Sport

Andreea Mitu face safteaua

Ziarul de Vrancea
8 apr 2015 496 vizualizări
Ea a obţinut la Charleston, prima victorie importantă în circuitul WTA * Monica Niculescu nu joacă în Fed Cup, dar se descurcă bine la Katowice

După Irina Begu, a doua jucătoare romană calificată în turul II la turneul pe zgură verde de la Charleston este Andreea Mitu care a reuşit să obţină prima ei victorie pe un tablou principal în circuitul WTA. Andreea (107) a avut şi puţin noroc de ghinionul favoritei nr. 10, americanca Varvara Lepchenko, care a abandonat la scorul de 6-2, 2-1 pentru Andreea. Reamintim că în turul III la Indian Wells, Simona Halep a învins greu pe americana de 28 de ani, cu 6-1, 3-6, 6-3. Adversara Andreei în turul II este chiar croata Ajla Tomljanovic (60), care  a eliminat-o în primul tur pe Alexandra Dulgheru. La dublu, Irina Begu şi spaniola Arantxa Parra au fost eliminate de o echipă foarte puternică, Timea Babos / Anna-Lena Grönefeld (Ungaria / Germania), scor 4-6, 2-6. În afara abadonurilor unor sportive ca Varvara Lepchenko sau Anastasia Pavliucenkova, rezultatele din ziua a II-a de la Family Circle Cup sunt normale, chiar dacă jucătoare precum Jelena Jankovic, Caroline Garcia ori Angelique Kerber au avut nevoie de trei seturi pentru a trece mai departe.
* La Katowice, Monica Niculescu a obţinut o victorie frumoasă, 6-4, 6-4 cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, într-o oră şi 53 de minute. Monica va juca în faza următoare cu Kirsten Flipkens din Belgia (70 WTA). Prima favorită a turneului silezian este Agnieszka Radwanska, învingătoare cu 6-1, 6-3 în faţa belgiencei Yanina Wickmayer. Sora ei mai mică, Urszula,. a fost învinsă crunt (1-6, 0-6) de rusoaica Elizaveta Kulicikova.
* În turneul masculin de la Houston, memorabilă a fost revenirea fostului număr 8 mondial, sarbul Janko Tipsarevic, care a apărut cu victorie  după o absenţă de pe teren de 17 luni, cauzată de o accidentare la piciorul stang, care a fost aproape să-i pună capăt carierei. Tipsarevic  a salvat, marţi, două mingi de meci, în faţa brazilianului Guilherme Clezar (186), venit din calificări. Ultima apariţie a lui Janko a avut loc în 2013, la Valencia. Caştigătorul de anul trecut, spaniolul Fernando Verdasco, s-a calificat învingandu-l cu 6-3, 4-3 abandon, pe italianul Paolo Lorenzi, iar coreeanul Hyeong Chung a trecut cu 6-3, 7-6 de Facundo Argüello (Argentina).
* La Casablanca, marea supriză a fost realizată de un marocan, Lamine Ouahab (313 ATP), care a trecut cu 6-2, 6-4 de olandezul Robin Haase. De asemenea, ieri s-a înregistrat retragerea spaniolului Marcel Granollers, de care a beneficiat jucătorul bosniac Damir Dzuhur.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.