Sport

Înghesuială la casieria Petrolului

Ziarul de Vrancea
22 apr 2015 483 vizualizări
Echipa din Ploieşti este împovărată de datorii

FC Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) către 75 de creditori înscrişi la masa credală, cea mai mare sumă fiind către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, peste două milioane de lei, conform tabelului preliminar al creanţelor. Gruparea prahoveană are o datorie de aproximativ 1,5 milioane de lei către Consiliul Local Ploieşti. Conform tabelului preliminar al creanţelor societăţii aflate în insolvenţă, salariaţii clubului au de recuperat aproximativ 316.000 de lei. Printre cei înscrişi la masa credală se numără fostul antrenor, Cosmin Contra, fostul atacant Adrian Mutu, dar şi jucătorii Teixeira, Peçanha, Guilherme, Alcenat, de Lucas, Peteleu, Geraldo, Tamuz şi foştii jucători Hoban, Camara şi Bornescu. De asemenea, finanţatorul Dan Capră s-a înscris la masa credală cu o creanţă chirografară subordonată în valoare de 110.314 lei, iar Maria Clarisa Varceoroveanu, soţia omului de afaceri, cu 896.028 de lei. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost stabilită pentru 25 aprilie.
Ieri, directorul executiv al FC Petrolul, Alexandru Crangu, a declarat că negociază preluarea clubului de către un grup de oameni de afaceri, însă a precizat că aceasta este o procedură de durată. "Niciuna dintre cele trei variante vehiculate în presă ca fiind interesate de preluarea clubului nu este reală. Negociem de mult timp cu altă entitate, al cărui nume nu îl pot divulga. Tot ce pot să spun este faptul că banii nu constituie problema. O tranzacţie de genul acesta implică foarte multe componente, paşii trebuie făcuţi pe etape. Cei interesaţi de preluarea Petrolului îşi doresc imagine, nu profit", a spus Crangu, la postul local de televiziune Wyll TV.  Alexandru Crangu a afirmat că posibilii viitori acţionari şi-au arătat intenţia de a achiziţiona şi Stadionul Ilie Oană. Alexandru Crangu a mai spus că în acest moment jucătorii sunt cu salariile la zi, restanţe fiind doar la achitarea bonusurilor de performanţă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.