Sport

Şahiştii vrânceni, pe podium la Buzău

Dan Chiriac
12 mai 2015 811 vizualizări
La categoria de vârstă U 14, Ana Maria Banciu a câştigat turneul la care au participat 53 de juniori de la opt cluburi din ţară

Şahiştii vrânceni nu au dezminţit tradiţia şi au participat şi în acest an în număr mare la Concursul Interjudeţean Cupa “Ziua Europei”. Întrecerea a avut loc la Buzău, la finalul săptămânii. Şahiştii vrânceni au obţinut rezultate care au dovedit încă o dată că în judeţ sunt talente. Au participat 53 juniori mici şi copii de la Clubul Sportiv Palatul Copiilor Buzău, Clubul Sportiv Voinţa Buzău, ACS Pheonix Buzău, C.S.M. Focşani 2007, C.S. Olimp Şah Focşani, Clubul de Şah Orizont 64 Brăila, Clubul Sportiv Universitar Ploieşti şi C.S. Asociaţia Axiopolis Sport Cernavodă. Dintre cluburile din afara judeţului Buzău, cele mai bune rezultate le-a obţinut C.S.M. Focşani 2007. La Turneul A, juniori mici sub 14 ani, au participat 24 şahişti, printre care, 5 vrânceni. Aceştia au obţinut următoarele rezultate: Ion Dragoş-Cosmin (locul al III-lea în clasamentul general), Banciu Ana-Maria (locul I la fete sub 14 ani), Banciu Alexandra-Ioana (locul al II-lea la fete sub 12 ani). La Turneul B, copii sub 10 ani, au participat 29 şahişti, printre care 6 vrânceni. Aceştia au fost Baciu Mihnea-Iustin, Dorobăţ Alexandru-Mihai, Dănilă Ştefan, Şimon Cristian-Eduard, Ciobanu Sebastian-Ştefan şi Zlata Alex-Ştefan. “O remarcă se cuvine mezinului vrâncean Alex-Ştefan Zlata, care în ultimul timp participă foarte sârguincios la toate şedinţele de pregătire, la toate turneele organizate şi care dovedeşte deosebite calităţi, motiv pentru care este considerat o promisiune. La şase ani şi cinci luni el s-a clasat peste aşteptări, pe locul 17 din 29 de participanţi, depăşind 12 şahişti cu mai multă experienţă”, a spus Anton Soare, secretarul general al AJ Şah Vrancea. Conducătorul delegaţiei vrâncene a fost Aurelian Grigore, şeful secţiei de şah a C.S.M. Focşani 2007, club care face eforturi pentru afirmarea în continuare a şahului vrâncean pe plan naţional. “Cu 15 – 20 de ani în urmă sau mai mult nimeni nu ar fi crezut că la Vrancea se pot obţine asemenea rezultate la şah”, mai spune Anton Soare. Tot în această perioadă, la Buzău s-a dat o testare periodică pentru mai mulţi arbitrii în activitate din ţară la care au participat şi din judeţul nostru trei arbitri, toţi trei admişi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.