Sport

Nu mai sunt pescarii de altă dată

Ziarul de Vrancea
27 mar 2015 453 vizualizări
maine, de la ora 19:00, la Ploieşti, are loc partida dintre echipele Romaniei şi Insulelor Feroe, pentru grupa F a preliminariilor Euro 2016, transmisă în direct pe TVR 1

stăzi se reiau partidele din grupa F a preliminariilor Euro 2016, competiţie a cărui turneu final va avea loc în Franţa, echipa Romaniei urmand a avea un adversar aparent uşor, reprezentativa Insulelor Feroe. Spunem aparent uşor, pentru că insularii din Atlantic au reuşit o victorie neaşteptată asupra Greciei, chiar la Atena, în această grupă. Fireşte că pesimiştii spun că nu e nicio mare filosofie să baţi pe greci la ei acasă, au făcut-o şi ai noştri, au făcut-o şi irlandezii (anglicani), însă totuşi Feroe nu mai e echipa aceea de pescari, hotelieri şi chelneri, chiar dacă însuşi căpitanul, Benjaminsen, a anunţat că nu poate veni în Romania, deoarece... n-a primit învoire de la serviciu. Majoritatea fotbaliştilor evoluează în campionate profesioniste, de predilecţie nordice, cum este şi John
Simun Edmundsson, autorul golului istoric de la Atena. Tocmai de aceea, selecţionerul naţionalei, Anghel Iordănescu, acordă atenţie sporită acestei partide, mai ales că, în condiţiile criteriilor mai relaxante de calificare, inclusiv echipa antrenată de danezul Lars Olsen poate emite pretenţii la un loc III.
Început în toamnă de Victor Piţurcă şi continuat de Iordănescu, traseul naţionalei spre turneul final a început excelent, Romania acumuland 10 puncte din trei victorii (1-0 la Atena, cu Grecia, 2-0 la Helsinki, cu Finlanda şi 2-0 la Bucureşti cu Irlanda de Nord) şi o singură “sincopă” 1-1 acasă cu Ungaria. “Generalul” nu dispune de toţi jucătorii pe care i-ar fi dorit, Tătăruşanu, Raţ, Chipciu, Marica sunt indisponibili, iar Torje este incert. Iordănescu va folosi acest meci pentru a testa şi caţiva tineri, cel mai probabil în repriza a doua (Vătăjelu, Andone), în momente în care soarta partidei se speră a fi decisă. Astfel, un “11” tricolor de start ar putea arăta astfel: Pantilimon – Papp, Chiricheş, Gardoş, Sepsi – Sînmărtean, Pintilii – Maxim, Bumba, Tănase – Keşeru. Meciul va fi arbitrat de portughezul Artur Dias şi va fi urmărit pe TVR 1.
În grupa F, se mai joacă maine meciurile Irlanda de Nord – Finlanda şi Ungaria – Grecia, care pot fi vizionate pe canalele DigiSport.
Clasamentul grupei F
1. Romania    4    3    1    0     6-1    10
2. Irlanda N.    4    3    0    1     6-3    9
3. Ungaria    4    2    1    1     4-3    7
4. Finlanda    4    1    1    2     4-5    4
5. I.Feroe    4    1    0    3     2-6    3
6. Grecia    4    0    1    3     1-5    1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.