Sport

Platini rămane şeful

Ziarul de Vrancea
24 mar 2015 405 vizualizări
Francezul a concurat singur şi a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA

Fostul internaţional francez Michel Platini a fost reales, ieri, la Viena, în funcţia de preşedinte al UEFA, în cadrul celui de-al 39-lea Congres al forului, a anunţat site-ul oficial al UEFA. Platini, care a fost unicul candidat, se află al treilea mandat în fruntea UEFA, el fiind ales prima dată în funcţie în ianuarie 2007. "Vă mulţumesc mult pentru încrederea acordată şi pentru susţinere. Pentru mine acest lucru înseamnă mai mult decat mi-am putut imagina. Sunt mandru să pot fi căpitanul vostru, să fiu coleg cu voi în această minunată echipă. Dacă eu am putut conta pe voi şi voi puteţi conta pe mine", a declarat Platini, în aplauzele reprezentanţilor celor 54 de federaţii afiliate la UEFA.
Michel Platini s-a născut la 21 iunie 1955. De-a lungul carierei fotbalistice, el a jucat la AS Joeuf, Nancy, Saint-Etienne şi Juventus Torino. În naţionala Franţei a fost selecţionat de 72 de ori şi a marcat 41 de goluri. Ca jucător a caştigat Cupa Franţei (1978), campionatul Franţei (1981), Cupa Italiei (1983), Cupa Cupelor (1984), Supercupa Europei (1984), Campionatul Italiei (1984, 1986), Cupa Campionilor Europeni (1985), Cupa Intercontinentală (1985) şi a fost de trei ori golgeterul Italiei. A caştigat Campionatul European în 1984, cand a fost golgeterul ediţiei cu nouă goluri marcate, cifră care este şi acum un record pentru turneul final european, chiar dacă atunci au fost doar opt echipe participante. A participat de trei ori la Cupa Mondială (1978, 1982, 1986), în 1986 clasandu-se cu naţionala Franţei pe locul trei. A caştigat de trei ori Balonul de Aur (1983, 1984, 1985) şi a marcat 353 de goluri de-a lungul carierei. A fost selecţionerul Franţei în perioada 1988-1992. În cariera de conducător, Platini a fost copreşedinte al Comitetului francez de organizare a Cupei Mondiale din 1998 şi în acelaşi an a fost consilier special al preşedintelui FIFA, Joseph Blatter. El a mai fost vicepreşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF). Platini a devenit membru al Comitetului Executiv al UEFA şi membru al Comitetului Executiv al FIFA în aprilie 2002.

Romania, fără reprezentanţi în Executiv

După ce mandatul lui Mircea Sandu, fost preşedinte al FRF, a expirat, Romania nu mai are niciun reprezentant în Comitetul Executiv al UEFA pentru prima oară din 2007. Mircea Sandu a fost ales în Comitetul Executiv al UEFA în 2007, el fiind reales pentru un al doilea mandat în 2011. Însă, mandatul fostului şef de la Casa Fotbalului a expirat ieri, iar FRF nu a făcut o altă propunere pentru un loc în Comitetul Executiv. Ca să fii în Comitetul Executiv al UEFA este o mare onoare.. Ca să fii ales, trebuie mai întai să participi. În orice caz, Romania a pierdut o poziţie foarte importantă. Nu vorbesc de mine, vorbesc de poziţie. După opt ani, dacă astăzi eram ales deveneam automat vicepreşedinte al UEFA. Era altă greutate, în sensul figarativ, dar asta e - noi romanii ştim să ne dăm singuri în cap. E o chestiune de normalitate la noi. Nu am ce să regret, pentru că am ieşit cu fruntea sus de aici, cu prieteni foarte mulţi şi cu o experienţă pe care greu o va atinge cineva", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX,
Trei membri ai Comitetului Executiv al UEFA au fost realeşi: Borislav Mihailov (Bulgaria), Grigori Surkis (Ucraina) şi Angel Maria Villar (Spania), iar alţi patru vor face parte pentru prima oară din forul de conducere al instanţei europene: Peter Gillieron (Elveţia), Sandor Csanyi (Ungaria), Davor Suker (Croaţia) şi Fernando Gomes (Portugalia).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.