Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Vacanţă scurtă în Liga I

Ziarul de Vrancea
11 mai 2015 514 vizualizări
Comitetul Executiv al FRF a stabilit, în şedinţa sa de ieri, ca Supercupa Romaniei să se dispute la 8 iulie, iar ediţia 2015-2016 a Ligii I, care se va desfăşura în sistem play-off/play-out cu 14 echipe, să înceapă la 11 iulie

Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv se va stabili şi oraşul care va găzdui Supercupa Romaniei. Perioada de transfer pentru ediţia 2015-2016 a Ligii I este cuprinsă între 14 iunie şi 5 septembrie . De asemenea, începand cu sezonul următor, arbitrii vor folosi la meciurile din Liga I spray-urile cu spumă biodegradabilă pentru a indica locul unde trebuie să stea apărarea adversă la loviturile libere.

Negoiţă, cercetat la FRF

Secretarul General al FRF, Gheorghe Chivorchian, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că acuzele de noncombat formulate de acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, la adresa fundaşului Ştefan Bărboianu după meciul cu Steaua vor ajunge în zilele următoare la Comisia de Disciplină. "Legat de declaraţia domnului Negoiţă, Departamentul de Integritate al FRF să ştiţi că nu doarme, este foarte activ. şi dacă nu vom avea un răspuns zilele acestea să fiţi convinşi că vom sesiza Comisia de Disciplină a FRF", a spus Chivorchian. Întreabat ce riscă FC Dinamo dacă acuzaţiile lui Ionuţ Negoiţă nu sunt reale, oficialul FRF a răspuns: " Cei care se vor pronunţa vor fi tot cei de la Comisia de Disciplină. Cei care vor instrumenta cazul sunt convins că vor avea în faţă toate documentele necesare. Departamentul de Integritate este foarte activ din punctul acesta de vedere". Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, l-a acuzat, la 6 mai, pe Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele în derbiul cu Steaua.

Bicfalvi, golgeter în Ucraina

Mijlocaşul Eric Bicfalvi a marcat două goluri în partida pe care echipa sa, Volîn Luţk, a terminat-o la egalitate, luni, în deplasare, scor 3-3 (1-0), cu formaţia Metalist Harkov, în etapa a XXIII-a a campionatului ucrainean. Bicfalvi, care a jucat tot meciul, a înscris în minutele 77 şi 89, la scorurile de 1-1 şi 2-2. Mijlocaşul Florentin Matei a evoluat şi el tot meciul la Volin Luţk. În urma acestei remize, Volin Luţk a urcat pe locul şapte în clasament, cu 27 de puncte. Cu aceste două goluri, Eric Bicfalvi a revenit pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Ucraina, cu 14 reuşite, la egalitate cu Artem Kraveţ şi Andrei Iarmolenko, ambii de la Dinamo Kiev.

S-a retras o legendă: Haile Gebrselassie

Atletul etiopian Haile Gebreselassie, dublu campion olimpic în proba de 10.000 de metri, şi-a anunţat, duminică, retragerea din activitate la varsta de 42 de ani. "!mi voi încheia aici cariera profesionistă, dar nu voi renunţa să alerg. Atletismul este viaţa mea", a declarat Gebreselassie la BBC, după cursa Grand Manchester Run, la care s-a clasat pe locul 16. Haile Gebreselassie a caştigat două titluri olimpice în proba de 10.000 de metri, în 1996 şi 2000, patru titluri mondiale (1993, 1995, 1997, 1999) şi patru titluri mondiale în sală (1.500 metri în 1999 şi 3.000 metri în 1997, 1999 şi 2003). Atletul etiopian a stabilit recorduri mondiale la 10.000 metri şi 5.000 metri, ambele în 1998, şi a doborat în două randuri recordul mondial la maraton, în 2007 şi 2008. În acest moment, Gebreselassie deţine recordul mondial al orei (21,185 kilometri) şi pe cel la 20.000 metri (56:26.00).

Final Four la Euroligă

Federaţia Europeană de Baschet a anunţat, ieri, că turneul Final Four al Euroligii de baschet masculin se va disputa la Berlin, în 2016, în Mercedes-Benz Arena. Oraşul Berlin a mai găzduit acest turneu în 2009, atunci cand Panathinaikos Atena a învins, în finală, cu scorul de 73-71, pe ŢSKA Moscova. În acest an, Final Four al Euroligii va avea loc la Madrid, în perioada 15-17 mai. în semifinale vor avea loc meciurile Real Madrid - Fenerbahçe Istanbul şi Olympiakos Pireu - ŢSKA Moscova. Caştigătoare se vor întalni în finală.

60 de milioane pentru Kevin

Oficialii clubului VfL Wolfsburg au stabilit la 60 de milioane de euro preţul pentru cedarea mijlocaşului belgian Kevin De Bruyne, a anunţat, ieri, site-ul mirror.co.uk. Conform sursei citate, Manchester City, Manchester United şi Juventus Torino ar fi interesate de achiziţionarea internaţionalului belgian, care mai are contract cu VfL Wolfsburg pană în vara anului 2019. Kevin De Bruyne, în varstă de 23 de ani, a fost achiziţionat de VfL Wolfsburg la începutul anului 2014 de la Chelsea Londra, după ce anterior mai jucase la formaţiile RC Genk şi Werder Bremen.

Încă o tragedie fotbalistică în Belgia

Jucătorul belgian al echipei de liga a patra Wilrijk-Beerschot, Tim Nicot (23 de ani), a decedat, ieri dimineaţă, după ce la sfarşitul săptămanii a suferit o criză cardiacă în timpul unui meci. În timpul unei partide disputate vineri la Hemiksem, Nicot s-a prăbuşit pe teren. El a fost reanimat pe gazon şi apoi a fost transportat la spital în stare de inconştienţă. Jucătorul a fost plasat în comă artificală, dar a decedat ieri dimineaţă. Decesul lui Tim Nicot vine la două săptămani după ce fundaşul echipei Lokeren Gregory Mertens, în varstă de 24 de ani, a murit în urma unei crize cardiace la un meci al formaţiei de rezerve a clubului belgian.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.