Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bourceanu se va întoarce în Turcia

Ziarul de Vrancea
22 mar 2015 419 vizualizări
Fotbalistul echipei Steaua, Alexandru Bourceanu, a declarat, sambătă, într-o conferinţă de presă, că situaţia sa din vară este clară, el urmand să revină la gruparea turcă Trabzonspor.

"Situaţia mea din vară este clară: voi merge înapoi la Trabzon. Şi în iarnă a fost o dorinţă din partea lor de a reveni, dar Steaua a decis să mă păstreze. Sunt încrezător că voi juca în continuare la Trabzon, din vară", a afirmat mijlocaşul echipei Steaua.  Bourceanu este împrumutat de Steaua de la Trabzonspor pană la finalul sezonului.

Georgienii sunt mai buni

Reprezentativa a rugby a Romaniei a pierdut, sambătă, pe teren propriu, ultimul meci din Rugby Europe Championship 2015, scor 6-15 (3-9) cu Georgia, selecţionata georgiană caştigand astfel competiţia, dar şi Cupa Antim Ivireanul. Toate punctele au fost realizate din lovituri de pedeapsă, transformate de Calafeteanu pentru Romania, respectiv, Kvirikaşvili, pentru oaspeţi. În echipa de start a “stejarilor” au jucat: Lazăr, Turaşvili, A. Ursache – Coste, Sîrbe – Lucaci, V. Ursache, Macovei – Calafeteanu, Dumbravă - Manole, Gal, Dascălu, Apostol – Botezatu. Au mai jucat Rădoi, Ţăruş, Pungea, Poparlan, Burcea, Surugiu, Ioniţă şi Strătilă.

Înecarea la mal, la futsal

Reprezentativa de futsal a Romaniei a fost învinsă, sambătă, la Călăraşi, cu scorul de 1-4, de echipa Portugaliei, în ultimul meci din grupa principală de calificare la turneul final al Campionatului European din 2016, şi va juca în septembrie în play-off-ul pentru competiţia continentală.  Golurile au fost marcate de Pedro Cary, Ricardinho (2) şi Tiago Brito pentru Portugalia, respectiv Csoma pentru Romania. Pentru a obţine calificarea directă la Campionatul European din 2016, ce va fi găzduit de Serbia, "tricolorii" aveau nevoie de un rezultat de egalitate, dar aveau şi varianta înfrangerii la un singur gol diferenţă sau chiar la două goluri, în cazul în care reuşeau să şi înscrie. Diferenţa de trei goluri de pe tabelă în favoarea lusitanilor i-a trimis însă pe jucătorii lui Zoltan Jakab la play-off-ul din septembrie, în calitate de cea mai bună reprezentativă clasată pe locul 3.

Dopaj în masă la halterofilii bulgari

Unsprezece componenţi ai loturilor masculin şi feminin ale Bulgariei au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol, în timp ce se pregăteau pentru Campionatul European, competiţie ce va începe peste trei săptămani, în Georgia. Cei 11 sportivi au fost testaţi în urmă cu două săptămani. Practic aproape toată echipa masculină a Bulgariei a fost depistată pozitiv, cu excepţia lui Aleksandăr Dimitrov, care nu a fost supus controlului deoarece participa la o competiţie în Germania. Sportivii depistaţi pozitiv sunt următorii: Asen Muradov, Ferdi Nazif (categoria 56 kg); Vladimir Urumov, Stoian Enev, Ivailo Filev (62 kg); Deian Minchev (69 kg); Demir Demirev (77 kg); Ivan Markov (85 kg); Nadejda Mey (48 kg); Maia Ivanova (53 kg); Milka Maneva (63 kg).

Irlanda a caştigat Six Nations

Reprezentativa de rugby a Irlandei a caştigat Turneul celor şase Naţiuni, ca urmare a rezultatelor înregistrate, sambătă, în ultima etapă a competiţiei. În primul meci al zilei, Italia a fost învinsă acasă de Ţara Galilor, scor 20-61. Irlanda a învins apoi în deplasare, cu scorul de 40-10, naţionala Scoţiei, iar pentru a caştiga trofeul avea nevoie ca Anglia să nu se impună în faţa Franţei la o diferenţă de 26 de puncte sua mai mare. În ultimul meci al turneului, Anglia a învins pe teren propriu Franţa cu scorul de 55-35, astfel că trofeul a revenit Irlandei.

Cu  mic cu mare, spre vestiare

Un grup de suporteri ai echipei Sporting Braga a încercat să ajungă la vestiare la finalul meciului cu Academic Coimbra, scor 0-0, disputat vineri seară, în campionatul Portugaliei. Tehnicianul echipei Academica, José Viterbo, a declarat că prepedintele clubului, Eduardo Simoes, "a trecut prin momente dificile în tunel".  Suporterii au trecut de o primă barieră, dar nu au reuşit să treacă şi de a doua. Spiritele s-au calmat după intervenţia forţelor de ordine. Formaţia Sporting Braga a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, vineri, pe teren propriu, în compania echipei Academica Coimbra, în etapa a XXVI-a a campionatului Portugaliei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.