Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: CFR a început să transfere

Ziarul de Vrancea
31 mar 2015 507 vizualizări
Gruparea CFR Cluj l-a legitimat, marţi, pe fundaşul Andrei Tînc, care a semnat un contract valabil pană la 30 iunie 2016.

Oficializarea transferului a fost posibilă după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de ridicare a sancţiunii dictate de Comisia de Disciplină a FRF,  privind interdicţia echipei clujene de a efectua transferuri.

Djokovic vrea să se schimbe Cupa Davis

Jucătoarul sarb Novak Djokovic, locul 1 ATP, s-a declarat nemulţumit de formatul actual al Cupei Davis, pentru că nu îi avantajează pe tenismenii de top, el propunand pentru această competiţie pe echipe un sistem cu grupe şi Final Four, care se să desfăşoare pe parcursul a două săptămani. "Calendarul competiţiei este foarte, foarte rău. Mai ales pentru cei mai buni jucători. Meciurile au loc după Australian Open, Wimbledon sau US Open. Dacă joci finala la un astfel de turneu, trebuie să revii în Europa şi să te adaptezi decalajului de fus orar în două-trei zile. Apoi treci de la o suprafaţă la alta şi îţi expui corpul riscului accidentărilor", a afirmat liderul mondial. Jucătorul sarb doreşte ca partidele din Cupa Davis să se dispute într-un interval de două săptămani, o dată pe an sau la doi ani. "De ce nu ne-am putea imagina o competiţie de două săptămani, în fiecare an sau la doi ani, cu 16 echipe în patru grupe, care se desfăşoare în patru locuri diferite, apoi un Final Four? Important este să-i atragi pe cei mai buni jucători din lume, pentru că nouă ne place să ne reprezentăm ţările noastre la Jocurile Olimpice şi la Cupa Davis, dar asta nu se poate întampla atat de frecvent", a precizat tenismanul.

Apel respins la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat, luni, suspendarea pe viaţă din toate activităţile legate de fotbal dictată în 2013 în cazul fostului membru al Comitetului Executiv al FIFA Vernon Manilal Fernando, informează tas-cas.org. "Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul lui Vernon Manilal Fernando din Sri Lanka, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA. Drept urmare, decizia anunţată la 9 octombrie 2013 de Comisia de Apel a FIFA, conform căreia lui Manilal Fernando i s-a interzis pe viaţă să participe la orice activitate legată de fotbal începand din data de 11 martie 2013, a fost confirmată", se arată pe site-ul TAS. Vernon Manilal Fernando, din Sri Lanka, apropiat al fostului preşedinte al Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), Mohamed Bin Hammam, a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal, în octombrie 2013, de către Comisia de Apel a FIFA. Fernando a fost suspendat pentru încălcarea articolelor 13 (Reguli de conduită generală), 19 (Conflicte de interese), 20 (Acceptarea şi distribuirea cadourilor şi alte avantaje), 21 (Corupţie) şi 42 (Obligaţia generală de colaborare) ale Codului Etic al FIFA.

Hamilton îşi prelungeşte contractul cu Mercedes

Dublul campion mondial Lewis Hamilton este aproape de a-şi prelungi contractul cu echipa de Formula 1 Mercedes, pentru suma anuală de peste 37 de milioane de euro. Noul contract ar putea fi semnat la sfarşitul acestei săptămani. Pilotul britanic, în varstă de 30 de ani, şi-a negociat singur termenii înţelegerii cu oficialii team-ului german. "Ar trebui să fie semnat săptămana asta, nu sunt motive să nu fie. Sincer, este făcut în proporţie de 99,6 la sută. Nu mai sunt negocieri, doar chestii legate de acte", a declarat Hamilton. Potrivit BBC, Hamilton, care a sosit anul trecut la Mercedes, după şase sezoane în care a concurat pentru McLaren, va primi aceeaşi sumă de bază ca actuala înţelegere, circa 28,5 milioane de euro, la care se vor adăuga bonusuri de performanţă. în funcţie de cate curse va caştiga şi dacă va deveni din nou campion mondial, venitul lui ar putea depăşi lejer 37 de milioane de euro.

Demisie la naţionala Armeniei

Antrenorul elveţian Bernard Challandes a demisionat de la conducerea tehnică a naţionalei Armeniei, a anunţat federaţia armeană, luni, pe site-ul oficial. "Am venit în Armenia în urmă cu aproape un an şi obiectivul meu era calificarea la Campionatul European din 2016. Era o provocare mare pentru mine. în contract se menţiona clar că trebuie să obţinem puncte pentru calificare, în caz contrar eu urmand să demisionez. De aceea totul este clar pentru mine acum", a declarat Challandes. Bernanrd Challandes, în varstă de 63 de ani, se afla la conducerea naţionalei Armeniei din iulie 2014. Reprezentativa Armeniei a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-2, de selecţionata Albaniei, în preliminariile Euro-2016. Anterior, Armenia a fost învinsă de Danemarca, scor1-2, de Portugalia, scor 0-1, şi a remizat cu Serbia, scor 1-1.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.