Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Debut victorios pentru Dulca

Ziarul de Vrancea
27 mar 2015 553 vizualizări
Reprezentativa under 21 a Romaniei a învins, joi seară, cu scorul de 3-0 (1-0), selecţionata similară a Islandei, într-un meci de pregătire disputat la Targu Mureş, primul pentru Cristian Dulca la conducerea naţionalei de tineret. Golurile au fost marcate de Puşcaş ('9, '51) şi Mitriţă ('47).

Naţionala under 21 a Romaniei va juca un meci amical şi cu Cipru, în 31 martie, de la ora 20.30, tot la Targu Mureş.Acestea sunt ultimele jocuri ale echipei under 21 înainte de debutul în preliminariile Euro 2017, programat în 16 iunie, pe teren propriu, cu Armenia.

CFR Cluj a scăpat la transferuri

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a ridicat provizoriu interdicţia de a legitima jucători în cazul grupării CFR Cluj, însă a păstrat penalizarea de 24 de puncte decisă de FRF pentru clubul ardelean din cauza datoriilor către mai mulţi jucători. "Astăzi clubul nostru a obţinut un răspuns favorabil cu privire la suspendarea provizorie a măsurii de interdicţie a dreptului de a face transferuri şi/sau de a legitima jucători. Privim astfel cu încredere spre o soluţionare favorabilă şi a dosarului de fond în cel mai scurt timp", se arată într-un comunicat al CFR Cluj, postat, vineri, pe site-ul oficial al grupării.Comisia de Recurs a FRF a respins, la 20 februarie, memoriul grupării CFR Cluj, menţinand sancţiunea cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină. La mijlocul lunii martie, TAS a respins cererea clubului CFR Cluj de suspendare a sancţiunii cu depunctarea, dictată de Comisia de Disciplină a FRF, pană la judecarea recursului de către instanţa de la Lausanne.

Jo Jo Dan vrea centura

Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a promis, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că va face tot ce este posibil pentru a-l învinge, sambătă, pe englezul Kell Brook şi a caştiga titlul mondial IBF la categoria semimijlocie. "...adversarul meu are ceva ce-mi doresc: Centura de Campion Mondial...sambătă seară voi face tot ce e posibil să o iau eu...‪", a notat Jo Jo Dan, ataşand şi o fotografie în care apare alături de Kell Brook. Ion Ionuţ (34 de victorii, 2 înfrangerii, 18 KO) va boxa, sambătă, la Motorpoint Arena din Sheffield, cu Kell Brook (33-0, 22 KO), într-o partidă în care boxerul britanic îşi va pune în joc centura IBF la categoria semimijlocie.

Francezii au caştigat dansul pe gheaţă

Francezii Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au cucerit aurul în proba de dans pe gheaţă din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic ediţia 2015, la finalul programului liber desfăşurat vineri la Shanghai. Papadakis şi Cizeron, care se aflau pe locul patru după programul scurt, au obţinut în total 184,28 puncte. Pe poziţia a doua s-au clasat americanii Madison Chock şi Evan Bates (181,34), iar medaliile de bronz au fost caştigate de canadienii Katilyn Weaver şi Andrew Poje (179,42). Gabriella Papadakis (19 ani) şi Guillaume Cizeron (20 ani), care patinează împreună de un deceniu, au devenit cu această ocazie cei mai tineri campioni mondiali în proba de dans pe gheaţă din ultimii 49 de ani. Ei au adus Franţei prima medalie la Mondialele de la Shanghai şi primul aur după o pauză de 7 ani, la toate categoriile.

Brazilia a cenătuit cocoşii

Reprezentativa Braziliei a învins, joi, cu scorul de 3-1, naţionala Franţei, într-un meci amical, acesta fiind primul eşec al selecţionatei franceze după sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2014 (0-1 cu Germania). Golurile învingătorilor la partida disputată pe Stade de France au fost marcate de Oscar ('40), Neymar ('57) şi Luiz Gustavo ' (69.) Pentru Franţa a înscris Varane, în minutul 21. Naţionala Franţei nu mai primise trei goluri în acelaşi meci pe teren propriu de 16 ani, de la partida disputată la 5 iunie 1999 cu Rusia, scor 2-3. Zidane, Henry, Desailly, Vieira şi Didier Deschamps au fost omagiaţi, înaintea meciului, pentru cele peste 100 de selecţii pe care le au în naţionala franceză.

Bulgaria s-a retras de la Europenele de haltere

Bulgaria a renunţat la participarea la Campionatul European de Haltere, competiţie ce va avea loc în perioada 9-18 aprilie la Tbilisi, ca urmare a depistării pozitive a 11 sportivi din lotul bulgar. "Sportivii bulgari nu vor participa la nicio competiţie internaţională pană la clarificarea situaţiei", a precizat Federaţia Bulgară de Haltere. Săptămana trecută, forul din Bulgaria a anunţat că unsprezece componenţi ai loturilor masculin şi feminin au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol, în timp ce se pregăteau pentru Campionatul European. Practic aproape toată echipa masculină a Bulgariei a fost depistată pozitiv, cu excepţia lui Aleksandăr Dimitrov, care nu a fost supus controlului în urmă cu trei săptămani deoarece participa la o competiţie în Germania.

Depunctare fără efecte

Gruparea AEK Atena, care şi-a asigurat deja promovarea în prima ligă elenă, a fost sancţionată cu retragerea a trei puncte din clasamentul eşalonului secund, ca urmare a incidentelor de la meciul din 11 martie cu Olympiakos Pireu, din Cupa Greciei. De asemenea, clubul din Atena a fost amendat cu 17.000 de euro şi va trebui să dispute următoarele două partide de pe teren propriu fără spectatori. La 11 martie, meciul AEK Atena - Olympiakos Pireu, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Cupei Greciei, a fost suspendat, după ce suporterii echipei gazdă au invadat terenul. Partida a fost întreruptă în minutul 90, după ce Olympiakos Pireu a deschis scorul prin Franco Jara. Fanii lui AEK Atena au invadat terenul, iar jucătorii şi arbitrii au fost obligaţi să meargă la vestiare. Întalnirea nu a mai fost reluată, iar Olympiakos a fost declarată caştigătoare "la masa verde".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.