Sport

Sevilla, specialista Ligii Europa

Ziarul de Vrancea
15 mai 2015 586 vizualizări
Finala se joacă între echipa spaniolă şi Dnipro Dnipropetrovsk * echipele italiene Napoli şi Fiorentina au fost eliminate în semifinale

Finala Ligii Europa se va disputa pe 27 mai, la Varşovia, între echipele FC Sevilla şi Dnipopropetrovsk din Ucraina. Avantajată de victoria categorică obţinută  pe teren propriu în faţa Fiorentinei cu 3-0, echipa andaluciană antrenată de Unay Emery s-a impus şi pe stadionul Artemio Franchi, scor 2-0, prin golurile marcate de Carlos Bacca (’22) şi Daniel Carriço (’27), în timp ce echipa ''viola'', la care portarul roman Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă, nu a reuşit nici măcar golul de onoare, pentru că slovenul Josip Ilicic a ratat un penalty în minutul 67.  Fiorentina a forţat încă din start, dar oaspeţii s-au apărat bine, portarul Rico salvand golul la lovitura de cap a lui Gonzalo. Sevilla, deţinătoarea trofeului, a dat lovitura în minutul 22, cand Bacca a reluat în plasă din lovitura liberă executată de Banega. Peste doar două minute ibericii şi-au dublat avantajul, prin portughezul Daniel Carriço, după o altă fază fixă.   Rico a trimis peste transversală un şut expediat de Pizarro, dar oaspeţii au fost aproape de al treilea gol pe contraatac, prin Coke.
Fiorentina a dominat partea secundă a jocului şi a avut ocazii bune de gol prin Fernandez, al cărui şut din lovitură liberă a fost deviat peste bară de Bacca, Salah şi Ilicic, însă Rico a intervenit salutar de fiecare dată. Pizarro a obţinut penalty-ul după un duel du Krychowiak, dar Ilicic a ratat, cum a făcut-o şi în minutul 80, singur cu Rico. Sevilla s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala Ligii Europa. Anul trecut, spaniolii au caştigat la Torino, la lovituri de departajare (0-0 după 120 de minute) finala cu Benfica Lisabona. FC Sevilla a mai obţinut două victorii în Cupa UEFA, în 2006, la Eindhoven (4-0 cu Middlesbrough) şi în anul următor, 2-2 la Glasgow (lovituri de departajare) cu Espanyol Barcelona.
Cealaltă semifinală a consemnat calificarea surprinzătoare a echipei ucrainene Dnipro Dnipropetrovsk. Cu un egal norocos în tur (1-1) obţinut pe terenul echipei SSC Napoli, printr-un gol suspect de ofsaid, formaţia ucraineană s-a impus cu scorul de 1-0 pe terenul propriu, prin golul marcat de Selezniov (’58).
Napoli a avut o posesie bună şi a presat din start, fără a se arunca în atac, iar. Higuain a avut prima ocazie (‘8), dar Boiko a fost la post. Leo Matos a avut o intervenţie salvatoare în faţa lui Callejón,  Boiko a salvat un nou gol ca şi făcut în faţa aceluiaşi Higuain. La poarta cealaltă, argentinianul Andujar a intervenit şi el cu succes la situaţia lui Selezniov.  Imediat după pauză, Lucikevici a fost aproape de deschiderea scorului pe contraatac, însă a ratat ţinta.  Dnipro a deschis scorul prin Selezniov, care a reluat în poartă centrarea lui Konoplianka. Cu trecerea timpului, Napoli a atacat tot mai disperat, dar totodată fără luciditate: De partea cealaltă, Dnipro a fost aproape de a încheia conturile pe contraatac, dar Andujar a respins de două ori şuturile lui Kalinic, iar apoi mingea expediată de Matheus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.