Sport

Răzvan Lucescu, în finala Cupei Greciei

Ziarul de Vrancea
30 apr 2015 650 vizualizări
Skoda Xanthi, echipă pregătită de romanul Răzvan Lucescu, s-a calificat în finala Cupei Greciei la fotbal, în urma rezultatului de egalitate, 0-0, înregistrat pe teren propriu în faţa formaţiei Iraklis Salonic, miercuri seara, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

  Skoda Xanthi a obţinut biletul pentru ultimul act al competiţiei graţie victoriei la limită înregistrată în meciul tur, de la Salonic, disputat pe 9 aprilie, în care elevii lui Lucescu Jr s-au impus cu 1-0, prin golul brazilianului Cleyton (min.7)  În finala Cupei Greciei, programată în data de 17 mai, pe Stadionul Olimpic din Atena, Skoda Xanthi va avea ca adversară echipa Olympiakos Pireu, care a trecut în cealaltă semifinală de formaţia Apollon Smyrni (3-0 în tur şi 1-1 în retur).

Şanse pentru ieşirea din insolvenţă

Administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, Cătălin Dascăl, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că la următorul termen, stabilit pentru 27 mai, Tribunalul Bucureşti poate da soluţia de încheiere a procesului de insolvenţă, dar acest lucru nu este o certitudine."Termenul stabilit este 27 mai, este vorba despre un termen de procedură. Planul de reorganizare a fost confirmat şi respectat în totalitate. Se poate da şi soluţia de încheiere a procesului de insolvenţă, dar nu este o certitudine pentru că judecătorul poate lua în calcul şi apelul făcut de finanţe. Dar pană la 27 mai se poate soluţiona şi acest apel, nu se ştie", a spus Cătălin Dascăl. În situaţia în care Tribunalul Bucureşti nu închide procedura de reorganizare la 27 mai, FC Dinamo nu va fi eligibilă pentru participarea în ediţia 2016-2017 a cupelor europene.

Ungur, în semifinale la Torino

Tenismanul Adrian Ungur, locul 197 ATP, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Torino , dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. Ungur l-a învins, în turul doi, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră şi şase minute, pe argentinianul Marco Trungelliti (215 ATP). Î sferturile de finală, Adrian Ungur îl va întalni pe învingătorul partidei dintre italianul Gianluca Naso, jucător venit din calificări (308) şi britanicul (fost sloven) Aljaz Bedene (91), cap de serie numărul 2.

Revine Lewandowski cu Barça ?

Preşedintele clubului Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat că atacantul Robert Lewandowski va fi pe teren, săptămana viitoare, la partida cu FC Barcelona, din manşa întai a semifinalelor Ligii Campionilor, în ciuda accidentării suferite în Cupa Germaniei. "Sunt absolut convins că el va fi pe teren miercuri", a declarat Rummenigge, care a adăugat că jucătorul va purta o mască de protecţie.  Lewandowski a suferit, marţi, o dublă fractură, de nas şi de maxilar, la meciul cu Borussia Dortmund, din semifinalele Cupei Germanei, el fiind transportat la spital imediat după întalnire. Atacantul s-a accidentat la un duel cu portarul echipei Borussia Dortmund, Mitchell Langerak, cu puţin timp înainte de finalul prelungirilor. Karl-Heinz Rummenigge este optimist şi în ceea ce priveşte recuperarea francezului Franck Ribéry. "Medicii noştri muncesc zi şi noapte pentru a-l face apt de joc sau cel puţin pentru a-i asigura prezenţa pe banca de rezerve", a precizat oficialul. Pentru întalnirea de la Barcelona, Bayern nu va putea conta pe Arjen Robben, David Alaba şi Holger Badstüber.

Wellington vrea să plece

Preşedintele clubului Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a declarat,ieri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că atacantul Wellington Carlos da Silva a solicitat conducerii încheierea anticipată a contractului său, scandent la 30 iunie, pentru a se trata la o clinică din Brazilia. "Pe Wellington nu l-am dat afară, nu avem nicio problemă cu el. Din contră, noi de opt luni tot îi propunem prelungirea contractului. Dar el ne-a rugat să încheiem anticipat contractul, care expiră la 30 iunie 2015, pentru că oricum este accidentat, are ruptură, şi nu mai poate juca în acest campionat şi vrea să se trateze la o clinică din Brazilia. El ne-a rugat să îi plătim ce mai este de plătit, să încheiem documentele, pentru că are contract de muncă legal, ca să poată să plece. El a semnat rezilierea ca să poată să plece, dar noi nu am semnat-o. Însă suntem de acord să meargă şi să se trateze decat să stea în Romania degeaba", a spus Tănase. Wellington doreşte să meargă în Brazilia şi pentru că soţia sa este însărcinată, a explicat oficialul grupării ilfovene.


Legia a pierdut la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv anunţă că a respins apelul formulat de clubul Legia Varşovia la decizia UEFA de a acorda meci pierdut la masa verde după întalnirea cu Celtic Glasgow, din manşa a doua a turului III preliminar al Ligii Campionilor, care a dus la eliminarea polonezilor din competiţie. Legia Varşovia a fost eliminată, în august 2014, din Liga Campionilor, pentru că în returul turului trei preliminar a folosit un jucător aflat în stare de suspendare, astfel că a pierdut la masa verde, scor 0-3, meciul cu Celtic Glasgow. Pe teren, polonezii au caştigat ambele manşe, 4-1 pe teren propriu şi 2-0 la Glasgow, dar rezultatul stabilit la masa verde în meciul retur i-a eliminat în urma aplicării criteriului numărului de goluri marcate în deplasare. Iniţial, Legia Varşovia a cerut luarea unor măsuri provizorii de urgenţă pentru a putea participa în play-off-ul Ligii Campionilor, la 20 şi 26 august 2014, pană cand TAS va da o decizie finală în acest caz, însă instanţa de la Lausanne a respins această primă solicitare.

Rincon, urmărit de Interpol

Un mandat internaţional de arestare a fost emis de Interpol pe numele columbianului Freddy Rincon, fostul fotbalist al echipei Real Madrid şi adversarul tricolorilor la Cupa Mondială din '94 fiind bănuit de spălare de bani şi legături cu cartelul drogurilor din Cali. Rincon, în varstă de 48 de ani, este suspectat de poliţia din Panama că ar fi cumpărat mai multe proprietăţi în această ţară folosind bani proveniţi de la Pablo Rayo Montano, un traficant de droguri. Autorităţile panameze au pus sechestru pe două apartamente, o casă şi două terenuri achiziţionate de Rincon. De asemenea, fostul internaţional este bănuit că a investit 200.000 de dolari din aceeaşi sursă în alte afaceri în Panama.

Distracţia a trecut, urmează nota de plată

Cluburile elene de baschet Olympiakos şi Panathinaikos au fost amendate cu 97.000 de euro, respectiv 30.000 de euro pentru incidentele provocate de suporteri la meciurile din sferturile de finală ale Euroligii masculine, informează L'Equipe. Olympiakos va disputa un meci cu porţile închise, după ce fanii au aprins torţe în sală şi au intrat pe teren, precum şi pentru alte incidente de natură a ameninţa integritatea fizică a participanţilor la competiţie. Panathinaikos a fost amendată de Comisia de Disciplină a Euroligii cu 15.000 de euro pentru aprinderea de torţe în sală, cu 10.000 de euro pentru folosirea de obiecte care pot împiedica activitatea oficialilor şi cu 5.000 de euro pentru obiecte aruncate în teren.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.