Sport

Cad favoriţii ca spicele

Ziarul de Vrancea
30 mar 2015 495 vizualizări
Ana Ivanovic, Rafael Nadal şi Stanislas Wawrinka au fost învinşi în turul III al turneelor de tenis de la Miami

Cea mai mare surpriză înregistrată duminică seara în turneul feminin de la Miami din seria Premier Mandatory a fost realizată de către jucătoarea Sabine Lisicki, care a învins-o cu 7-6, 7-4 pe Ana Ivanovic. Germana o va întalni în optimi pe italianca Sara Errani, care a caştigat o dispută foarte grea cu spaniola Garbiñe Muguruza (4-6, 6-4, 6-1). Învingătoarea acestei dispute va da în sferturi, cel mai probabil, de marea favorită Serena Williams, care a obţinut o victorie extrem de rapidă (42 de minute!) în faţa adolescentei americane Catherine Bellis (211 WTA, wild card), care se pregăteşte să sărbătorească 16 ani pe 8 aprilie şi acum este foarte fericită că a reuşit să ia două game-uri (cate unul de set) Serenei Williams. Însă Serena, pană la lupta cu Errani sau Lisicki în sferturi şi apoi (sperăm noi!) cu Simona Halep în semifinale, va mai trebui să treacă un obstacol important, experimentata Svetlana Kuzneţova (29), care a caştigat cu 6-3, 3-6, 6-3 întalnirea cu germana Angelique Kerber (15) care are un început foarte slab de an. Tot pe aceeaşi parte de tablou, s-au mai disputat jocurile: Sloane Stephens (SUA) – Johanna Larsson (Suedia) 6-4, 6-4 şi Belinda Bencic (Elveţia) – Tatjana Maria (Brazilia) 6-4, 7-5. Învingătoarea partidei dintre Stephens şi Bencic se va confrunta cu cea dintre Simona Halep şi  italianca Flavia Pennetta, care s-a disputat în cursul nopţii. Pe partea cealaltă de tablou programul optimilor arată astfel: Agnieszka Radwanska (Polonia) – Carla Suarez (Spania), Venus Williams (SUA) – Caroline Wozniacki (Danemarca), Ekaterina Makarova (Rusia) – Andrea Petkovic (Germania), Karolina Pliskova (Cehia) – Daria Gavrilova (Rusia).
Marea surpriză a turneului masculin a fost eliminarea numărului 3 mondial, spaniolul Rafael Nadal de către compatriotul său, Fernando Verdasco, scor 4-6, 6-2, 3-6.  Nadal nu a caştigat niciodată turneul de la Miami, unde a fost finalist de patru ori.  Tot în turul trei a fost eliminat şi elveţianul Stan Wawrinka, al şaptelea favorit, după ce a fost învins de francezul Adrian Mannarino în două tie-break-uri. Rezultatul final nu reflectă însă prestaţia dezamăgitoare a jucătorului din ţara Cantoanelor, care a comis nu mai puţin de 46 greşeli neforţate şi 7 duble greşeli în jucătorul din Hexagon, aflat pe cea de-a 32-a poziţie în clasamentul ATP.  În schimb, britanicul Andy Murray, caştigătorul turneului de la Miami în 2009 şi 2013, a dispus cu 6-3, 6-4 de columbianul Santiago Giraldo, apropiindu-se de a 500-a victorie din circuit.  Alte rezultate din turul III: Kevin Anderson (Africa de Sud) – Leonardo Mayer (Argentina) 6-4, 6-4; Dominic Thiem (Austria) – Jack Sock (SUA) 6-4, 6-3;  Tomas Berdych (Cehia) – Bernard Tomic (Australia) 6-7, 7-6, 6-1; Gaël Monfils (Franţa) - Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 6-4, 7-6; Juan Monaco (Argentina) - Guillermo Garcia  (Spania) 7-5, 6-4.
Pe partea inferioară, tabloul optimilor arată asftel: Mannarino – Thiem, Anderson – Murray, Berdych – Monfils, Monaco – Verdasco. Prima parte şi-a stabilit tabloul în meciurile de astă-noapte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.