Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE; Parteneriat FRF - Bancpost

Ziarul de Vrancea
26 mar 2015 518 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal (FRF) şi Bancpost au semnat, un parteneriat pe doi ani, instituţia financiară devenind sponsor oficial al forului, dar şi al echipei naţionale

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu,  a precizat că înţelegerea se poate prelungi la finalul celor doi ani. "Durata acestui contract este de doi ani cu opţiune de prelungire în funcţie de performanţa sportivă pe care o vom înregistra. Nu mi-e frică de faptul că după semnarea acestui contract jucătorii vor cere prime mai mari. S-au negociat deja aceste lucruri, iar plăţile de acum înainte se vor face prin Bancpost", a completat Burleanu. Preşedintele executiv al Bancpost, George Georgakopoulos, a afirmat că este onorat că instituţia pe care o conduce va fi sponsorul FRF, chiar dacă are capital majoritar grecesc.  Romania ocupă locul 1 în Grupa F a preliminariilor Euro-2016, cu zece puncte, după patru etape, iar Grecia este pe locul 6, ultimul, cu un punct. Anul trecut, Romania a învins Grecia în deplasare, cu scorul de 1-0, returul urmand a avea loc în 7 septembrie, la Bucureşti.

Arbitri portughezi la meciul cu Feroe

Meciul dintre reprezentativele Romaniei şi Insulelor Feroe, care se va disputa, duminică, la Ploieşti, în preliminariile Campionatului European din 2016, va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, cu Artur Dias la centru. Artur Dias va fi ajutat de asistenţii Bertino Miranda şi Rui Tavares şi de asistenţii suplimentari Manuel De Sousa şi Hugo Miguel. Arbitru de rezervă va fi Alvaro Mesquita. Artur Dias a fost asistent suplimentar la meciul pe care Steaua l-a terminat la egalitate, scor 1-1, în 6 noiembrie 2013, în deplasare cu FC Basel, în grupele Ligii Campionilor. Echipa naţională a Romaniei întalneşte, duminică, de la ora 19.00, selecţionata Insulelor Feroe, într-o partidă contand pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.

Tuktamîşeva, regină în China

Rusoaica Elizaveta Tuktamîşeva domină concursul feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic ediţia 2015, după desfăşurarea programului scurt la Shanghai (China). 
Tuktamîşeva, în varstă de 18 ani, a obţinut 77,02 puncte în urma evoluţiei sale, punctaj care reprezintă a treia performanţă din toate timpurile într-un program scurt feminin.  Caştigătoare a titlului de campioană europeană în urmă cu două luni, patinatoarea rusă a reuşit să impresioneze încă de la început, printr-un triplu axel pe care a executat-o perfect.  Elizaveta Tuktamişeva a devansat-o cu aproape opt puncte pe compatrioata sa Elena Radionova (69,51 p), poziţia a treia fiind ocupată de japoneza Satoko Miyahara (67,02 o).


Arbitri romani la Antipozi

Centralul Ovidiu Haţegan va arbitra meciuri la Campionatul Mondial under-20 din Noua Zeelandă, turneul fiind preogramat în perioada 30 mai - 20 iunie, informează frf.ro. Haţegan va fi însoţit de arbitrii asistenţi Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe.  Toţi  arbitrii ce vor lua parte la Campionatul Mondial U20 vor avea un stagiu de pregătire în care vor fi instruiţi şi testaţi în perioada 23 - 29 mai, în Auckland.

Liber pentru Alonso şi Bottas

Piloţii Fernando Alonso şi Valtteri Bottas, absenţi de la prima cursă a sezonului de Formula 1 din motive medicale, se vor afla la volanul monoposturilor McLaren-Honda, respectiv Williams, începand de vineri, odată cu antrenamentele Marelui Premiu al Australiei. Atat Bottas, cat şi Alonso au efectuat, joi, o serie de teste fizice în faţa comisiei medicale a FIA, pe care cei doi le-au trecut cu bine, astfel că au fost declaraţi apţi pentru a concura în Marele Premiu al Malaysiei, din acest week-end. Fernando Alonso a suferit un accident, la 22 februarie, într-o sesiune de teste desfăşurată de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul la spital. Finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate şi a fost spitalizat după calificările care au avut loc la 14 martie.

Ratare a baschetbaliştilor craioveni

Echipa de baschet masculin SCM Craiova a rata  în deplasare, calificarea în semifinalele Ligii Balcanice, după ce a fost învinsă şi în manşa retur din sferturile competiţiei de formaţia Sigal Pristina (Kosovo). Echipa kosovară s-a impus, miercuri seară, cu scorul de 98-70 (53-38), după ce în tur învinsese la Craiova, cu 77-73 (38-31). Astfel, Sigal Priştina se califică în semifinale, fază în care se va duela cu KK Kozuv (în 1 şi 8 aprilie), în timp ce în a doua semifinală se vor întalni Rilsi Sportist (Bulgaria) şi KB Peja (Kosovo), în 31 martie şi 7 aprilie.  Finala pentru caştigarea Ligii Balcanice este programată între caştigătoarele din semifinale, în 21 şi 29 aprilie.  SCM Craiova s-a calificat în premieră în sferturile Ligii Balcanice, în sezonul 2014-2015 aflandu-se la start 10 echipe. SCM U Craiova a evoluat prima dată în Liga Balcanică în sezonul 2013-2014, dar a ratat calificarea în play-off, încheind cu un bilanţ de şase victorii şi 10 înfrangeri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.