Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Haţegan arbitrează la Estoril

Ziarul de Vrancea
30 mar 2015 434 vizualizări
Meciul amical Portugalia - Insulele Capului Verde, programat să se dispute marţi, la Estoril, va fi arbitrat de o brigadă din Romania, cu Ovidiu Haţegan la centru, a anunţat Federaţia Portugheză de Fotbal.

Haţegan va fi ajutat la cele două linii Octavian Şovre şi Mircea Mihail Grigoriu. Arbitru de rezervă va fi portughezul Carlos Xistra. Ovidiu Haţegan nu a mai arbitrat vreun meci al selecţionatelor Portugaliei. El a condus la centru patru meciuri în care au fost implicate echipe portugheze: Bate Borisov-FC Porto (2014), FC Porto-Austria Viena (2013), Girondins Bordeaux - Benfica Lisabona (2913) şi Sporting Lisabona - Nordsjælland (2011). Sumele obţinute în urma organizării meciului dintre Portugalia şi Insulele Capului Verde vor fi folosite pentru ajutorarea persoanelor afectate de erupţia vulcanului Pico do Fogo, care a ofst activ în perioada noiembrie 2014 - februarie 2015.

Poliţistul deschizător de partie pentru Gibraltar

Lee Casciaro, poliţist de meserie şi component al naţionalei de fotbal a Gibraltarului, a înscris, duminică, la meciul cu Scoţia, pierdut cu scorul de 1-6, primul gol al reprezentativei ţării sale într-un meci oficial, informează presa internaţională. Federaţia din Gibraltar, teritoriu britanic de 6,8 kilometri pătraţi cu o populaţie de 30.000 de locuitori, a devenit membru UEFA cu drepturi depline în mai 2013. La meciul de duminică, Casciaro a marcat în minutul 20, după o pasă de la Aaron Payas, care este avocat de meserie. Gibraltar evoluează în grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2016, acestea fiind primele sale meciuri oficiale. în primele patru etape a grupelor preliminare, naţionala din Gibraltar a înregistrat următoarele rezultate: 0-7 cu Polonia, 0-7 cu Irlanda, 0-3 cu Georgia şi 0-4 cu Germania.

Fotbalişti greci răniţi în Ungaria

Trei jucători ai naţionalei Greciei, Ioannis Fetfatzidis, Vangelis Moras şi Panagiotis Tachtsidis, au fost spitalizaţi la Budapesta după ce au fost răniţi uşor într-un accident rutier produs luni dimineaţă. Cei trei jucători se îndreptau spre aeroportul din Budapesta, în momentul în care taxiul în care se aflau a intrat în coliziune cu alt autovehicul. Potrivit MTI, o persoană din celalaltă maşină a decedat. Grecia a jucat, duminică seară, la Budapesta, în compania Ungariei, într-un meci contand pentru grupa F de calificare la Euro-2016, din care face parte şi Romania. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Rossi, învingător la Losail

Pilotul italian Valentino Rossi a caştigat Grand Prix-ul Qatarului la MotoGP, prima etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză, disputat, duminică, pe circuitul de la Losail. Valentino Rossi (Yamaha), în varstă de 36 de ani, a înregistrat a 109-a victorie din carieră. El a fost urmat de conaţionalii săi Andrea Dovizioso (Ducati) şi Andrea Iannone (Ducati).

Au greşit imnul

Organizatorii partidei amicale Argentina - El Salvador, care a avut loc, sambătă, a Maryland (SUA), scor 2-0, şi-au cerut scuze după ce au confundat imnul statului din America Centrală cu cel al Insulei Man. Organizatorii partidei au susţinut că greşeala a survenit din faptul că imnul Insulei Man (Ellan Vannin) se află imediat după cel al statului El Salvador pe lista tuturor imnurilor din lume. Fanii din El Salvador au fluierat în momentul în care din difuzoare nu s-a auzit imnul statului din America Centrală, iar jucătorii erau şi ei uimiţi. Caţiva dintre jucătorii din El Salvador şi-au retras mainile de la piept cand s-a auzit imnul Insulei Man, O Land of Our Birth (Ellan Vannin), în loc de Himno Nacional de El Salvador.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.