Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Premieră romanească în voleiul mondial

Ziarul de Vrancea
2 apr 2015 991 vizualizări
Bulgarul Stoian Stoev, 68 de ani, şi echipa pe care o pregăteşte, CSVM Zalău, vor înfrunta formaţia Tomis Constanţa, antrenată de fiul său, Martin Stoev, 45 de ani, în finala Diviziei A1 masculine, marcand astfel o premieră în voleiul mondial

Cele două echipe s-au mai întalnit şi în sezonul regulat, cand Tomis a caştigat ambele meciuri, cu 3-0 în deplasare şi 3-1 la Constanţa. Campioana en-titre, Tomis Constanţa, a obţinut calificarea în finală încă de sambătă, cand a caştigat a treia partidă în faţa celor de la Dinamo Bucureşti.  CSVM Zalău s-a impus în faţa formaţiei SCM Craiova, cu scorul general de 3-1, victoria decisivă obţinand-o marţi. Finala este programată tot în cinci partide, în 18-19, 25-26 şi 30 aprilie.  Stoian şi Martin Stoev se numără printre cei mai valoroşi antrenori bulgari. Ei au fost şi selecţioneri ai naţionalei masculine de la sud de Dunăre. În lotul echipei Tomis figurează şi trei jucători bulgari, Stanislav Petkov, Aleksandar Jekov şi Vencislav Simeonov.

Trică a demisionat de la CFR

Tehnicianul Eugen Trică a demisionat, ieri, din funcţia de antrenor principal al echipei CFR Cluj, după ce echipa sa a ratat calificarea în finala Cupei Romaniei în faţa rivalei Universitatea Cluj, informează site-ul oficial al grupării ardelene.  La începutul luni ianuarie, Eugen Trică a semnat un contract pe un an şi jumătate cu gruparea CFR Cluj. El i-a succedat lui Francisc Dican, care a fost antrenor interimar după plecarea lui Vasile Miriuţă în Ungaria, la ETO Györ, la finalul lunii noiembrie 2014. Eugen Trică a mai pregătit echipa CFR Cluj în 2013.  în primele şase etape ale returului Ligii I, CFR Cluj nu a înregistrat nicio victorie, reuşind doar două rezultate de egalitate. Confruntată cu mari probleme financiare, gruparea clujeană, aflată în insolvenţă, este ultima în clasamentul Ligii I, după ce a fost penalizată de FRF cu 24 de puncte pentru datorii neachitate.

Blaturi online

Departamentul de Integritate al FRF a lansat, ieri, o platformă online, fotbalcurat.frf.ro, prin care jucătorii, antrenorii şi arbitrii din primele trei ligi vor putea semnala cazuri de corupţie din fotbal, oficialii federaţiei precizand că aproximativ 20.000 de persoane vor primi coduri de acces. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că doar Federaţia Finlandeză de Fotbal mai are o asemenea platformă, iar în curand şi forul belgian va crea un site asemănător. "Este un proiect inovator şi esenţial pentru sănătatea fotbalului romanesc. Este prima platformă de raportare a cazurilor de corupţie din Romania. Jucătorii, arbitrii şi antrenorii pot raporta, chiar sub protecţia anonimatului diferitele abuzuri. După ce un caz va fi raportat, colegii mei de la Departamentul de Integritate au obligaţia de a lua la cunoştinţă şi a de a răspunde. Un proiect asemănător se va implementa în Belgia şi mai există unul în Finlanda. Prin acest proiect lucrăm cu toate instituţiile abilitate", a spus Burleanu. Ofiţerul de integritate al FRF, Costin Negraru, a afirmat că speră ca pană la finalul anului să aibă cel puţin o sesizare venită prin intermediul platformei.


Targovişte în finală la baschet feminin

Campioana la baschet feminin CSM Targovişte este prima finalistă a Ligii Naţionale, după ce a învins miercuri, în deplasare, formaţia ICIM Arad, cu scorul de 78-76 (41-35), în cea de-a doua partidă din cele trei programate în faza semifinalelor. Cele mai bune marcatoare au fost Stoenescu 22 puncte, Coker 19, Givens 14 (CSM), respectiv, Plouffe 22 puncte, Engelman 14 (ICIM). În primul meci al semifinalelor, CSM Targovişte a caştigat, pe teren propriu, cu scorul de 79-53, iar cu 2-0 la general obţine calificarea în finală. 

FIFA îşi suflecă manecile

FIFA a deschis proceduri disciplinare împotriva federaţiilor din Georgia, Irlanda şi Polonia, după incidente la meciurile acestor echipe din preliminariile Euro-2016. Georgia este vizată după meciul pierdut cu Germania, scor 0-2, la 29 martie, la Tbilissi, pentru invadarea terenului de către suporteri, folosirea de fumigene şi probleme de organizare. Procedura disciplinară deschisă contra Irlandei pentru comportament antisportiv vine în urma meciului cu Polonia, scor 1-1, de la Dublin, în care jucătorii irlandezi au primit cinci cartonaşe galbene. Polonia este vizată deoarece suporterii au utilizat fumigene şi au aruncat obiecte în teren. Aceste trei proceduri disciplinare vor fi analizate la 21 mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.