Sport

Finala Cupei, la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
23 apr 2015 450 vizualizări
Finala Cupei Romaniei dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Cluj se va disputa în data de 31 mai, pe Arena Naţională, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian.

O altă variantă vehiculată pentru desfăşurarea finalei cupei a fost Cluj Arena, pe care îşi dispută meciurile finalista Universitatea Cluj. De asemenea, Chivorchian a menţionat că Supercupa Romaniei s-ar putea disputa pe un alt stadion decat Arena Naţională."Pentru Supercupa Romaniei există propunerea federaţiei pentru disputarea la Cluj sau în altă localitate, în funcţie de ce vor dori şi cluburile. Ca dată de desfăşurare noi am propus 8 sau 9 iulie", a spus Chivorchian, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

Reprezentanţii FRF la UEFA

Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Răzvan Burleanu, va reprezenta forul de la Casa Fotbalului în Comisia de Marketing a UEFA conform propunerii aprobate, ieri, de Comitetul Exeutiv al FRF. Secretarul general al federaţiei, Gheorghe Chivorchian, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, noii reprezentanţi ai FRF în comisiile UEFA. Aceştia sunt: Răzvan Burleanu în Comisia de Marketing, Gheorghe Chivorchian în Comisia de asociaţii naţionale,  Radu Vişan în Comisia Hattrick, Anghel Iordănescu în Comisia de fotbal  şi Aurel Ţicleanu în Comisia pentru dezvoltare şi asistenţă tehnică, "De fapt, Vişan şi Ţ cleanu răman pe poziţiile pe care le-au avut anul trecut. Iar domnul Burleanu se mută de la Comisia de asociaţii naţionale către Comisia de Marketing", a adăugat Gheorghe Chivorchian.

Noul campionat începe  în iulie

Ediţia 2015-2016 a Ligii I, prima din istoria fotbalului romanesc care se va desfăşura în sistem play-off/play-out, va începe la 11 iulie.. Decizia a fost aprobată de Comitetul Executiv al FRF, restul programului urmand să fie defitivat de Liga Profesionistă de Fotbal.  “Pentru că este un campionat cu o densitate de meciuri destul de mare, la play-off vor fi 36 de jocuri, iar la play-out 40. Iar sezonul va fi completat, bineînţeles, cu meciurile din Cupa Romaniei şi Cupa Ligii", a explicat Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF. Comitetul Executiv al FRF a aprobat la 29 mai 2014, în urma propunerii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, ca din sezonul 2015-2016 în Liga I să evolueze 14 echipe într-o nouă formulă de desfaşurare, sezon regulat şi play-off (între echipele de pe locurile 1-6)/play-out (între echipele de pe locurile 7-14).
 
Gimnaste romane la trofeul Torino

Echipa feminină de gimnastică a Romaniei va participa, în data de 30 mai, la turneul celor patru naţiuni, Trofeo Torino, alături de reprezentantele Italiei, Rusiei şi Columbiei. Potrivit unui anunţ de joi al organizatorilor, din echipa Italiei vor face parte şi Vanessa Ferrari, Carlota Ferlito şi Erika Fasana. De asemenea, este aşteptată şi participarea Larisei Iordache, gimnasta tricoloră ratand Campionatele Europene de săptămana trecută din cauza unei accidentări. Trofeo Torino, competiţie ce se desfăşoară în capitala europeană a sportului din 2015, reprezintă o etapă de verificare importantă înaintea Jocurilor Europene de la Baku, programate în luna iunie. Pentru gimnastica artistică, evenimentul major din 2015 îl reprezintă Campionatul Mondial de la Glasgow, din luna octombrie, în urma căruia se vor decide echipele şi sportivii calificaţi direct la Jocurile Olimpice de la Rio.

Arbitri de lux la un meci de lux

Comisia de Box a statului Nevada a anunţat că americanul Kenny Bayless va arbitra meciul dintre Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao, programat la 2 mai, la Las Vegas, acesta urmand să primească suma de 25.000 de dolari. Arbitri-judecători vor fi Bert Clements, Dave Moretti şi Glenn Feldman şi vor primi fiecare cate 20.000 de dolari. Floyd Mayweather va boxa cu filipinezul Manny Pacquiao în 2 mai, la MGM Grand Arena din Las Vegas. Mayweather, 37 de ani, este neînvins în 47 de meciuri, iar Pacquiao, 36 de ani, are 57 de victorii şi cinci înfrangeri în 64 de partide. Americanul deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie, iar Pacquiao are centura WBO.

United deschide vistieria pentru fundaşi

Gruparea Manchester United intenţionează să ofere 21,5 milioane de lire sterline (30 de milioane de euro) pentru transferul fundaşului central al formaţiei Borussia Dortmund, Mats Hummels, şi 25 de milioane de lire (35 de milioane de euro) pentru apărătorul de bandă Nathaniel Clyne (Southampton). Potrivit Bild, care este citat de mirror.co.uk, Borussia Dortmund îl evaluează pe Hummels (26 de ani) la 35 de milioane de lire (aproape 50 de milioane de euro), însă tranzacţia ar putea fi realizată pentru o sumă mult mai mică, avand în vedere sezonul modest pe care l-a avut gruparea germană. Contractul lui Hummels cu Borussia expiră la 30 iunie 2017. Fundaşul dreapta Nathaniel Clyne este dorit şi de Chelsea, însă jucătorul de 24 de ani, ar prefera un transfer pe Old Trafford. Managerul "sfinţilor", Ronald Koeman, a declarat, recent, că va fi greu ca Nathaniel Clyne să semneze un nou acord cu Southampton, avand în vedere interesul grupărilor din fruntea clasamentului. Clyne mai are contract cu Southampton pană la 30 iunie 2016.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.