Sport

Gimnastică de tranziţie

Ziarul de Vrancea
14 apr 2015 793 vizualizări
Patru sportive vor reprezenta Romania la Campionatele Europene de la Montpellier

Diana Bulimar şi Laura Jurcă vor reprezenta Romania la toate aparatele la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier, se arată pe pagina oficială de Facebook a lotului feminin de gimnastică. Conform mesajului publicat, Andreea Munteanu va concura la barnă şi sol, iar Andreea Iridon la paralele şi barnă. Din echipa Romaniei va lipsi cea mai valoroasă gimnastă a momentului, Larisa Iordache. ''Fireşte, se aşteaptă mult de la Diana Bulimar, ea fiind decisă să-şi onoreze cartea de vizită cunoscută, celelalte, la randul lor, au prilejul, chiar de la debut, să argumenteze faptul că sunt cu adevărat stele în devenire pe scena internaţională... Obiectivul foarte apropiat, calificări în finale, apoi... Desigur, la modul general, privim totul prin prisma Campionatelor Mondiale din toamnă şi, de asemenea, spre mai departe, la Rio...'', a spus Lucian Sandu, unul dintre antrenorii lotului.
Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică, a declarat pe site-ul suntemcuvoi.ro, dedicat susţinerii echipei feminine la Europenele din Hexagon, că lotul trece printr-o perioadă de tranziţie, dar că fiecare componentă a lui are ca obiectiv cucerirea unei medalii.   "Lotul feminin este într-o perioada de tranziţie. Avem două fete care au 18-19 ani, Larisa Iordache şi Diana Bulimar. Ele sunt deja sunt veterane la varsta asta, iar restul copiilor nu s-au remarcat în partea de performanţă a senioarelor. Unele sunt venite anul trecut, altele chiar anul acesta", a spus Bellu.  Andreea Munteanu este la al doilea an de seniorat, iar Andreea Iridon şi Laura Jurcă sunt în primul an de seniorat. “Întrebarea care se pune constant este ce obiectiv avem? Ce medalie? Dacă ai ajuns în lotul de senioare, nici n-ar trebui ca cineva ajuns aici să nu aibă în minte medaliile. Dacă ar fi un contract, şi bine ar fi să fie, ar trebui trecut în fişa postului. Este inclusă medalia. Nu vii să te pregăteşti aici pentru locul 6", a explicat reputatul antrenor.
Campionatele Europene de la Montpellier încep astăzi, cand se vor desfăşura calificările pentru concursul feminin, şi se încheie cu finalele pe aparate de duminică. La ediţia din acest an a Campionatelor Europene vor participa 167 de sportivi din 38 de naţiuni în concursul masculin şi 100 de gimnaste din 33 de țări în competiţia feminină.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.