a calificat în finala Cupei EHF, cu echipa sa de club, SV Hamburg, care a învins, sambătă, la Turneul Final Four de la Berlin, formaţia daneză Skjern Handball, cu scorul de 27-23 (14-11). Alexandru Şimicu a mai evoluat la Turneul Final Four al Cupei EHF în 2014, cu campioana Romaniei, HCM Constanţa, de la care s-a transferat vara trecută în Bundesliga, la SV Hamburg. Cealaltă finalistă este tot o echipă germană, Fuchse Berlin, care a dispus cu 27-24 de formaţia slovenă  Gorenje Velenjie. 

Cel mai rapid hat-trick

Fotbalistul echipei Southampton, Sadio Mane, a realizat, sambătă, la meciul cu Aston Villa, scor 6-1, cel mai rapid hat-trick din istoria Premier League, el reuşind această performanţă într-un interval de două minute şi 56 de secunde. Mane a înscris în minutele 13, 14 şi 16.  Sadio Mane a îmbunătăţit cu 97 de secunde precedentul record, stabilit de Robbie Fowler la Liverpool, în 1994.

 

 

PSG este campioana Franţei

Formaţia Paris Saint-Germain a caştigat pentru a cincea oară campionatul Franţei, sambătă, după victoria, cu scorul de 2-1, înregistrată în meciul din deplasare cu Montpellier, în etapa a 37-a, penultima. Golurile au fost marcate de Matuidi ('17) şi Lavezzi ('25) pentru PSG, respectiv Mounier ('40). Paris Saint-Germain are 80 de puncte şi nu mai poate fi depăşită de rivala Olympique Lyon, locul 2 cu 72 de puncte, care a remizat pe teren propriu cu Bordeaux, scor 1-1. 

 

Nu te pune cu Poliţia!

Internaţionalul englez Manu Tuilagi nu va participa la Cupa Mondială de rugby, el nefiind convocat de antrenorul Stuart Lancaster deoarece a agresat două poliţiste şi un taximetrist. Tuilagi a pledat vinovat la tribunalul din Leicester în cauza în care a fost acuzat de agresiune şi vandalism. "Ca modele şi ambasadori ai sportului, jucătorii englezi de rugby trebuie să aibă cea mai bună atitudine, pe teren şi în afara terenului. Am discutat cu Manu şi el înţege situaţia şi faptul că greşelile sale sunt grave", a declarat Lancaster. Manu Tuilagi a fost condamnat la plata unei amenzi de 6.105 lire sterline. După incidentul pentru care Tuilagi a fost condamnat, clubul Leicester a anunţat că sportivul va fi suspendat şi penalizat conform regulilor grupării. Potrivit The Guardian, Tuilagi l-a strans de gat pe un taximetrist şi apoi a bruscat două poliţiste care încercau să îi pună cătuşele, la Leicester, în noaptea de 26 aprilie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.