Sport

Încă un obstacol trecut de Simona

Ziarul de Vrancea
23 apr 2015 598 vizualizări
Halep a învins-o după un meci infernal pe spaniola Garbiñe Muguruza şi va juca astăzi în sferturile de finală de la Stuttgart cu italianca Sara Errani

Simona Halep, jucătoarea clasată pe locul III mondial, a învins-o miercuri noaptea, în premieră pe spaniola Garbiñe Muguruza (20 WTA) cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart. Cele două jucătoare s-au întalnit, miercuri, a treia oară în ultimele şapte lui, precedentele două partide intrand în palmaresul sportivei de 21 de ani. În septembrie 2014, în turul secund al turneului de la Wuhan, Muguruza a caştigat cu scorul 2-6, 6-2, 6-3, iar în februarie, la Galaţi, în Fed Cup, cu scorul de 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafeţe rapide, în timp ce turneul din Germania este pe zgură.
În ciuda tradiţiei jucătorilor spanioli pe zgură, Muguruza este alt tip de jucătoare, setată mai mult pentru hard: serviciu în forţă, apoi finalizarea punctului cu o altă lovitură puternică, de asemeni, retur la fel de puternic pe serviciul adversarei, nu-i plac raliurile şi nu-i place joc ul defensiv. În setul I al partidei de la Stuttgart, Halep s-a reîntalnit cu jocul fără floricele, al  Garbiñei Muguruza. Spaniola a început tare, cu break în primul game  şi cu încă unul a închis setul la 6-3, după 34 de minute. La randul ei, Simona Halep a avut două mingi de break, una la 2-3 şi alta la 3-4, dar adversara le-a rezolvat pe amandouă cu serviciul ei năprasnic. Blocajul spaniolei s-a produs mai întai la serviciu. După ce a ratat o minge de break la 1-0 pentru ea în setul al doilea, Muguruza a servit prost, a comis prima dublă greşeală, iar Halep a făcut primul ei break.  Romanca a simţit blocajul adversarei şi nu a iertat-o, caştigand şase game-uri la rand şi setul cu 6-1 după alte 33 de minute. În decisiv, Muguruza a început din nou cu un break, apoi a avut de două ori ocazia să facă 3-0. Scăpată din "încercuire", Halep a profitat iar de căderea Muguruzei, a făcut 3-2, şi-a tras sufletul în jocul al şaselea, pe care l-a cedat la 0, apoi a repetat seria de trei gameuri consecutive, după ce a mai salvat o minge de break, la 3-3. Astfel, Simona Halep a caştigat primul ei meci cu Muguruza, după o oră şi 39 de minute, reuşind să evite transformarea jucătoarei spaniole într-un complex. Statistica pe seturi arată clar curba descendentă în care a evoluat Muguruza şi modul cum a gestionat Halep această situaţie, plecand de la primul serviciu (75-62 în primul set pentru spaniolă, 50-83 în al doilea şi 37-78 în al treilea), continuand cu dublele greşeli (0-2, 2-2, 2-0), loviturile caştigătoare (9-7, 8-8, 10-4) şi greşelile neforţate (11-10, 15-5 şi 16-4).
În sferturile de finală, Simona Halep o va întalni pe jucătoarea italiană Sara Errani (15 WTA) care a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Zarina Dias (Kazahstan, 32 WTA). În varstă de 27 de ani, Errani, finalistă în 2012 la Roland Garros şi fostă numărul 5 mondial, s-a impus  după o oră şi 15 minute şi va juca pentru a treia oară în carieră cu Simona Halep. Jucătoarea romană şi cea din Italia şi-au împărţit pană acum victoriile, fiecare caştigand cate un meci cu scor categoric. În 2013, în turul al treilea al turneului de la Miami, Errani s-a impus cu 6-1, 6-0. Halep şi-a luat revanşa anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la Doha, cu scorul de 6-2, 6-0. Aceste două partide s-au disputat pe suprafeţe rapide, în timp ce meciul care va avea loc, vineri, la Stuttgart, se va desfăşura pe zgură. Atat Halep, cat şi Errani consideră zgura drept suprafaţa favorită, fiind astfel de aşteptat o întalnire mai echilibrată.  La Stuttgart, Sara Errani a învins-o în primul tur pe poloneza Agnieszka Radwanska (9) cu 7-6, 6-4 după două ore şi opt minute.
Surpriza zilei la Stuttgart a fost eliminarea jucătoarei cehe, Petra Kvitova, a treia favorită. Kvitova, revenită după o absenţă mai lungă din circuit şi reapărută în meciul de Fed Cup cu Franţa, a fost eliminată de jucătoarea americană Madison Brengle, scor 3-6, 6-7, în 95 de minute. Brengle va juca în sferturi contra franţuzoaicei Caroline Garcia, care a dispus cu 7-6, 6-2 de jucătoarea germană Carina Witthöft. În alte două partide din optimi s-au înregistrat rezultatele: Ekaterina Makarova (Rusia) – Marina Melnikova (Rusia) 6-2, 6-3; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Lucie Safarova (Cehia) 7-6, 6-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.