Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Romeo Paşcu revine la FC Braşov

Ziarul de Vrancea
22 apr 2015 549 vizualizări
Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, a stabilit noua conducere pe care se va baza pană la finalul sezonului, numindu-l pe Romeo Paşcu preşedinte onorific, pe Ilie Vîju director general şi pe Florin Ghimbăşan director adjunct.

Romeo Paşcu a afirmat că revine la FC Braşov cu dorinţa de a pune umărul la salvarea echipei de la retrogradare şi nu pentru funcţie. El a mai adăugat că în ultimele două zile a făcut o analiză a situaţiei de la club, iar rezultatul nu este încurajator. Romeo Paşcu, în varstă de 71 de ani, are o experienţă de 41 ani în activitatea de preşedinte, director general sau secretar de club.Totodată, la două zile după demisia lui Constantin Zotta, fotbalistul Mugurel Buga a fost reprimit în lot. În urmă cu două luni, FC Braşov a reziliat contractele jucătorilor Mugurel Buga, Andrei Marinescu, Alin Şeroni, Georgian Păun, Sebastian Remeş şi Călin Cristea, din cauza intrării în insolvenţă. Directorul general al grupării ardelene de la acea vreme, Constantin Zotta, spunea că prin rezilierea contractelor celor şase fotbalişti se va realiza o reducere cu 33.000 de euro lunar a bugetului de salarii. Clubul FC Braşov a intrat la 4 martie în insolvenţă.

Rusescu a fost operat

Atacantul echipei Steaua, Raul Rusescu, care în partida cu Oţelul Galaţi a suferit o fractură de arcadă zigomatică dreaptă şi fractură de perete anterior al sinusului maxilar, a fost operat, ieri, la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar. Rusescu, care s-a lovit cap în cap cu Miron de la Oţelul, spre finalul partidei, a renunţat total în acest meci, pentru prima dată, la masca pe care o purta după accidentarea din toamnă, de la Targu Mureş, cand a suferit o fractura de orbită dreaptă. Atacantul a continuat meciul pană la sfarşit. Un alt jucător accidentat în meciul cu Oţelul Galaţi, Paul Papp care a suferit o fractură disjuncţie de os zigomatic drept cu deplasare, va fi operat la începutul săptămanii viitoare.

“Cetăţenii” poftesc la Guardiola

Tehnicianul spaniol al echipei SSC Napoli, Rafael Benitez, va antrena formaţia Manchester City în sezonul viitor, patronii clubului englez dorind să-l aducă pe Josep Guardiola pe banca tehnică, din 2017, a anunţat, ieri, Daily Star, citat de Corriere dello Sport. Conform sursei citate, Benitez, care a mai pregătit în Anglia echipele FC Liverpool şi Chelsea Londra, a acceptat acest "interimat" de un an, urmand să-l înlocuiască în vară pe chilianul Manuel Pellegrini. Oficialii clubului din Manchester încearcă aducerea Josep Guardiola din vara anului 2017, după ce spaniolului îi expiră înţelegerea cu Bayern München. Corriere dello Sport a scris că în cazul în care Rafael Benitez va pleca, postul de antrenor al formaţiei SSC Napoli va fi preluat de sarbul Sinisa Mihajlovic, acum la Sampdoria Genova.

Nou antrenor la Cagliari

Tehnicianul Gianluca Festa a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei Cagliari, după demisia cehului Zdenek Zeman. Festa va fi ajutat de secunzii David Suazo şi Gustavo Aragolaza, de antrenorul cu portarii Giomaria Ruiu şi de preparatorul fizic Gianfranco Ibba. Gianluca Festa, în varstă de 46 de ani, a mai pregătit-o pe Cagliari în sezonul 2009-2010, după demiterea lui Massimiliano Allegri. Cu şapte etape înainte de finalul sezonului, Cagliari ocupă locul 19, retrogradabil, cu 21 de puncte, la nouă puncte în urma echipei Atalanta Bergamo, care se află pe prima poziţie neretrogradabilă.

Keshi rămane selecţionerul Nigeriei

Federaţia Nigeriană de Fotbal a anunţat, ieri, că i-a prelungit contractul pentru încă doi ani selecţionerului Stephen Keshi. "Este timpul să ne unim cu toţii pentru ţara noastră. Trebuie să lăsăm în urmă trecutul şi să privim spre viitor", a declarat Keshi după semnarea contractului. Stephen Keshi, în varstă de 53 de ani, nu era sigur de postul său, după ce Nigeria a ratat calificarea la turneul final al Cupei Africii pe Naţiuni, care a avut loc la începutul anului. Keshi se află în funcţia de selecţioner din 2011, dar a renunţat la post după Cupa Mondială din 2014. El a revenit apoi pentru ultimele meciuri din preliminariile Cupei Africii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.