Sport

Acuzat de blat, fără probe

Ziarul de Vrancea
29 apr 2015 470 vizualizări
Preşedintele de la Pandurii Targu Jiu, Eugen Pîrvulescu, a fost suspendat din funcţia de preşedinte fiind acuzat că ar fi trantit meciul cu Universitatea Cluj, echipă la care a activat timp de patru luni

Preşedintele CS Pandurii Targu Jiu, Eugen Pîrvulescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost suspendat trei luni din funcţie de Adunarea Generală a Acţionarilor fiind suspectat de aranjarea meciului de pe teren propriu pierdut cu scorul de 0-1, cu Universitatea Cluj, din etapa a XXVII-a a Ligii I. Eugen Pîrvulescu a plecat de la Pandurii Targu Jiu la sfarşitul lunii august a anului trecut, el fiind instalat în funcţia de director sportiv la Universitatea Cluj, la 3 septembrie 2014. Ulterior, la 16 decembrie 2014, Pîrvulescu a revenit la Pandurii Targu Jiu şi a preluat funcţia de preşedinte al grupării gorjene. Partida Pandurii Targu Jiu - Universitatea Cluj, disputată la 20 aprilie 2015, în cadrul etapei a XXVII-a a Ligii I, s-a încheiat cu scorul de 0-1. Golul a fost marcat de Nuno Viveiros, în mintul 71.
Pîrvulescu a declarat că va sesiza personal DNA, iar dacă va fi găsit vinovat de aranjarea meciului pierdut cu Universitatea Cluj este dispus să facă "puşcărie pe viaţă". "Acuzele de blat au venit de la oficialii din cadrul AGA, domnul Călinoiu de la Consiliul Judeţean, directorul Complexului Energetic Oltenia şi toţi ceilalţi. De la federaţie sau din altă parte nu am fost acuzat, dar federaţia are Comisie de Integritate şi va analiza cazul. Oricum, eu personal voi sesiza DNA , iar dacă sunt vinovat de blat să mă bage în puşcărie pe viaţă", a spus Pîrvulescu pentru MEDIAFAX. 
Administratorul special al clubului Universitatea Cluj, Vlad Munteanu, a reacţionat vehement: "Nu pot să cred aşa ceva! E cea mai mare idioţenie posibilă pe care puteam să o aud pe anul ăsta. Toată lumea a văzut că ne-am dat viaţa pe teren, Pandurii au avut şi ei un joc foarte bun, dar nu au putut să marcheze. S-a povestit după aia că noi le-am dat punctele Stelei, dar am jucat foarte bine şi cu Steaua şi lumea nu a mai avut ce să zică. Mai mare idioţenie ca asta nu am auzit. E adevărat că e bucătăria lor, e treaba lor internă, ei ştiu mai bine cum să conducă, dar nu mi se pare corect faţă de munca unui om, care chiar şi-a văzut de treaba lui. Eu trebuie să iau atitudine din punct de vedere sportiv, pentru că ştiu ce a însemnat efortul nostru ca echipă, ştiu ce evoluţie a avut Pandurii în acel meci. Nimeni nu poate să-mi spună mie că Roman nu a vrut să dea gol din penalty. Să fim serioşi. Am jucat fotbal, mi-aş fi dat seama dacă unul dintre ei se dădea într-o parte că i-a zis Pîrvulescu ceva. Pur şi simplu nu au marcat. Dacă marcau în penaltiul ăla exista riscul să ne mai dea vreo două-trei, că poate nu reuşeam noi să revenim", a declarat oficialul grupării clujene.
Ieri, într-o conferinţă de presă, Eugen Pîrvulescu a anunţat că nu va mai continua la conducerea grupării gorjene, însă plecarea sa nu va fi prin demisie. Oficialul crede că suspiciunile de aranjament au apărut ţinandu-se cont de faptul că a avut o funcţie în cadrul Universităţii Cluj pe o perioadă de patru luni, de relaţia cu cei de acolo şi de faptul că Pandurii a pierdut meciul cu U Cluj. El spune că a fost acuzat că a mers la jucătorii echipei sale înaintea meciului cu U Cluj şi le-a cerut să nu-şi apere corect şansele. Eugen Pîrvulescu a precizat că nimeni dintre membrii AGA nu a discutat cu el şi că a găsit decizia de suspendare din funcţie pe birou.  Mihai Stănescu, directorul Centrului de copii şi juniori, a preluat atribuţiile lui Eugen Pîrvulescu.
Într-un comunicat, FRF a anunţat că Departamentul de Integritate şi Antifraudă va acţiona pentru clarificarea suspiciunilor de aranjament de la meciul Pandurii Targu Jiu - Universitatea Cluj,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.