Sport

Doar Irina trece la Charleston

Ziarul de Vrancea
7 apr 2015 537 vizualizări
Begu va juca în turul II cu kazaha Iaroslava Şvedova

Turneul de tenis WTA de la Charleston (“Family Circus Cup”), care – oricat de curios ar părea – se dispută pe zgură verde, a adus în prima zi pe terenuri două jucătoare romane, dintre care, însă doar Irina Begu (cap de serie nr. 13) a reuşit să treacă de primul tur. Irina a întalnit o jucătoare germană venită din calificări, Laura Siegemund (144) şi a învins-o cu 6-2, 7-6. Va fi mult mai greu pentru Irina în turul II, în care o va înfrunta pe jucătoarea kazahă Iaroslava Şvedova (78) care a dispus cu 7-5, 6-2 de elveţianca Stefanie Vögele. În schimb, Alexandra Dulgheru, care ar putea fi a doua jucătoare romană de simplu la întalnirea de Fed Cup, contra Canadei, a fost eliminată după o meci de două ore şi jumătate, de către croata Ajla Tomljanovic (60). Zgura verde de la Charleston a fost fatală pentru cinci dintre jucătoarele americane, unele dintre ele chiar bine clasate, cum ar fi Irina Falconi (1-6, 3-6 cu germana Tatjana Maria), ori Christina McHale învinsă cu 2-6, 3-6 de muntenegreanca Danka Kovinic. Este de notat şi înfrangerea Nicolei Gibbs în faţa chinezoaicei Zhang Shuai, dar şi a britanicei Heather Watson, de către croata Donna Vekic: 3-6, 6-4, 5-7. Ieri, rusoaica Anastasia Pavliucenkova s-a retras din competiţie, la 4-6, 0-3 cu iberica Sara Soribes.
* La Katowice, în primul tur, o înfrangere cam neplăcută a suferit cuplul romano-rus Raluca Olaru / Vera Zvonareva, ele fiind eliminate după un dublu tie-breaj de un cuplu polonez venit cu wild card, Magdalena Frech/Katarzyna Kawa. Raluca nu a fost în apele ei, iar Zvonareva s-a arătat mai preocupată de simplu, în care deja a învins-o cu 7-5, 7-6 pe Karin Knapp (Italia). În această probă este programată astăzi să joace şi Monica Niculescu în faţa jucătoarei franceze Kristina Mladenovic. Surprizele primei zile au fost realizate de belgianca Alison Van Uytvanck – 6-2, 6-3 cu a patra favorită, Magdalena Rybarikova (Slovacia) şi slovena Polona Hercog – 6-0, 3-6, 6-2 cu Misaki Doi (Japonia). Prima favorită este poloneza Agnieszka Radwanska (9 WTA), iar ce-a de-a doua, Alizé Cornet (Franţa), care a învins-o cu 6-1, 6-3 pe Kiki Bertens (Olanda).

* Tenismanul australian Lleyton Hewitt, în varstă de 34 de ani, a fost învins de japonezul Go Soeda, cu 6-4, 6-7, 3-6 în manşa inaugurală a turneului ATP de la Houston (Texas) – tot pe zgură  dotat cu premii totale de 488.225 dolari.
Soeda, care are şi el 30 de ani, ocupă locul 92 în ierarhia mondială, în timp ce Hewitt, fost lider ATP, ocupă locul 104.  Americanul Sam Querrey, cap de serie nr. 8, a jucat doar 18 minute cu Marinko Matosevic, după care australianul s-a retras din cauza unei accidentări. 
 
*  Tenismanul argentinian Carlos Berlocq s-a calificat dramatic în optimile de finală ale turneului ATP de la Casablanca (Maroc), dotat cu premii totale de 438.405 euro, după ce a dispus, ieri, în runda inaugurală, de spaniolul Pablo Carreño cu 4-6, 7-6, 6-4.  Sud-americanul a salvat două mingi de meci în faţa celui de-al cincilea favorit, în setul al doilea, obţinand victoria după trei ore şi şase minute. Ibericul caştigase prima confruntare cu Berlocq, anul acesta la Rio, după ce sud-americanul s-a retras anul trecut, la Umag, înaintea partidei din optimi. 
Dustin Brown (Germania) a trecut de rusul Andrei Kuzneţov cu 6-2, 6-4, dar în optimi va da piept cu al doilea favorit al turneului, slovacul Martin Klizan.  Şi kazahul Mihail Kukuşkin (nr. 7) s-a calificat în optimi, după 6-1, 2-6, 6-3 cu spaniolul Albert Ramos.



 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.