Sport

Neaşteptata finală de la Madrid

Ziarul de Vrancea
8 mai 2015 846 vizualizări
Svetlana Kuzneţova şi Petra Kvitova se vor lupta pentru victorie în turneul patronat de Ion Ţiriac * după înfrangerea Mariei Şarapova, Simona Halep rămane pe locul II în topul WTA

Principalele favorite ale turneului de tenis de la Madrid nu vor juca finala. După eliminarea timpurie a Simonei Halep, în semifinale au pierdut şi Maria Şarapova, şi Serena Williams. Şarapova a ratat posibilitatea de a reveni pe locul II în topul WTA, în locul Simonei Halep, lucru care s-ar fi întamplat dacă rusoaica ar fi ajuns în finală. Cea care i-a venit Maşei de hac a fost compatrioata ei, Svetlana Kuzneţova (29 de ani, 29 WTA), care a făcut un turneu excelent. Kuzneţova a caştigat cu 6-2, 6-4 după un meci de o oră şi jumătate. Svetlana a ocupat locul II în clasamentul WTA în 2007 şi are victorii la Roland Garros şi US Open. Şarapova a fost ultima oară pe prima poziţie în 2005. Scorul întalnirilor directe este acum de 8-5 în favoarea Şarapovei. În cealaltă semifinală, Serena Williams a suferit prima înfrangere din acest an, iar Petra Kvitova a realizat prima victorie din carieră în faţa Serenei. Kvitova, care a eliminat-o în sferturi pe Irina Begu, a caştigat în 73 de minute cu 6-2, 6-3. Ultima jucătoare care caştigase în faţa americancei este considerată Simona Halep, care s-a impus, în octombrie 2014, în partida din Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, cu scorul de 6-0, 6-2. De atunci, Williams a obţinut 27 de victorii consecutive. Totuşi, Williams a mai pierdut un meci, cu scorul de 2-6, 1-6, în faţa sportivei canadiene Eugénie Bouchard, în ianuarie, în Cupa Hopman, o competiţie organizată de ITF, la Perth (Australia), dar care nu figurează în palmaresul oficial WTA. Semifinalele turneului feminin de dublu: Garbiñe Muguruza / Carla Suarez (Spania) – Kristina Mladenovic / Karolina Pliskova (Noua Zeelandă / Cehia) 6-1, 3-6, 10-6; Casey Dellacqua / Iaroslava Şvedova (Australia / Kazahstan) – Bethanie Sands / Lucie Safarova (SUA / Cehia) 7-5, 3-6, 10-6. Perechea spaniolă Muguruza / Suarez a învins în sferturi cu 6-2, 6-2 cuplul romano-spaniol Irina Begu / Lara Arruabarrena, iar Sands şi Safarova au eliminat principalele favorite, Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India) cu 6-7, 6-3, 11-9.
Următorul turneu care va reuni elita tenisului feminin, va începe luni pe arenele “Foro Italico” de la Roma, de categoria Premier 5, în care Simona Halep va fi cap de serie numărul 2, după Serena Williams.
* Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna s-au calificat în semifinalele probei de dublu a turneului de la Madrid dotat cu premii în valoare totală de 4.185.405 euro, informează site-ul oficial al competiţiei. Ei  au învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-2, după 50 de minute de joc, cuplul Juan Sebastian Cabal/Adrian Mannarino (Columbia/Franţa), care în partida anterioară eliminase echipa fraţilor Bob şi Mike Bryan. În semifinale, Mergea şi Bopanna vor întalni perechea spaniolă Marcel Granollers/Marc Lopez (Spania), cap de serie numărul 6. Aceasta a beneficiat de abandonul cuplului Vasek Pospisil / Jack Sock (Canada / SUA) care au renunţat cand conduceau cu 6-2, 1-0. În celelalte două sferturi: Marcin Matkowski / Nenad Zimonjic (Polonia / Serbia) – Marcin  Cilic / Viktor Troicki (Serbia) 6-4, 6-7, 13-11; Feliciano Lopez / Max Mirnîi (Spania / Belarus) – Jamie Murray / John Peers (Marea Britanie / Australia) 6-5, 6-7, 10-4. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.