Sport

Monica, din nou în faţa Serenei

Ziarul de Vrancea
25 mar 2015 486 vizualizări
Monica Niculescu este prima jucătoare romană calificată în turul II la Miami prin joc şi se va reîntalni cu Serena Williams *Horia Tecău şi Florin Mergea se confruntă în primul tur la dublu

Marţi seară, în turneul de tenis de de categorie Premier Mandatory de la Miami, dotat cu premii în valoare totală de 5.381.235 de dolari , prima jucătoare romană care a evoluat pe tabloul principal a fost Monica Niculescu, care a înfruntat-o în primul tur pe americanca Shelby Rogers (86). Meciul a fost foarte greu pentru Monica doar în primul set, în care jucătoarea americană a condus tot timpul cu un break în faţă. Însă romanca a rezolvat problema în stil Halep, refăcand egalitatea exact la 5-4. Şi cand s-a ajuns la tiebreak, americana s-a prăbuşit. Monica a caştigat cu 7-1 în tie-break şi cu 6-1 setul al doilea şi aşteaptă o nouă confruntare cu cea mai bună jucătoare a lumii, Serena Williams. Alte rezultate din prima zi:  Anna Schmiedlova (Slovacia) – Polona Hercog (Slovenia) 6-3, 6-2; Madison Brengle (SUA) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-0, 6-2; Catherine Bellis (SUA) – Indy de Vroome (Olanda) 6-2, 6-2; Karin Knapp (Italia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-2, 6-0; Paula Badosa (Spania) – Petra Cetkovska (Cehia) 6-1, 6-1; Kurumi Nara (Japonia) – Ajla Tomljanovic (Croaţia) 6-4, 6-3; Kaia Kanepi (Estonia) - Françoise Abanda (Canada) 6-2, 6-3; Bojana Jovanovski (Serbia) - Mona Barthel (Germania) 3-6, 6-3, 6-2; Kristina Mladenovic (Franţa) - Klara Koukalova (Cehia) 6-4, 6-4. Un alt meci care ne-a interesat direct din turul I s-a disputat între Tereza Smitkova (Cehia, 60 WTA) şi rusoaica Natalia Vihlianţeva (20 de ani), jucătoarea cehă caştigand cu 0-6, 7-5, 6-2 şi urmand s-o întalnească în turul II pe Irina Begu. Cat despre Simona Halep ea va juca în turul II cu învingătoarea meciului dintre Nicole Vaidisova (Cehia) şi unguroaica Timea Babos (venită din calificări).
În proba de dublu a turneului masculin din seria Masters 1000, cei doi jucători romani, parteneri doar în Cupa Davis, vor fi adversari în primul tur.  Horia Tecău şi partenerul său olandez Jean-Julien Rojer sunt favoriţi 4 la turneul american şi vor juca, în runda inaugurală, cu perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (Romania/Marea Britanie). Cei doi au mai fost adversari o singură dată în acest an, atunci cand Tecău şi Rojer  s-au impus în sferturile de finală de la Australian Open, cu scorul de 6-4, 7-6. Anterior, Tecău şi Mergea au mai fost adversari în circuitul ATP de trei ori, echipa sportivului din Constanţa caştigand de fiecare dată. Pe tabloul de dublu feminin de la Miami, perechea Alexandra Dulgheru/Simona Halep va juca, în primul tur, împotriva cuplului Daniela Hantuchova/Karin Knapp (Slovacia/Italia). Perechea Monica Niculescu/Alexandra Panova (Romania/Rusia) va întalni, în runda inaugurală, cuplul Lisa Raymond/Samantha Stosur (SUA/Australia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.