Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Fără Larisa, la Europene

Ziarul de Vrancea
24 mar 2015 482 vizualizări
Gimnasta Larisa Iordache a suferit o inflamaţie la gleznă, astfel că ea nu va participa la Campionatele Europene programate în perioada 13-19 aprilie, la Montpellier, informează federaţia romană de specialitate.

Sportiva a fost retrasă de federaţie de pe lista participantelor după ce a primit încă două săptămani de pauză din cauza unei inflamaţii la gleznă, iar antrenorii au decis să o menajeze.  "Sperăm săi eşim rezonabil din concurs", a declarat antrenoarea Mariana Bitang. Larisa Iordache, 18 ani, mai are o săptămană de pauză şi apoi îşi poate relua antrenamentele.

Papp, audiat la Tribunal

Fundaşul naţionalei de fotbal, stelistul Paul Papp, a fost audiat, ieri, la Tribunalul Vaslui, într-un dosar de trafic de minori, într-un dosar în care doi bărbaţi din Vaslui sunt judecaţi pentru trafic de minori. Fundaşul echipei Steaua Bucureşti şi al selecţionatei de fotbal a Romaniei s-a prezentat în faţa judecătorilor după mai multe amanări în care fotbalistul şi-a motivat absenţa prin convocarea sa la naţională sau prin susţinerea unor meciuri cu formaţia de club. Din acest motiv, judecarea cauzei pe fond a fost întarziată două luni, Paul Papp fiind ultimul martor ce trebuia audiat în dosarul de trafic de minori.  În acelaşi dosar, a fost audiat deja, tot în calitate de martor, şi fundaşul Silviu Bălace, în prezent jucător al ACS Poli Timişoara.  Cei doi fotbalişti ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minorele traficate de doi vasluieni atunci cand evoluau la echipa de fotbal FC Vaslui. Dosarul în care Papp şi Bălace au calitatea de martori a ajuns în instanţă în martie 2014. Cei doi vasluieni judecaţi în acest dosar ar fi exploatat sexual, în municipiul Vaslui şi în străinătate, cel puţin cinci tinere.

O echipă europeană în plus la Cupa Mondială

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a propus luni formatul său pentru calificările europene în vederea Mondialului 2018 organizat de Rusia, în preliminarii urmand să evolueze 52 de naţionale, dintre care 14 ar obţine biletul pentru turneul final, o echipă mai mult decat la Mondialul 2014 din Brazilia. În acest format, cele 52 de ţări europene participante (54 mai puţin Rusia, gazdă a competiţiei şi calificată din oficiu, şi Gibraltarul, membră a UEFA, dar încă nerecunoscută de FIFA) vor fi împărţite în nouă grupe, dintre care şapte de şase echipe şi două de cinci. Primele clasate în fiecare grupă se califică direct la Mondial, iar cele mai bune opt echipe de pe locul 2 se vor întalni în meciuri de baraj.   Preliminariile europene se vor disputa între septembrie 2016 şi noiembrie 2017. Această propunere trebuie să fie validată acum de FIFA.

Robben stă o lună şi jumătate

Mijlocaşul echipei Bayern München, Arjen Robben, s-a accidentat în meciul pierdut de Bayern München, scor 0-2, pe teren propriu, cu Borussia Mönchengladbach, în campionatul Germaniei, şi va lipsi şase săptămani de pe teren, a anunţat, ieri, L'Equipe. Robben, în varstă de 31 de ani, va rata meciul pe care care Olanda îl va disputa în compania Turciei, în preliminariile Euro-2016, şi amicalul cu Spania. De asemenea, el nu va evolua nici în dubla manşă cu FC Porto, din 15 şi 21 aprilie, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Pe urmele fratelui

Fratele pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton, Nicolas, va fi primul şofer cu dizabilităţi care va concura în Campionatul Britanic de Turisme (BTCC), el urmand să ia startul la cinci dintre cele zece etape ale competiţiei. Tanărul de 22 de ani suferă de o boală neurologică, paralizie cerebrală, care afectează mişcarea şi coordonarea. Nicolas Hamilton a concurat în sezoanele 2011 şi 2012 în Cupa Renault Clio.El va lua startul la etapele de la Croft Circuit (27-28 iunie), Snetterton (8-9 august), Rockingham (5-6 septembrie), Silverstone (26-27 septembrie) şi Brands Hatch (10-11 octombrie) pe o maşină Audi S3.

Stop cardiac la saună

Ciclistul italian al echipei Cycling Team Friuli, Andrea Carolo, în varstă de 21 de ani, a decedat, luni seară, la Portogruaro, în urma unui stop cardiac. Carolo s-a simţit rău după ce a fost la saună împreună cu un prieten. Sportivul a leşinat şi a fost transportat de urgenţă cu ambulanţa la spitalul din Portogruaro. Medicii au încercat să-l resusciteze, dar în cele din urmă Andrea Carolo a decedat. Prima ipoteză a morţii sportivului este stop cardiac, dar procuratura a cerut efectuarea autopsiei. Carolo făcea parte din naţionala under-23 a Italiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.