Sport

Din California, în Florida

Ziarul de Vrancea
22 mar 2015 828 vizualizări
După finala de la Indian Wells cu Jelena Jankovic, Simona Halep va participa la turneul de la Miami, alături de alte şase romance * Victor Hănescu s-a calificat deja pe tabloul principal

Serena Williams s-a retras din turneul de tenis de la Indian Wells, cu puţin înainte de semifinala pe care trebuia s-o susţină vineri noapte cu Simona Halep. Motivul invocat este o accidentare la genunchiul drept, survenită chiar înainte de partida cu romanca. Astfel că mult-aşteptata semifinală nu s-a mai disputat, iar aseară, Simona Halep a jucat în finală cu jucătoarea sarbă Jelena Jankovic (21 WTA), care a învins-o cu 3-6, 6-3, 6-1 pe germana Sabine Lisicki (30 WTA). Pană la disputarea finalei, Simona şi Jelena s-au mai întalnit de patru ori, scorul fiind 3-1 pentru jucătoarea romană. Întotdeauna, partidele dintre cele două jucătoare au fost echilibrate, disputate în trei seturi. Halep a caştigat la Bruxelles în 2012 (turul I, scor 6-2, 3-6, 7-6), în 2013 la Roma (sferturi, 4-6, 6-0, 7-5) şi în ultima partidă, în sferturi la Australian Open 2014 (6-4, 2-6, 6-0). Singurul succes al jucătoarei sarbe în varstă de 30 de ani a fost înregistrat în 2010, în turul întai al US Open, scor 6-4, 4-6, 7-5. La ediţia precedentă a turneului californian, Simona Halep a fost eliminată în semifinale. Simona Halep a fost a doua romancă ajunsă în finala de la Indian Wells, după Irina Spîrlea, în 1997. Pe atunci, Irina Spîrlea (11 WTA) era cap de serie numărul 6 şi a fost învinsă cu 2-6, 1-6 de americana Lindsay Davenport (8WTA). În semifinale, Spîrlea o eliminase pe principala favorită, jucătoarea spaniolă Arantxa Sanchez (4) cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3.
După finala Simonei, la Indian Wells a avut loc finala turneului masculin, între sarbul Novak Djokovic (1 WTA) şi elveţianul Roger Federer (2). Federer, care l-a bătut în sferturi pe cehul Tomas Berdych (6-4, 6-0) n-a avut  probleme în semifinale nici cu canadianul Milos Raonic (6) pe care l-a executat cu 7-5, 6-4. Raonic a fost cel care l-a eliminat în sferturi pe spaniolul Rafael Nadal, după un meci de aproape trei ore, scor 4-6, 7-6, 7-5. Djokovic a trecut şi el fără probleme de Andy Murray cu 6-2, 6-3.  Roger Federer a caştigat turneul de la Indian Wells de patru ori, în 2004, 2005, 2006 şi 2012. Novak Djokovici s-a impus la ediţiile din 2008, 2011 şi 2014 ale turneului din California.
Legendara jucătoarea elveţiană Martina Hingis a caştigat, împreună cu indianca Sania Mirza, proba de dublu feminin, după ce a învins cu 6-3, 6-4 perechea rusă Ekaterina Makarova / Elena Vesnina.  În finala de dublu masculin: Vasek Pospisil / Jack Sock  (Canada / SUA) – Simone Bolelli / Fabio Fognini (Italia) 6-4, 6-7, 10-7.

Miami la rand
După turneele de la Indian Wells, caravanele tenisului se mută din California în Florida, unde au loc turneele de la Miami. Turneele sunt de aceeaşi clasă ca şi cele din California, Premier Mandatory la feminin, respectiv, Masters 1000 la masculin, ambele avand premii totale de cate 5.185,625, la masculin şi feminin
La Miami se anunţă o puternică prezenţă romanească în ceea ce priveşte competiţia feminină. Pe tabloul principal, unde lipseşte din nou doar Petra Kvitova din Top 10, Simona Halep este cap de serie numărul 3 şi va juca direct în turul II, probabil miercuri sau joi. Alături de ea, se mai află Monica Niculescu, Irina Begu şi (surpriză!), Sorana Cîrstea, care a primit un wild-card din partea organizatorilor. Alte trei jucătoare, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu şi Edina Hall vor evolua în calificări. De asemenea, la Miami se mai află şi Raluca Olaru pentru dublu. La masculin, Victor Hănescu a trecut deja cu succes prin sita calificărilor învingand doi concurenţi pe care i-a depăşit şi la Indian Wells: mai întai, americanul Andrey Kuznetsov (6-4, 6-1) şi apoi georgianul Nikoloz Basilaşvili, ceva mai greu, 3-6, 6-4, 7-6. De asemenea, nu vor lipsi de pe tabloul de dublu masculin cuplurile Florin Mergea / Dominic Inglot şi Horia Tecău / Jean-Julien Rojer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.