Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Victorie dramatică

Ziarul de Vrancea
5 apr 2015 536 vizualizări
Campioana Romaniei la handbal feminin, HCM Baia Mare, a învins sambătă, pe teren propriu, formaţia rusă Dinamo-Sinara Volgograd, cu scorul de 25-23 (11-12), în manşa tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Echipa băimăreană a fost condusă aproape tot meciul dar a reuşit să înscrie trei goluri în ultimul minut şi să întoarcă rezultatul. Pentru HCM au înscris Irîna Lobaci 5, Luciana Marin 4, Alexandra do Nascimento 4, Lois Abbingh 4, Valentina Ardean 2, Camila Herrem 2, Ekaterina Davîdenko 2, Gabriela Szücs 1, Ksenia Makeeva 1 şi Eliza Buceschi 1.  Meciul retur va avea loc în 11 aprilie (ora 14.00, ora Romaniei), pe terenul echipei ruse, caştigătoarea urmand a se califica la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, programat în 9-10 mai, la Budapesta. Tot sambătă, într-un alt meci tur din sferturile de finală, Thüringer HC (Germania) a fost învinsă cu 26-29, pe teren propriu de HC Larvik (Norvegia, iar ieri, Vardar Skopje a învins cu 24-18, pe Györ ETO. În primul meci, disputat vineri, Buducnost Podgorica a învins în deplasare cu 28-22 echipa norvegiană, Viborg.

Minaur a caştigat Cupa Romaniei la handbal

Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare a cucerit Cupa Romaniei, duminică, pentru a şasea oară în istoria sa, după ce a învins în finala competiţiei formaţia Energia Pandurii Targu Jiu, la Turneul Final Four de la Baia Mare. Minaur Baia Mare s-a impus, pe teren propriu, fiind gazda Turneului Final Four al competiţiei, în faţa formaţiei Energia Pandurii Targu Jiu, cu scorul de 31-25 (11-9).  În semifinale, Energia a eliminat HC Odorhei, cu scorul de 24-23 (10-10), în timp ce Minaur a trecut de campioana şi deţinătoarea Cupei Romaniei, HCM Constanţa, cu 25-24 (13-11).  Maniera de arbitraj a cuplului Şerbu-Vasilescu (Bucureşti) din semifinala Minaur-HCM a fost ulterior reclamată de conducerea echipei campioane, care a decis să părăsească turneul. Astfel, finala mică, programată ieri nu s-a mai disputat, HC Odorhei fiind medaliată cu bronz, potrivit unui comunicat al FR Handbal. În 2014, Cupa Romaniei a fost cucerită de campioana HCM Constanţa, cu cinci trofee la activ, în timp ce Minaur Baia Mare a cucerit trofeul tot de cinci ori, ultima dată în 1999.

Puşcaş a debutat în Serie A

Atacantul George Puşcaş a debutat ca titular în campionatul Italiei pentru Internazionale Milano, în meciul cu Parma, scor 1-1, din etapa a XXIX-a a campionatului Italiei. Jucătorul de 18 ani a mai evoluat în trei meciuri pentru Inter Milano, însă de fiecare dată a început din postura de rezervă.  Sambătă, el a evoluat doar în prima repriză, fiind înlocuit la pauză cu Kovacic. Meciul Inter - Parma s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, prin golurile marcate de Guarin (’25), respectiv Lila (’44).

Ne bat şi nemţii la rugby juniori

Reprezentativa de rugby under 18 a Romaniei s-a clasat pe locul patru la Campionatul European, Divizia A, fiind învinsă în finala mică, la Castanet, scor 10-11 (5-6), de Germania. Punctele Romaniei au fost reuşite de Chirică şi Nistor - cate un eseu. Echipa Romaniei a ajuns în finala mică după ce în sferturile de finală a învins Olanda, scor 26-0, şi în semifinale a pierdut în faţa Belgiei, scor 3-10.
Mihaela Buzărnescu a caştigat turneul din Tunisia
Jucătoarea Mihaela Buzărnescu a caştigat,ieri, proba de simplu din cadrul turneului ITF de la El Kantaoui (Tunisia), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. În ultimele tururi Mihaela a trecut cu 6-0, 6-1 de Brit Geukens (Belgia) – sferturi, cu 6-4, 7-5 de Carolin Daniels (Germania) – semifinale – şi cu 6-0, 6-1 de Lou Brouleau (Franţa) - în finală.  Mihaela Buzărnescu a jucat la El Kantaoui şi la dublu, ea şi Olena Kirpot (Ucraina) fiind învinse în finală, sambătă, de cuplul Ines Murta/Melanie Stokke (Portugalia/Norvegia), scor 1-6, 5-7.

Eşec la volei juniori

Naţionala de volei masculin under 19 a Romaniei a fost învinsă, sambătă seară, de reprezentativa similară a Spaniei, cu scorul de 1-3 (20, -18, -23, -24), în primul meci din grupa a II-a a Campionatului European din Turcia. În grupa a II-a , ale cărei partide se dispută la Sakarya, echipa under 19 a Romaniei va mai juca astfel: cu Turcia cu Bulgaria (6 aprilie), cu Germania (8 aprilie) şi cu Cehia (9 aprilie). În grupa I au fost repartizate echipele din Rusia, Franţa, Polonia, Italia, Danemarca şi Serbia.   Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinalele Campionatului European. De asemenea, echipele de pe locurile 1-6 la CE din Turcia vor obţine calificarea la Campionatul Mondial under 19 din Argentina, care va avea loc între 10-23 august.Messi a revenit la antrenamente
Jucătorul argentinian Lionel Messi, care s-a accidentat la picior săptămana trecută, a fost inclus de antrenorul Luis Enrique în lotul echipei FC Barcelona pentru meciul de duminică, din deplasare, cu Celta Vigo.  Accidentat săptămana trecută, la un antrenament al naţionalei Argentinei, Messi s-a pregătit pentru prima oară alături de coechipierii săi, vineri, la Barcelona.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.