Sport

Roma surade romanilor

Ziarul de Vrancea
13 mai 2015 526 vizualizări
Simona Halep şi Alexandra Dulgheru s-au calificat în optimile de finală ale turneului de la Foro Italico * ultima a învins-o pe jucătoarea cehă Lucie Safarova, după ce a irosit patru mingi de meci în decisiv

Simona Halep a avut un debut excelent în proba de simplu a turneului de tenis de la Foro Italico-Roma din categoria Premier 5, învingand-o clar, cu scorul de 6-3, 6-0 în numai 61 de minute pe jucătoarea americană Alison Riske (45 WTA).  Turneul de la Roma are o importanţă specială pentru Simona, întrucat aici şi-a început ea ascensiunea fulminantă în tenis cu doi ani în urmă. În 2013, Simona Halep a ajuns pană în semifinale, fiind învinsă doar de Serena Williams. Anul trecut, ea a acces în optimi, dar s-a retras din motive medicale. În faza optimilor, Simona se va confrunta cu Venus Williams (SUA, 16 WTA) sau Elina Svitolina (Ucraina, 19 WTA). O altă surpriză a fost eliminarea numărului 7 mondial, Ana Ivanovic (Serbia), care nu se regăseşte în ultima vreme. Caştigătoare cu 5-7, 7-6, 7-6 după un meci de peste trei ore, a fost o mare speranţă a Rusiei, Daria Gavrilova (78 WTA, venită şi ea din calificări).
În turul II a reuşit să se califice şi Alexandra Dulgheru după o victorie superbă în faţa unei jucătoare excelent clasate (14 WTA), cehoaica Lucie Safarova. Meciul a durat două ore şi jumătate: Alexandra a pierdut primul set cu 1-6, a fost condusă în cel de-al doilea cu 2-4, după care a “înviat”. 6-4 în setul secund şi apoi un “decisiv” foarte disputat, în finalul căruia Dulgheru a avut minge de meci la 5-4. N-a reuşit-o şi s-a ajuns la tie-break, în care Alex a irosit patru match-ball-uri unul după altul la 6-2. La scorul de 6-6, soarta părea să suradă Luciei, dar Alexandra s-a înfuriat şi a caştigat următoarele două mingi şi întalnirea. Π   n optimi, adversara Alexandrei va fi rusoaica Ekaterina Makarova (8 WTA), care a trecut cu 4-6, 6-3, 6-1 de franţuzoaica Kristina Mladenkovic (53 WTA, lucky loser).

Alte rezultate la simplu: Bojana Jovanovski (Serbia) – Madison Keys (SUA) 6-4, 1-6, 6-3; Eugénie Bouchard (Canada) – Zarina Dias (Kazahstan) 6-3, 6-4; Viktoria Azarenka (Belarus) – Caroline Wozniacki (Danemarca) 6-2, 7-6

Principala favorită a turneului, Serena Williams, a caştigat cu 6-1, 6-3 partida cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova şi va avea ca adversară, în optimi, o compatrioată venită din calificări, Christina McHale, care a reuşit surpriza de a o elimina pe italianca Sara Errani (nr. 13). Gavrilova promite un meci interesant în optimi, cu elveţianca Timea Bacsinszky, care a scos-o din competiţie cu o zi în urmă pe germana Sabine Lisicki.
În proba de dublu feminin, Irina Begu şi Monica Niculescu n-au reuşit să facă faţă perechii favorite numărul 1, Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India), care s-a impus cu 6-4, 6-3 în 63 de minute. În această probă mai este prezentă Simona Halep, în cuplu cu italianca Francesca Schiavone. Ele vor întalni în optimi perechea rusă Anastasia Pavliucenkova / Alla Kudriavţeva, favorită numărul 8, care a trecut lejer, scor 6-1, 6-0 de cuplul italian Nastassja Burnett / Jasmine Paolini.

Atenţie Mergea, urmează Tecău!

În cadrul turneului masculin din Seria Masters 1000, care se dispută tot la Roma, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India) a reuşit să se califice în optimi, după o victorie liniştită cu 6-3, 6-4 în faţa cuplului argentinian Leonardo Mayer/Juan Monaco. În optimi, Mergea şi Bopanna vor întalni perechea romano-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, calificată direct în optimi, în calitate de cap de serie nr. 3. Pană în prezent, Tecău şi Mergea au fost de cinci ori adversari în competiţiile ATP, de fiecare dată impunandu-se Tecău.  Rezultate din proba de simplu masculin: Guillermo Garcia (Spania) – Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) 6-4, 6-3; John Isner (SUA) – Leonardo Mayer (Argentina) 7-6, 6-4; Andy Murray (Marea Britanie) – Jérémy Chardy (Franţa) 6-4, 6-3; Kei Nishikori (Japonia) – Jiri Vesely (Cehia) 7-6, 7-5; Rafael Nadal (Spania) – Marsel Ilhan (Turcia) 6-2, 6-0; Dominic Thiem (Austria) – Gilles Simon (Franţa) 7-6, 2-0 ab; Thomaz Bellucci (Brazilia) – Roberto Bautista (Spania) 1-6, 6-1, 6-4;
* Marius Copil (207 ATP) a fost eliminat, ieri, în optimile de finală ale turneului challenger de la Heilbronn (Germania), dotat cu premii totale de 42.500 de euro.  a fost  învins de italianul Guido Pella (131) cu 2-6, 3-6 după 64 de minute.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.