Sport

Fotbalul nostru plange

Ziarul de Vrancea
1 apr 2015 1045 vizualizări
A încetat din viaţă unul dintre cei mai bun arbitri romani din toate timpurile, Nicolae Rainea Fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea a decedat, ieri, la varsta de 81 de ani, informează

Federaţia Romană de Fotbal (FRF). Născut pe 19 noiembrie 1933, la Brăila, Nicolae Rainea şi-a început cariera ca fotbalist, evoluand pentru Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamţ şi Constructorul Barlad.  În 1959, a devenit arbitru, iar după trei ani a promovat în lotul divizionar. A debutat în Liga 1 în 1965, iar după două sezoane a primit ecusonul FIFA.  Cel mai titrat arbitru roman a condus 400 de meciuri în prima ligă, a arbitrat 115 meciuri internaţionale, a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale.  După ce s-a retras din arbitraj în 1984, a fost observator şi apoi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi. De asemenea, Nicolae Rainea a fost membru şi preşedinte onorific al Comisiei Centrale a Arbitrilor.
Fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea a decedat din cauza unor complicaţii pulmonare şi cardiace severe, pe fondul unor afecţiuni cronice mai vechi, potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi unde acesta era internat de cateva zile.  Purtătorul de cuvant al Spitalului Judeţean ”Sfantul Apostol Andrei” din Galaţi, Lucica Grigorică, a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX, că Nicolae Rainea a fost internat la sfarşitul săptămanii trecute la secţia de terapie intensivă a unităţii medicale, avand complicaţii severe pulmonare şi cardiace.  ”Pacientul s-a prezentat la sfarşitul săptămanii la spital unde a fost internat, prezentand complicaţii severe pulmonare şi cardiace. El a fost internat la secţia de terapie intensivă într-o stare gravă de sănătate, iar dimineaţă a decedat”, a declarat Lucica Grigorică.  Medicul a mai spus că aceste complicaţii severe au dus în final la decesul lui Nicolae Rainea, care era înregistrat în evidenţele spitalului cu afecţiuni cronice mai vechi, ea precizand nu are acordul familiei să le facă publice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dorel paraschiv, acum 3310 zile, 12 ore, 6 minute, 31 secunde
plang si enoriasii parohiei biliesti impreuna cu preotul lor dupa cel mai vechi si bun prieten al lor!Dumnezeu sa te odihneasca in imparatia Sa ,unde cu siguranta vei fi cel mai bun arbitru cosmic!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.