Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Petrolul, sat fără caini

Ziarul de Vrancea
28 apr 2015 470 vizualizări
Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Mircea Rednic, a declarat, după remiza din meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 1-1, că nu şi-a prelungit contractul pană în acest moment, deoarece nu a avut cu cine să discute.

"Singurul lucru pozitiv este că am rămas neînvinşi în deplasare. Ne propunem să caştigăm cat mai multe puncte în acest final de sezon. Sunt probleme financiare, deoarece unii jucători şi-au luat banii, iar alţii nu. Preferam să le dea la toţi jumătate din bani. Nu s-a semnat prelungirea contractului meu, nu am avut cu cine să discut. Este o situaţie mai delicată în acest moment", a spus Rednic la Digisport. Echipa Petrolul Ploieşti a terminat la egalitate, luni, în deplasare, scor 1-1 (0-0), cu formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, în ultimul meci al etapei a XXVIII-a a Ligii I, la debutul sarbului Vanja Radinovic pe banca tehnică a gazdelor.

Hagi îl doreşte pe Cernat

Antrenorul formaţiei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, ieri, că este interesat de transferul mijlocaşului Florin Cernat, în prezent sub contract cu Oţelul Galaţi, precizand că întotdeauna şi-a dorit un jucător de picior stang la echipă. "Sunt foarte interesat. E un jucător pe care orice echipă şi-l doreşte pentru că dezechilibrează, pasează, e bun în ultimii 30 de metri. Bravo lui, l-am felicitat, sper să îi meargă tot aşa. Să joace cat mai mult, că o fi la noi, că o fi în altă parte, nu e nicio probleme. Dacă nu, nu e nicio problemă, eu îl am pe Ianis, creşte el", a spus Hagi. Referitor la faptul că Florin Cernat este dorit şi de cluburile Steaua şi Dinamo, Hagi a menţionat că într-un transfer nu contează întotdeauna bugetul.  Mijlocaşul formaţiei Oţelul Galaţi, Florin Cernat, a marcat de două ori şi a dat o pasă de gol în victoria cu scorul de 3-0 obţinută în partida de pe teren propriu cu FC Viitorul, din cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii I.

Între ei, verzii

Reprezentativa Irlandei de Nord va disputa la 4 iunie, în deplasare, un meci amical contra echipei similare a Irlandei, partida urmand să aibă loc cu nouă zile înaintea confruntării cu Romania de la Belfast, informează setanta.com. Meciul se va juca fără spectatori pe Aviva Stadium din Dublin, cei doi selecţioneri, Martin O'Neill, respectiv Michael O'Neill, dorind să pregătească întalnirile din preliminariile Campionatului European din 2016, contra Scoţiei şi Romaniei. Partida Irlanda de Nord - Romania va avea loc la Belfast, la 13 iunie, de la ora 21.45, în preliminariile Euro-2016.

Georgia, numărul 1 în şahul feminin

Georgia este noua campioană mondială la şah feminin pe echip, după terminarea competiţiei care a avut loc la Chengdu, în China.  La finalul celor 9 runde, Georgia a ocupat primul loc în clasament, cu un total de 17 puncte, urmată de Rusia cu 15 puncte şi China cu 11 puncte.  În ultima rundă, Georgia a întrecut formaţia ţării gazdă cu scorul de 2,5-1,5.  Noua campioană mondială a folosit următoarele jucătoare: Bela Hotenaşvili (ELO2513), Meri Arabidze (2374), Nino Baţiaşvili (elo 2473) şi Melia Salome (2459). La precedenta ediţie a Campionatului Mondial de şah pe echipe feminine, din anul 2013, Ucraina a ocupat primul loc, urmată de China şi Rusia. În clasamentul CM masculin, care se disputa la Ţaghadzor (Armenia), după 7 runde  din 11, conduce Ucraina cu 11 puncte, urmată de China, tot cu 11 p şi Israel – 7 puncte.

Premii la Wimbledon

Valoarea totală a premiilor la Wimbledon va creşte cu şapte la sută, acestea ajungand 26,75 de milioane de lire, în timp ce învingătorii de la masculin şi feminin vor primi cate 1,88 de milioane de lire sterline (2,63 milioane de euro), informează The Guardian. Jucătorii eliminaţi în primul tur vor primi cate 29.000 de lire sterline (40.575 de euro), cu 2.000 de lire mai mult decat în 2014. Învingătorii de anul trecut din probele de simplu, Novak Djokovic şi Petra Kvitova au primit cate 1,76 de milioane de lire. Potrivit organizatorilor de la All England Club, premiile din acest an vor fi cele mai mari din istoria tenisului profesionist.

Accident cardiac pe teren

Fundaşul echipei Lokeren Gregory Mertens, în varstă de 24 de ani, a suferit o criză cardiacă în timpul unui meci al formaţiilor de rezerve, disputat luni seară, cu Genk, fotbalistul aflandu-se în stare critică. Jucătorul şi-a pierdut cunoştinţa după 23 de minute de joc. Personalul medical al celor două echipe a intervenit cu defibrilatorul din dotarea clubului gazdă, Genk, apoi măsurile de resuscitare au fost continuate de paramedici. Mertens a fost transportat la spital şi plasat în comă artificială, starea lui fiind critică.  "Nu am ştiut ce s-a întamplat. Am crezut că a fost lovit cu cotul, dar apoi mi-am dat seama că şi-a pierdut cunoştinţa", a declarat Pieter Gerkens, fotbalist la Genk. Mertens şi-a început cariera la Anderlecht, iar la seniori a evoluat la Cercle Bruges şi, din 2014, la Lokeren. La acest ultim club, el nu a jucat decat un meci pentru prima echipă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.