Sport

România învinsă de Mexic, la un altfel de minifotbal!

Dan Chiriac
23 mar 2015 723 vizualizări
Regulile după care se joacă competiţia din Statele Unitrea ale Americii arată din nou diferenţele dintre sportul de pe continentul nord –american şi cel european

Naţionala României de minifotbal, din care face parte şi focşăneanul Emilian Chivu, a pierdut duminică seara partida disputată în compania Mexicului, la campionatul mondial. Numai că majoritatea iubitorilor fotbalului de pe bătrânul continent sunt dezamăgiţi de condiţiile în care se desfăşoară întrecerile din America. Ştiute fiind diferenţele existente la majoritatea sporturilor între America şi Europa, era de aşteptat ca şi de această dată americanii să inventeze ceva. Partidele de minifotbal se desfăşoară pe un gazon de fotbal american, dar terenul de joc are forma unui patinoar! Mai mult, miniftobalul din America se joacă cu mantinela, fapt care se întâmpla în Europa prin anii 80. Porţile sunt introduse în mantinelă, iar suprafaţa de pedeapsă are o formă ovală. În aceste condiţii, este de aşteptat ca naţionalele din America să domine întrecerile mondiale, în timp ce echipele din Europa vor avea nevoie de timp pentru a se adapta particularităţilor de pe terenul de joc. România a cedat cu 7-3 duminică seara în faţa mexicanilor. Meciul a fost echilibrat până la 2-2, după care nord-americanii au preluat iniţiativa. Emilian Chivu a intrat de mai multe ori pe terenul de joc, contribuind la faza din care s-a marcat golul de 2-1 pentru România. În primul joc de la mondiale, românii s-au impus cu 21-0 în faţa Indiei. Duminică seara, Germania a învins cu 29-1 India. În clasament, după două etape, Mexicul are 6 puncte, fiind urmată de Germania 3p (golaveraj 30-10) şi România 3p (24-7). În aceste condiţii, românii aveau nevoie de o victorie în partida cu Germania, ce a avut loc noaptea trecută, pentru a merge în faza următoare a întrecerii. Partida a avut loc Wichita, Kansas - Hartman Arena. Jocurile din sferturile de finală sunt programate în data de 26 martie. Semifinalele şi finala se dispută în data de 28 şi 29 martie la Chicago. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.