Sport

Sfert romanesc la Roma

Ziarul de Vrancea
14 mai 2015 654 vizualizări
Alexandra Dulgheru şi Simona Halep se vor întalni astăzi pe terenurile de la Foro Italico

 * prima a uimit din nou, învingand-o pe Ekaterina Makarova, numărul 8 mondial * Simona a învins-o în premieră pe Venus Williams, în timp ce Serena Williams s-a retras din turneu
Excelenta zi de miercuri a tenisului feminin romanesc a continuat şi în ziua următoare la Foro Italico din capitala Italiei, cand Alexandra Dulgheru şi Simona Halep au obţinut calificarea în sferturile de finală ale importantului Premier 5 pe zgură roşie. Poate era prea mult să credem că Alexandra va reuşi să mai dea o lovitură după ce a învins-o pe jucătoarea nr. 14 a lumii, Lucie Safarova. Şi totuşi, Alex, sau “Piti” cum îi spun prietenii, a realizat o ispravă şi mai şi, eliminand-o şi pe rusoaica Ekaterina Makarova (8 WTA), scor 6-4, 6-3 în 88 de minute. Makarova este la cea mai bună clasare din carieră, locul 8 WTA, dar palmaresul ei este destul de sărac, doar două titluri, la Pattaya City (WTA, hard - 2014) şi Eastbourne (Premier, iarbă - 2010), şi două alte finale, la Fes şi Estoril, ambele pe zgură. Cu toate acestea, zgura nu este suprafaţa favorită a rusoiacei.
În schimb, Dulgheru este în mediul ei pe zgură, suprafaţă pe care a caştigat de două ori turneul de la Varşovia, de categorie Premier. Ieri, sportiva romană a fost "pe tot terenul", s-a apărat exasperant de bine şi, încurajată de numeroşi fani romani prezenţi pe arena Nicola Pietrangeli, Alexandra Dulgheru a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din 2015, etaland o evoluţie solidă şi inteligentă. Este adevărat, totodată, că Makarova i-a făcut multe cadouri adversarei, dar acestea au apărut de multe ori în urma jocului bun al romancei. După un prim game  echilibrat, Makarova a reuşit primul break la scorul de 2-1, apoi s-a distanţat la 4-1, dar de aici, Alexandra a caştigat patru jocuri la rand, punand capăt primului set, la 6-4, după 46 de minute. Katia a început mai bine şi al doilea set, conducand cu 2-0. Dulgheru a făcut rebreak, cu care a început o serie de cinci game-uri  caştigate consecutiv. La 5-2, bucureşteanca a avut un moment de relaxare, şi-a pierdut serviciul, dar cu un nou rebreak a încheiat setul, cu 6-3, şi meciul.
Meciul dintre Simona Halep şi Venus Willams (16 WTA) a fost mai uşor decat ne aşteptam, mai ales că sora mai mare a Serenei a arătat o formă bună în meciul cu speranţa ucraineană Elina Svitolina. Însă, în faţa jocului agresiv şi variat al Simonei, Venus a fost umbra marii jucătoare de altă dată: Romanca s-a impus cu 6-2, 6-1 în 61 de minute, obţinand prima sa victorie în faţa legendarei sale adversare.  Astfel s-a făcut că în sferturile de finală ale unui turneu de avengura celui roman, să se întalnească două jucătoare din Romania, Alexandra Dulgheru şi Simona Halep. Poate că nu înfrangerea categorică a lui Venus a decis-o pe mezina Serena să se retragă din turneu înaintea optimilor. Liderul mondial nu a dat prea multe explicaţii, dar şi-a motivat retragerea printr-o accidentare la cotul drept. De acest forfait va beneficia o altă americană, Christina McHale (65), care se va confrunta în sferturi cu Daria Gavrilova (Rusia).
Aseară, în ultimul meci a evoluat cea de-a treia jucătoare romană prezentă în optimi, Irina Begu, care miercuri a învins şi ea o adversară de renume, caştigătoarea turneului de la Stuttgart, Angelique Kerber (11 WTA), scor 6-3, 6-3. Adversara Irinei, Viktoria Azarenka (29 WTA) a fost lider mondial, însă a căzut în clasament din cauza unei accidentări, acum arătand o creştere vizibilă de formă. Irina şi Vika s-au bătut pentru un loc în sferturi, împotriva Mariei Şarapova. Maşa a caştigat cu 6-3, 6-3 partida cu jucătoarea sarbă Bojana Jovanovski.
În alte partide disputate ieri în optimile de finală, s-au înregistrat rezultatele: Carla Suarez (Spania) – Eugénie Bouchard (Canada) 6-7, 7-5, 7-6; Daria Gavrilova (Rusia) – Timea Bacsinszky (Elveţia) 6-4, 7-6; Petra Kvitova (Cehia) – Jelena Jankovic (Serbia) 6-3, 6-2.
Tecău a caştigat disputa cu Mergea
În turneul de dublu masculin, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda, nr. 3), mai bine sudată, a învins cu 6-2, 5-7, 10-8 cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), după o dispută de 85 de minute, în care diferenţa s-a făcut în supertiebreak.  În sferturile de finală,. ecău şi Rojer vor întalni perechea care se va impune în meciul Pablo Cuevas/David Marrero (Uruguay/Spania) - Daniel Nestor/Leander Paes (Canada/India).  Şi în turneul masculin s-a înregistrat o retragere de marcă, britanicul Andy Murray, care nu a mai susţinut întalnirea cu belgianul David Goffin. În optimi, s-au mai înregistrat rezultatele: Rafael Nadal (Spania) – John Isner (SUA) 6-4, 6-4; Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Dominic Thiem (Austria) 7-6, 6-4; David Ferrer (Spania) – Guillermo Garcia (Spania) 6-1, 6-3; Roger Federer (Elveţia) – Kevin Anderson (Africa de Sud) 6-3, 7-5


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.