Sport

Radwanska a uitat să caştige

Ziarul de Vrancea
22 apr 2015 505 vizualizări
Agnieszka a fost învinsă şi la Stuttgart de Sarra Errani * Tecău s-a retras de la BRD Năstase Ţiriac Trophy, iar Mergea s-a calificat în sferturi fără joc

Primul mare turneu de tenis al sezonului european pe zgură, cel de la Stuttgart, a început să facă victime. În ultimul meci al zilei de marţi, favorita numărul 6, Ana Ivanovic, a fost învinsă cu 6-7, 4-6 de către jucătoarea franceză Caroline Garcia (29 WTA), scor 6-7, 4-6, care astfel se poate bucura de a treia victorie în 2015 în faţa Anei. Rezultatele neaşteptate au continuat şi ieri. Se confirmă căderea de formă a polonezei Agnieszka Radwanska, de nerecunoscut şi în partida cu Sara Errani (15). “Aga”, jucătoare aflată pe traseul Simonei Halep, a pierdut în două ore şi opt minute, scor 6-7, 4-6. Şi dacă rezultatele din acest an atenuează caracterul de surpriză al acestui rezultat, meciul următor s-a încheiat cu un scor uluitor, rar întalnit în turnee de asemenea nivel: 6-0, 6-0. Învinsa ocupă locul 19 WTA, a jucat în faţa compatrioţilor şi se numeşte Sabine Lisicki, fostă finalistă la Wimbledon în două randuri. Învingătoarea este Zarina Dias din Kazahstan (32 WTA) şi o aşteaptă pe Sara Errani în optimi. Germana Angelique Kerber a învins-o cu 6-2, 7-5 pe concurenta americană Alexa Glatch.
* După ce Romania a ieşit de pe tabloul de simplu a turneului open   de la Bucureşti, şi-a diminuat şansele de a caştiga şi la dublu, întrucat perechea favorită principală, Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (caştigătoarea turneului) s-a retras din competiţie. “Vinovat” este Horia Tecău, care a venit la Bucureşti cu o tendinită, dar s-a înscris în proba de dublu cu speranţa că va putea să-şi apere trofeul cucerit în ultimii trei ani. Tecău şi Rojer au fost înlocuiţi de perechea Dusan Lajovic /Diego Schwartzman (Serbia/Argentina), care a învins, în runda inaugurală, cuplul Patrick Grigoriu/Costin Pavăl, scor 6-4, 2-6, 10-6 într-un meci în care tanăra echipă romanească şi-a vandut scump pielea. "Am fost nevoit să mă retrag din cauza unei probleme la braţul drept, o tendinită care a apărut în cadrul turneului de la Monte Carlo, după meciul din turul doi care a fost foarte solicitant. De la acel meci nu am jucat deloc pană la antrenamentul de ieri, cand am încercat să mă pregătesc timp de 20 de minute, însă nu m-am simţit destul de bine. Am făcut efortul necesar pentru a mă reface, împreună cu fizioterapeuţii ATP. Organizatorii m-au ajutat, au pus meciul cat mai tarziu posibil, însă nu am avut suficient timp să mă refac", a spus Tecău, care a precizat că şi prezenţa sa la turneul de la Madrid este sub semnul întrebării. În urma retragerii perechii Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, principalii favoriţi ai probei de dublu au devenit Florin Mergea şi partenerul său indian Rohan Bopanna. Spre deosebire de Tecău şi Rojer, ei au avut noroc întrucat perechea adversă din primul tur, Markos Baghdatis / Mihail Iujnîi (Cipru / Rusia) a declarat forfait, ca urmare a accidentării cipriotului. În sferturile de finală, Mergea şi Bopanna vor întalni perechea romanească  Marius Copil / Adrian Ungur. Rezultate înregistrate în turul II la simplu: Lukas Rosol (Cehia) – Dusan Lajovic (Serbia) 4-6, 6-4, 6-3; Jiri Vesely (Cehia) – Malek Jaziri (Tunisia) 6-3, 6-1; Guillermo Garcia (Spania) – Markos Baghdatis (Cipru) 7-5, 6-2; Ivo Karlovic (Croaţia) – Borna Coric (Croaţia) 3-6, 6-3, 6-4.
* În turneul de aproape două milioane de euro de la Barcelona, prima surpriză a fost realizată marţi de un tanăr rus cu nume celebru: Andrei Rublev (18 ani, fiul unui boxer profesionist şi al unei antrenoare de tenis) l-a depăşit cu 7-6, 6-3 pe experimentatul spaniol Fernando Verdasco. Ieri, al patrulea favorit, croatul Marin Cilic a fost învins şi el, neaşteptat, scor 4-6, 4-6 de dominicanul Victor Estella (53 ATP), iar speranţa australiană Nick Kyrgios a fot eliminat de suedezul Elias Ymer, scor 6-2, 5-7, 5-7. În schimb, favoritul tribunelor, Rafael Nadal, l-a învins cu 6-3, 6-1 pe compatriotul său, Nicolas Almagro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.