Sport

Un scor sucit după prima zi

Ziarul de Vrancea
19 apr 2015 694 vizualizări
Canada - Romania 1-1 în Fed Cup, după ce Irina Begu a fost învinsă de o puştoaică de 18 ani, iar Alexandra Dulgheru a învins-o pe celebra Eugénie Bouchard.

Majoritatea amatorilor de tenis anunţa pentru prima zi a întalnirii de baraj pentru Grupa Mondială I a Fed Cup intre Canada şi Romania un scor de 1-1 şi aşa s-a şi întamplat, însă a fost un “1-1 sucit”, pentru că tinerica de 18 ani Françoise Abanda a învins numărul 1 roman, iar apoi Alexandra Dulgheru a caştigat duelul cu superstarul canadian Eugénie Bouchard.
Între Irina Begu şi Abanda sunt 227 de locuri în clasamentul WTA, dar diferenţa nu s-a văzut şi o parte din vină o are şi ghinionul, deoarece Irina a fost afectată spre finalul setului II şi pe parcursul întregului set decisiv de o problemă la piciorul stang. Această Françoise Abanda, amintind de tinereţea lui Venus Williams, a luptat cu mare dăruire, dar după un prim set început cu un break al canadiancei, scorul de 6-4 pentru Irina, anunţa un rezultat normal. În setul secund, însă Irina a jucat slab, comiţand numeroase greşeli neforţate, care au contat în momentele ei favorabile şi Françoise a caştigat cu 7-4. Necazurile s-au adunat în setul decisiv, deşi Irina a condus cu 2-0. La 2-1, romanca a cerut time-out medical şi se părea că va încheia cu un trist abandon. Totuşi, Irina s-a ridicat şi a continuat, dar era limpede că meciul nu se îndrepta spre un deznodămant fericit pentru noi. Chiar dacă ambiţioasa romancă a salvat un avantaj de break la 5-3. Scorul a fost 4-6, 7-5, 6-4 pentru Abanda, în două ore şi 39 de minute. În declaraţiile de după meci, Irina a fost foarte corectă şi nu a dat vina pe problemele ei musculare: "Imediat cum s-a terminat primul set am simţit cum nu mai controlam jocul, fizic nu mai eram atat de bine. Am simţit contracturi în setul al doilea, dar mult mai rău m-am simţit în setul trei, însă nu asta este cauza pentru care am pierdut. Ea a jucat mult mai bine şi a meritat să caştige. Voi vorbi cu staff-ul şi vom decide împreună. Dacă sunt aptă de joc sută la sută, voi intra şi voi încerca să aduc un punct Romaniei”, a spus Irina Begu
Cel de-al doilea meci a însemnat un rezultat remarcabil pentru Alexandra Dulgheru care a obţinut, după patru ani, prima victorie asupra unei jucătoare de top 10 (Petra Kvitova, US Open 2011). Ne place să credem că gestul prostesc al Eugéniei Bouchard (care a refuzat să dea mana cu Alexandra la conferinţa de presă) a ambiţionat-o mult pe Alex, care s-a arătat mult mai bună decat jucătoarea canadiană, mai bună decat o arată scorul, 6-4, 6-4. Lovituri puternice,în special cu forehandul, deseori imprecise, încercări de a schimba unghiurile de joc, au fost armele canadiencei, la care Alexandra a răspuns cu un joc de precizie, de raliuri în aşteptarea greşelilor adversarei, care nu au întarziat să apară. Seturile au fost asemănătoare ca desfăşurare, cu un prim break realizat de romancă şi anihilat imediat şi un al doilea care s-a dovedit decisiv. Interesant este că la final, Alexandra şi cei din staff-ul ei, au mimat în stil comic gestul canadiencei de la conferinţa de presă, pentru ca în final cele două jucătoare să-şi strangă mainile la marginea terenului.
Celelalte trei partide s-au disputat aseară, la ora închiderii ediţiei nefiind încă sigură prezenţa Irinei Begu, cel puţin pentru primul meci cu Bouchard, varianta de înlocuire fiimd Andreea Mitu.

Finală Cehia - Rusia

Într-un alt meci de baraj pentru prima Grupă Mondială, Italia a învins cu 3-2 echipa SUA, cu Serena Williams în frunte, punctul decisiv fiind adus de perechea Sara Errani / Flavia Pennetta în faţa cuplului Serena Williams / Alison Riske. S-au mai disputat partidele Polonia – Elveţia (cu Martina Hingis la simplu şi dublu!) şi Olanda – Australia. Finala mare a Fed Cup se va disputa între Cehia şi Rusia. Jucătoarele cehe, cu Petra Kvitova şi Lucie Safarova la simplu, plus Barbora Zahlavova la dublu au învins, la Ostrava, cu 3-1 reprezentativa Franţei. Rusia a avut mari emoţii la Soci în întalnirea cu Germania, deşi după prima zi părea floare la ureche pentru rusoaice în ciuda absenţei ambelor jucătoare de top 10, Maria Şarapova şi Ekaterina Makarova, ambele accidentate. Dar Svetlana Kuzneţova (6-4, 6-4 cu Julia Görges) şi Anastasia Pavliucenkova (4-6, 7-6, 6-3 cu Sabine Lisicki) şi-au făcut treaba. Însă în simplurile de ieri rusoaicele n-au adunat în două meciuri decat patru game-uri (Petkovic – Kuzneţova 6-2, 6-1, Kerber – Pavliucenkova 6-1, 6-0).  Rusia s-a salvat la dublu, unde Pavliucenkova şi Elena Vesnina au învins cu 6-2, 6-3 perechea Lisicki / Petkovic.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.