Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Chiţu a caştigat Grand Prix de la Zagreb

Ziarul de Vrancea
3 mai 2015 539 vizualizări
Sportiva Antreea Chiţu a caştigat medalia de aur a categoriei 52 kilograme la Grand Prix-ul de judo de la Zagreb, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Iulia Rijova

 Andreea a trecut în faza anterioară de Barbara Maros (Ungaria), Odette Giuffrida (Italia) şi în semifinale de Distria Krasniqi (Kosovo). La categoria 57 kg, Corina Căprioriu s-a clasat pe locul 5, după ce le-a învins pe americanca Hana Carmichael şi poloneza Anna Borowska, după care a pierdut în faţa britanicei Nekoda Smythe-Davis, iar în recalificări s-a impus în faţa Jovanei Rogic (Serbia) şi a fost învinsă de Johanna Mueller (Germania). 

Bronz pentru Dolniceanu, la Madrid

Sportivul Tiberiu Dolniceanu a caştigat, sambătă, medalia de bronz la etapa de Cupă Mondială la sabie seniori masculin de la Madrid. Dolniceanu a caştigat cu 15-12 în faţa sud-coreeanului Kim Kye-hwan, 15-12 în faţa italianului Massimiliano Murolo, 15-10 cu un alt italian, Luca Curatoli, 15-12 cu Luigi Samele (tot Italia), iar în semifinale a pierdut cu 11-15 în faţa coreeanului Gu Bon-gil.  În etapa de Cupă Mondială de la Johannesburg, la spadă feminin, Ana Maria Brînză s-a clasat pe locul IX.

“The Thrill” Gavril, în drum spre centuri

Pugilistul Ronald Gavril l-a învins  la puncte, pe mexicanul Oscar Riojas, într-un meci de opt reprize, la categoria supermijlocie, în cadrul unei gale de la Las Vegas. Gavril s-a impus la puncte şi are acum 12 victorii (9 prin KO) şi o înfrangere. Singura înfrangere a venit la Elvin Ayala, după o decizie în unanimitate, în urmă cu o lună. Adversarul lui Gavril de vineri, mexicanul Oscar Riojas (22 de ani), are nouă meciuri la profesionişti.  Ronald Gavril le-a mulţumit fanilor după victoria din meciul cu mexicanul Oscar Riojas şi le-a promis susţinătorilor săi că va continua să se lupte pentru a obţine o centură mondială.

Medalii neolimpice la Kaiac-canoe

Petronela Borha şi Elena Meroniac au caştigat medalia de aur în proba de kaiac dublu 1000 metri de la Campionatele Europene de kaiac-canoe ce se desfăşoară la Racice (Cehia).  Echipajul romanesc a fost urmat de cele ale Poloniei şi Serbiei. În proba de K1 1000 m, romanca Florentina Caminescu a obţinut medalia de argint, în urma germanei Franziska Weber. Tot argint a obţinut şi echipajul de canoe 4-1000 m format din Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă şi Ştefan Strat.Ieri, Petronela Borha şi Elena Meroniac au obţinut şi argintul în proba olimpică  de K1 500 m (în urma Poloniei). Marea decepţie a constituit-o echipajul de canoe dublu format din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi. Cunoscuţii campioni s-au clasat pe locul IV pe distanţele de 200 m şi 500 m, iar în proba olimpică pe 1000 m au ieşit pe locul IX, ultimul.. 

Sancţiuni la Pandurii – Dinamo

Tehnicianul echipei Pandurii Targu Jiu, Edward Iordănescu, a fost suspendat două meciuri de către Comisia de Disciplină a FRF şi a primit o penalitate de 320 de lei, după ce a fost trimis în tribună la partida cu Dinamo, informează lpf.ro.  De asemenea, dinamovistul Nicolae Grigore, eliminat în acelaşi meci, a fost suspendat o etapă şi penalizat cu 740 de lei. Ionuţ Stelescu, antrenor secund la Pandurii, a fost suspendat două jocuri şi amendat cu 320 de lei, iar Dorian Gugu, statistician la gruparea gorjeană, a fost suspendat o lună şi penalizat cu 640 lei.

Viitorul se întoarce acasă

Antrenorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că probabil echipa sa va disputa meciurile de pe teren propriu din sezonul următor pe stadionul din cadrul Academiei care îi poartă numele aflat în localitatea Ovidiu. "La anul jucăm la Constanţa, la Academie la noi. Probabil că acolo vom juca dacă vom putea. Ne gandim, aşa vrem, să avem şi noi stadionul nostru la Ovidiu, suporterii noştri. Pentru că pană acum am jucat toate meciurile în deplasare. De doi ani jucăm pe unde apucăm", a spus Hagi. Formaţia FC Viitorul dispută în prezent partidele de pe teren propriu pe Stadionul Concordia din comuna Chiajna.

Drama lui Rio Ferdinand

Fostul internaţional englez Rio Ferdinand, component al echipei Queens Park Rangers, a anunţat că soţia sa Rebecca Ellison, care suferea de cancer, a încetat din viaţă, informează site-ul oficial al clubului din Premier League.  "Sufletul meu pereche a plecat noaptea trecută. Rebecca, minunata mea soţie, a încetat din viaţă după o scurtă luptă cu cancerul, la spitalul Marsden din Londra. Era o mamă foarte iubitoare pentru cei trei copii au noştri. Ne va lipsi ca mamă, soră, mătuşă, fiică şi nepoată", a notat Ferdinand într-un comunicat. Rio Ferdinand era căsătorit cu Rebecca din 2009 şi cei doi au trei copiii: Lorenz - 9 ani, Tate - 6 ani, Tia - 4 ani. Rebecca Ellison avea 34 de ani.

Nou record al orei

Britanicul Alex Dowsett, în varstă de 26 de ani, a îmbunătăţit, sambătă, la Manchester, cu 446 de metri recordul orei la ciclism, stabilit în februarie de Rohan Dennis. Dowsett a parcurs într-o oră 52 de kilometri şi 937 de metri. Precedentul record, de 52,491 de kilometri, îi aparţinea australianului Rohan Dennis din data de 8 februarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.