Sport

Dosarul FRF-Piţurcă a fost clasat

Ziarul de Vrancea
11 mai 2015 708 vizualizări
DNA a ajuns la concluzie că înţelegerea a fost un act bilateral şi părţile nu datorează despăgubiri

Direcţia Naţională Anticorupţie a clasat dosarul privind rezilierea contractului dintre Federaţia Romană de Fotbal (FRF) şi  Victor Piţurcă, fără ca fostul selecţioner al echipei naţionale să achite despăgubiri, întrucat "faptele nu există". "A rezultat din actele dosarului că, în cauză, nu poate fi pusă în mişcare acţiunea penală deoarece raporturile de muncă pot înceta oricand prin acordul părţilor. Plata despăgubirilor despre care se vorbeşte în plangerea penală ar fi devenit incidentă doar în situaţia prevăzută de articolul care stipulează fenunţarea unilaterală a contractului de către oricare din părţi", arată DNA, în răspunsul formulat. În ordonanţa de clasare se subliniază că, fiind vorba de un act bilateral, niciuna din părţi nu datorează niciun fel de despăgubiri.
Dosarul de urmărire penală a fost deschis de Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu a făcut o plangere împotriva preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, legat de rezilierea contractului fostului selecţioner Victor Piţurcă, precizand că este vorba de abuz în serviciu în acest caz. "Eu am fãcut plangerea la DNA împotriva lui Burleanu. Pentru că ar fi trebuit să-i ia banii lui Piţurcă, care a luat cinci milioane de euro, şi el l-a lăsat să plece aşa... Burleanu a păgubit Federaţia Romană de Fotbal cu cel puţin un milion de euro. E vorba de o infracţiune de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. în plus, eu suspectez că e vorba şi de corupţie, dar nu am dovezi. Bănuiesc că s-a plătit o sumă de bani la negru", declara, în 4 martie, Mititelu.  Răzvan Burleanu era acuzat că i-a reziliat contractul lui Victor Piţurcă fără a avea aprobarea Comitetului Executiv al FRF. Burleanu a recunoscut că, înainte de partida din 11 octombrie 2014, cu Ungaria, din preliminariile Campionatului European din 2016, a semnat cu Victor Piţurcă o anexă la contract prin care selecţionerul renunţa la clauza de a fi despăgubit în cazul în care e dat afară, iar federaţia la cea prin care ar fi primit 500.000 de euro dacă antrenorul pleca de bună voie. Membrii Comitetului Executiv al FRF nu au votat, în şedinţa din 27 octombrie 2014, rezilierea contractului fostului selecţioner Victor Piţurcă, decizia de încetare a colaborării cu tehnicianul nefiind supusă aprobării, deoarece a fost asumată de preşedintele Răzvan Burleanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.