Sport

Al patrulea antrenor la Astra

Ziarul de Vrancea
28 apr 2015 384 vizualizări
Dorinel Munteanu a fost înlocuit cu Marius Şumudică la gruparea giurgiuveană, aceasta fiind a 35-a schimbare de tehnician de la începutul sezonului

Antrenorul Dorinel Munteanu a fost înlocuit, ieri, de  către Marius Şumudică la conducerea tehnică a echipei Astra Giurgiu, noul tehnician avand drept obiectiv clasarea formaţiei pe un loc care să-i permită participarea în Liga Europa. "M-am uitat pe program acum, ştiu lotul. Venim după şase meciuri fără victorie, am ca obiectiv calificarea în cupele europene. Am vorbit cu domnul Buduru, sper să am o discuţie şi cu domnul Niculae. Mi se pare un om care face eforturi extraordinare să menţină echipa. Plăteşte salarii de 350.000 de euro net. Probabil că voi sta pe banca tehnică la meciul cu Petrolul. Dacă nici Astra nu are un lot bun, atunci nu mai are nimeni. O să încerc să-i readuc pe linia dreaptă. Acum suntem într-un con de umbră. Dacă ne calificăm în Cupele Europene e o posibilitate foarte mare să răman şi în următorul sezon", a declarat Marius Şumudică, la Dolce Sport. Antrenorul Dorinel Munteanu a preluat conducerea tehnică a echipei Astra la 4 martie, după demiterea ucraineanului Oleg Protasov. Munteanu semnase un contract valabil trei luni cu opţiune de prelungire. În nouă etape cu Dorinel Munteanu pe bancă, Astra a obţinut două victorii, trei rezultate de egalitate şi patru înfrangeri. Şumudică este al patrulea antrenor din acest sezon al Astrei, după Isăilă, Protasov şi Munteanu, iar rocada Munteanu – Şumudică este a 35-a schimbare de antrenor din acest sezon al Ligii I.
Preşedintele Comitetului Director al grupării Astra Giurgiu, Petre Buduru, a explicat alegerea lui Şumudică: "Dorinel Munteanu şi-a dat demisia ieri şi am zis noi că Şumudică este cea mai bună soluţie. A mai fost la noi, cunoaşte echipa, o preia din mers, au fost mai multe considerente. Practic mai sunt cateva etape şi ne trebuia antrenor. El va fi antrenorul pană la finalul acestui campionat, bineînţeles cu opţiune de prelungire. Obiectivul este clasarea pe un loc pentru Liga Europa. Avem şansa să mergem în Europa, pentru asta s-au făcut şi eforturi financiare la club, ca să luăm licenţa", a declarat Buduru.
Tehnicianul Marius Şumudică, 44 de ani, ultima oară la Concordia Chiajna, a mai antrenat în două randuri formaţia Astra, în 2009 şi 2011.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.