Sport

Doresc sprijinul romanilor din Montreal

Ziarul de Vrancea
16 apr 2015 509 vizualizări
Mai este o zi la mijloc pană la întalnirea Canada - Romania din cadrul Fed Cup la tenis feminin

Creşte febra înaintea întalnirii feminine de tenis dintre Canada şi Romania care se va disputa sambătă şi duminică pe Arena Maurice Richard din Montreal.Pentru Canada, miza acestei întalniri este menţinerea în Grupa Mondială I, pentru Romania, promovarea în elita tenisului feminin pe echipe. În lipsa Simonei Halep, cea mai importantă jucătoare romană devine Irina Begu (33 WTA), care a reuşit un turneu destul de reuşit la Charleston, unde a atins sferturile de finală, oprindu-se în faţa germanei Angelique Kerber. Irina cere sprijinul susţinătorilor romani din Montreal, care sunt destul de mulţi, lucru dovedit şi la meciurile de box ale lui Lucian Bute. "La Galaţi, publicul ne-a ajutat foarte mult. Datorită lor am caştigat acel meci de dublu împotriva Spaniei. Sper să avem şi aici susţinători mulţi care să ne încurajeze. Contează foarte mult ajutorul lor", a spus Begu, conform paginii de facebook Romania Fed Cup Team. Jucătoarele se pregătesc, contra graficului, pe suprafaţa de joc, care este hard. "Suprafaţa de joc este una OK, bună; ne avantajează. Este într-adevăr una rapidă. Sala arată foarte bine şi ne simţim bine aici. Aşteptăm mulţi romani să ne încurajeze. Suntem pregătite să jucăm în deplasare din momentul în care am aflat că jucăm aici Ştim cum e să joci în altă parte şi nu acasă, dar sunt sigură că susţinătorii noştri ne vor oferi ceea ce aşteptăm de la ei: încurajare şi foarte mult suflet, aşa cum punem şi noi în tot ceea ce facem", a spus Alina Cercel, căpitanul nejucător al echipei Romaniei.
Din partea Canadei, principala vedetă Eugénie Bouchard a spus că  întalnirea cu Romania este specială deoarece are loc în oraşul său natal, Montreal. "Mereu mi-a plăcut să joc în Fed Cup şi am participat cu mandrie la aceste întalniri. În februarie, ştiam că mai aveam timp să mai joc încă o dată înainte de Jocurile Olimpice. Şi cum această întalnire are loc la Montreal, asta a contat foarte mult. Mereu am încercat să joc în Fed Cup, dar nu este uşor din cauza calendarului WTA", a declarat Bouchard, care în ultimii doi ani a lipsit o singură dată din echipa canadiană, la întalnirea din primul tur contra Cehiei, în luna februarie.
Partida Canada – Romania  se va disputa sambăta şi duminică cu începere de la ora 20:00 (ora Romaniei) şi va fi transmisă de DolceSport. În prima zi se vor disputa primele două partide de simplu, iar duminică se vor juca următoarele simpluri, urmate de jocul de dublu. Cele două loturi au următoarea componenţă:
Canada: Eugénie Bouchard (7WTA), Gabriela Dabrowski (181), Sharon Fichman (205), Françoise Abada (260).
Romania:  Irina Begu (33), Alexandra Dulgheru (69), Andreea Mitu (104), Raluca Olaru (62 la dublu). 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.