Sport

Portughezi sub umbrela AFAN

Ziarul de Vrancea
30 apr 2015 482 vizualizări
Filipe Teixeira şi Geraldo Alves sunt ajutaţi să conteste deciziile de reziliere unilaterală a contractelor de către Petrolul

Jucătorii Filipe Teixeira şi Geraldo Alves vor contesta la FIFA, dar şi în instanţele civile din Romania decizia clubului Petrolul Ploieşti de a le rezilia unilateral contractele în baza legii insolvenţei, a declarat, ieri, preşedintele AFAN, Emilian Hulubei. "Vom face plangere şi la FIFA, dar vom face şi o acţiune în civil. Contractele le-au fost reziliate unilateral de către Petrolul, dar nu există încă o decizie a comisiilor de specialitate. În regulament se specifică faptul că orice reziliere unilaterală trebuie ratificată de către o comisie competentă a FRF. Petrolul a trimis miercuri comunicarea că le reziliază unilateral contractele, în baza legii insolvenţei. În primul rand vom ataca această deciziei în instanţa civilă, pentru că intervine în perioada protejată, le ia dreptul la muncă, neputandu-se legitima la nicio altă echipă. Iar la FIFA vom merge pe denunţarea unilaterală a contractelor. Conform regulamentelor FIFA, nu ai voie de denunţi unilateral contractele în timpul sezonului. Ei fiind în perioada protejată, clubul e obligat să plătească datoriile pană la terminarea contractelor", a declarat Emilian Hulubei pentru MEDIAFAX. În motivarea deciziei de rezilere a contractelor celor doi jucători, se specifică faptul că aceasta a fost luată de club din "necesitatrea reducerii cheltuielilor" societăţii aflate în insolvenţă.
Fundaşul portughez Geraldo Alves, în varstă de 34 de ani, a fost transferat la Petrolul Ploieşti în 2012. în cariera sa, Geraldo a mai evoluat la Steaua, AEK Atena, Paços Ferreira, Benfica, Gil Vicente şi Beira Mar. Mijlocaşul portughez născut în Franţa, Filipe Teixeira, a ajuns la Petrolul în 2013, în Romania evoluand şi la FC Braşov şi Rapid. În cariera sa a mai evoluat pentru PSG, Leiria, Academica de Coimbra, West Bromwich Albion, Barnsley, Metalurg Doneţk şi Al-Shaab.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.