Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Craiova atacă UEFA la TAS

Ziarul de Vrancea
15 apr 2015 499 vizualizări
Oficialii clubului CS Universitatea Craiova au anunţat, marţi, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că vor ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia UEFA, care i-aa interzis grupării oltene participarea în competiţiile europene în sezonul 2015-2016.

UEFA consideră că gruparea CS Universitatea Craiova nu îndeplineşte condiţiile privind participarea în ediţia viitoare a cupelor europene, deoarece nu este afiliată de minimum trei ani ca membru al Federaţiei Romane de Fotbal. Formaţia CS Universitatea Craiova, înfiinţată şi afiliată la FRF în anul 2013, ocupă în prezent locul patru în clasament, cu 45 de puncte, poziţie care îi permitea participarea în ediţia viitoare a Ligii Europa.

Doi francezi la Botoşani

Preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că la antrenamentele conduse de Leo Grozavu se află în probe doi mijlocaşi francezi, Matthieu Yannick Bemba şi Cheick-Alan Diarra. "Pauza din vară va fi destul de scurtă, aşa că am decis să începem să aducem jucători în teste încă de acum. Au venit în probe doi mijlocaşi francezi, Matthieu Yannick Bemba şi Cheick Alan Diarra ", a spus Cornel Şfaiţer. Matthieu Yannick Bemba are 27 de ani şi a jucat de-a lungul carierei la US Creteil-Lusitanos B (Franţa), Dragon Le Gosier (Franţa), Ermis Aradippou (Cipru), FC Emmen(Olanda), Ethnikos Achna (Cipru), UJA Maccabi Paris Metropole (Franţa).  În varstă de 22 de ani, Cheick Alan Diarra a fost format la Lyon şi a evoluat pană acum la Gueugnon II (Franţa) şi Dijon (Franţa). în toamna anului trecut, Diarra s-a pregătit timp de mai multe săptămani cu lotul formaţiei Rapid, însă în cele din urmă gruparea giuleşteană a renunţat la legitimarea sa.

Iar se retrage Floyd?

Pugilistul american Floyd Mayweather a anunţat că lupta cu filipinezul Manny Pacquiao, care va avea loc în data de 2 mai la Las Vegas, va fi penultima din cariera sa, deoarece nu mai este pasionat de ceea ce face. Mayweather, în varstă de 38 de ani, este neînvins la profesionişti în cele 47 de partide disputate şi mai are contract pentru două meciuri cu postul de televiziune Showtime. "Nu îmi mai face plăcere cum era odată. Ultima mea luptă va avea loc în septembrie", a spus Mayweather, cu ocazia primei şedinţe de pregătire în perspectiva meciului cu Pacquiao. Mayweather şi-a mai anunţat de două ori retragerea din activitate, prima oară în mai 2007, după ce l-a învins pe Oscar De La Hoya, iar a doua oară în 2008, însă a revenit de fiecare dată, ultima oară după o pauză de 21 de luni.

Kosovo a intrat în IAAF

Kosovo, care la începutul anului 2008 şi-a declarat unilateral independenţa faţă de Serbia, a devenit cel de-al 214-lea membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), conform unei decizii a Adunării Generale a forului care a avut loc, ieri la Beijing. "IAAF a primit şi analizat aplicaţia Federaţiei de Atletism din Kosovo pentru a deveni membru al federaţiei internaţionale. Aplicaţia a îndeplinit condiţiile, iar calitatea de membru provizoriu a fost transformată în cea de membru cu drepturi şi obligaţii depline. Astfel, IAAF are acum 214 membri", se arată în comunicatul IAAF, postat pe site-ul oficial. Kosovo, regiune în care majoritatea populaţiei este de origine albaneză, şi-a declarat unilateral independenţa la începutul lui 2008. însă Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii de sud.

Labbadia revine la Hamburg

Tehnicianul Bruno Labbadia a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei SV Hamburg, înlocuindu-l pe interimarul Peter Knabel. Labbadia, care a mai pregătit-o pe Hamburg în perioada 2009-2010, va încerca să salveze echipa de la retrogradare, cu şase etape înainte de finalul sezonului. Peter Knabel fusese numit antrenor interimar la sfarşitul lunii martie, după demiterea lui Joe Zinnbauer. Hamburg a început acest sezon cu Mirko Slomka pe banca tehnică, dar acesta a fost dat afară în septembrie 2014 şi înlocuit de Zinnbauer. Bruno Labbadia, în varstă de 49 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile SV Darmstadt, Greuther Furth, Bayer Leverkusen şi VfB Stuttgart.

Se dă la Poliţie

Baschetbalistul elveţian al echipei Atlanta Hawks, Thabo Sefolosha, a declarat, marţi, că poliţia din New York este responsabilă pentru accidentarea sa, din cauza căreia nu va putea juca în acest sezon al ligii profesioniste nord-americane (NBA). "Nu pot discuta detaliile afacerii. Vă pot spune că am mari dureri şi că este o accidentare gravă cauzată de poliţişti", a spus Sefolosha într-un comunicat de presă. Thabo Sefolosha, în varstă de 30 de ani, s-a accidentat la picior, la 8 aprilie, la ieşirea dintr-o discotecă din New York. Jucătorul elveţian, împreună cu coechipierul Pero Antic, au refuzat să se supună ordinelor repetate ale poliţiei, care a intervenit după înjunghierea baschetbalistului formaţiei Indiana Pacers, Chris Copeland, rănit la umăr şi abdomen. Sefolosha, care a contestat versiunea poliţiei, s-a ales cu peroneul fracturat şi nu va mai putea evolua în acest sezon. Oficialii NBA au decis să deschidă o anchetă proprie în acest caz.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.