Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Votaţi pentru Simona

Ziarul de Vrancea
7 apr 2015 473 vizualizări
Simona Halep, locul 3 WTA, caştigătoare a turneului de la Indian Wells, a fost nominalizată de site-ul oficial al WTA pentru titlul de jucătoarea lunii martie, alături de americanca Serena Williams (1WTA) şi de spaniola Carla Suarez (10 WTA).

Pe langă titlul obţinut la Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, cel mai important din carieră, Halep a ajuns în semifinalele turneului Miami Open, în care a fost învinsă de ocupanta locului 1 mondial, scor 6-2, 4-6, 7-5. La randul ei, Serena Williams a ajuns în semifinale la Indian Wells, dar nu a disputat meciul din această fază cu Simona Halep, din cauza unei accidentări. Ulterior, sprtiva americană s-a impus în finala turneului Miami Open, în faţa celei de-a treia nominalizate, Suarez, scor 6-2, 6-0. La turneul californian, Halep a învins-o pe Carla Suarez, cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1, în sferturile de finală ale competiţiei. Fanii pot vota jucătoarea lunii martie pană joi.

Cu avionul de la Viena la Volgograd

Echipa feminină de handbal HCM Baia Mare va pleca, astăzi, cu o cursă aeriană de la Viena către Volgograd, pentru meciul retur din faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, cu Dinamo, informează site-ul oficial al campioanei Romaniei. După antrenamentul de miercuri dimineaţă, HCM Baia Mare va pleca cu autocarul pană la Viena, pe o distanţă de peste 600 de kilometri. Jucătoarele şi staful echipei se vor îmbarca, ieri, la bordul unei curse aeriene Viena - Moscova. Din capitala Rusiei, echipa va lua o altă cursă aeriană cu destinaţia Volgograd, unde va ajunge joi seară. Meciul retur cu Dianmo-Sinara este sambătă, de la ora 14.00. Duminică dimineaţă, HCM pleacă înapoi spre casă, pe acelaşi traseu, urmand să ajungă în Baia Mare în cursul serii. Campioana Romaniei la handbal feminin, HCM Baia Mare, a învins sambătă, pe teren propriu, formaţia rusă Dinamo-Sinara Volgograd, cu scorul de 25-23 (11-12), în manşa tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Echipa caştigătoare din această dublă manşă se califică în Final Four.

Cupa Romaniei, la Bacău

Echipa Ştiinţa Bacău a caştigat Cupa Romaniei, la fel ca în 2014, după ce a învins, marţi, în finala competiţiei, de la Cheile Grădiştei, formaţia Dinamo Bucureşti, cu scorul de 3-2 (15, -24, -19, 26, 9). În semifinale, disputate luni, Dinamo Bucureşti a eliminat CS Volei Alba Blaj, cu scorul de 3-2,  iar campioana şi deţinătoarea trofeului, Ştiinţa Bacău, a învins CSM Lugoj, cu scorul de 3-1. Anterior, în sferturile de finală ale Cupei Romaniei, Ştiinţa Bacău a eliminat CSM Bucureşti, Dinamo Bucureşti a trecut de CSM Targovişte, CSM Lugoj a învins Medicina Targu Mureş, iar CS Volei Alba Blaj a eliminat Penicilina Iaşi.  La Cheile Grădiştei va avea loc, în 8 şi 9 aprilie, şi Turneul Final Four al Cupei Romaniei la volei masculin, semifinalele fiind programate între Dinamo Bucureşti-CSVM Zalău şi Tomis Constanţa-SCM Craiova.

Simboluri naziste în buricul Rusiei

Gruparea Torpedo Moscova va disputa următoarele două meciuri de pe teren propriu fără spectatori, după ce fanii "alb-negrii" au afişat simboluri naziste la confruntarea din deplasare cu Arsenal Tula, la care este legitimat şi Florin Costea. Gruparea din prima ligă rusă se află la cea de-a patra sancţiune din acest sezon legată de rasism. Anterior, la un meci cu Zenit Sankt Petersburg fanii moscoviţi l-au catalogat pe atacantul brazilian Hulk drept "maimuţă". De asemenea, la următoarele trei meciuri pe care Torpedo le va disputa în deplasare doar femeile şi copiii vor avea voi să însoţească echipa. În luna noiembrie, Torpedo a fost sancţionată pentru scandări rasiste la adresa jucătorilor de culoare din lotul echipei FK Rostov şi în septembrie pentru scandări rasiste la adresa fotbalistului formaţiei Dinamo Moscova, Christopher Samba. Meciul dintre echipa Arsenal Tula, la care evoluează Florin Costea, şi formaţia Torpedo Moscova a fost întrerupt, duminică, timp de şapte minute, din cauza incidentelor provocate de fanii grupării oaspete.

Greu eşec pentru “cetăţeni”

Echipa Manchester City a fost învinsă, luni, în deplasare, cu scorul de 1-2 (0-1)  de formaţia Crystal Palace, în ultimul meci al etapei a XXXI-a a campionatului englez de fotbal. Gazdele au condus cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Glenn Murray ('34) şi Jason Puncheon('48), în timp ce Manchester City a redus din diferenţă prin Yaya Toure, în min. 78. Înfrangerea îi costă scump pe "cetăţeni" în clasament. Campioana en titre a căzut de pe locul 2 pe locul 4, cu 61 de puncte. Chelsea ocupă primul loc cu 70 de puncte şi un meci mai puţin disputat, urmată de Arsenal, cu 63 de puncte şi Manchester United, cu 62 de puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.