Sport

46 de concurenţi au luat parte la Maratonul Siretului

Dan Chiriac
14 apr 2015 790 vizualizări
Doi octogenari au dus la capăt cursa desfăşurată în a doua zi de Paşti

Zeci de atleţi s-au întrecut în a doua zi de Paşti în maratonul Siretului. Întrecerea atletică s-a desfăşurat în zona municipiului Adjud, iar cei mai în vârstă dintre participanţi au fost Luciana Radu, 83 ani, şi Gheorghe Mosion, 82 de ani, din Arad, concurenţi în proba de 21 km. Imediat după start, concurenţii, însoţiţi de copiii din proba de ştafetă, au traversat în alergare podul peste râul Siret, în lungime de 360 de metri, în semn de respect şi de recunoştinţă pentru eroii care au luptat în cele două războaie mondiale. Au luat startul concurenţi de la Arad, Cluj, Brăila, Galaţi, Bucureşti, Bacău, Vrancea, Constanţa şi Timişoara. “La start au fost 46 de concurenţi, dar şi 20 de copii ce au format ştafetele Pufeştiului şi cea a Siretului. Oamenii din parohia Adjudul Vechi au spijinit participanţii, cazându-i. De asemenea, parohia a oferit după cursă o masă tradiţională de Paşti, celor care au participat. Un moment frumos a avut loc la Mănăstirea Sihastru, când copiii au coborât şi au primit iconiţe, ouă şi dulciuri de la măicuţe. Startul întrecerii a fost dat de primarul Adjudului, Constantin Armencea. Cel mai frumos moment a fost primul kilometru, când copiii au alergat cu toţii, iar podul de peste râul Siret a fost inundat de tricouri albe, cu denumirea cursei pe ele”, ne-a spus Ilie Roşu, organizatorul întrecerii. Ştafeta Siretului a fost formată din copii din satele de pe malurile Siretului: Adjudul-Vechi, Homocea, Ploscuţeni, Argea, Lespezi, Costişa, Şiscani şi Burcioaia, iar Ştafeta Pufeştiului a fost alcătuită din copii care învaţă în comuna Pufeşti. Organizatori maratonului au fost Clubul Sportiv Eco Alpin, în parteneriat cu Primăria Municipiului Adjud, Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea şi Parohia “Sfântul Nicolaie” Adjudul Vechi. Maratonul Siretului este un eveniment unic în România, fiind o probă a curajului, desfăşurată pe cursul Siretului Inferior, într-un cadru natural în care au putut fi admirate din alergare bisericile şi monumentele ridicate în memoria eroilor locali căzuţi în cele două războaie mondiale, de pe traseul competiţiei: Adjudul Vechi, Homocea, Ploscuţeni, Lespezi, Costişa. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.