Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Jo Jo Dan a devenit canadian

Ziarul de Vrancea
20 mar 2015 546 vizualizări
Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, care va boxa la 28 martie pentru centura IBF la categoria semimijlocie, a obţinut, ieri, cetăţenia canadiană, el anunţand pe pagina sa de Facebook că are acum dublă cetăţenie.

"Mi-am «dublat» puterea... mandru să fiu şi cetăţean canadian pe langă roman!", a notat Jo Jo Dan. Potrivit montreal.ctvnews.ca, Ion Ionuţ a primit certificatul de cetăţenie canadiană alături de alte aproximativ 300 de persoane din 55 de ţări, iar după ceremonie s-a prezentat la sala de box pentru a se pregăti cu anrtenorul Pierre Bouchard.  Jo Jo Dan locuieşte în Canada din 2003. Soţia sa, Anca, a obţinut înaintea sa cetăţenia canadiană şi luna viitoare va da naştere celui de-al doilea copil al cuplului, o fetiţă. Cei doi mai au un băieţel în varstă de trei ani, Nicolas.Ion Ionuţ alias Jo Jo Dan (34 de victorii, 2 înfrangerii, 18 KO) va boxa, la 28 martie, la Motorpoint Arena din Sheffield, cu Kell Brook (33-0, 22 KO), într-o partidă în care pugilistul britanic îşi va pune în joc centura IBF la categoria semimijlocie.

Marica nu vine la naţională

Atacantul Ciprian Marica a anunţat, ieri, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, că nu va juca în meciul echipei naţionale a Romaniei cu Insulele Feroe, programat la 29 martie, în cadrul preliminariilor CE 2016, din cauza unei accidentări la genunchi.  "Îmi este foarte dor de echipa naţională. Mi-e dor de colegi, de suporteri, de tot ce înseamnă atmosfera din preajma unui meci. Din păcate, nu pot onora această convocare, pentru jocul cu Insulele Feroe. Am suferit o accidentare la genunchi la un antrenament şi cum fac din nou tratament la clinica din Germania", susţine atacantul pe contul personal de Facebook. Partida Romania - Insulele Feroe, din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa la 29 martie, de la ora 19.00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Retrogradat pentru pariuri

Clubul Universitatea Cluj a anunţat pe site-ul oficial, că fotbalistul olandez Sergio Zijler a fost trimis la echipa a doua deoarece a încălcat regulamentul FRF, care interzice participarea la orice activitate ce implică jocurile de noroc sau pariurile sportive. "Este prima măsură pe care o luăm împotriva lui Sergio Zijler, în urma discuţiei pe care am avut-o cu antrenorul principal al echipei", a declarat Vlad Munteanu, administratorul special al clubului.  Jucătorul olandez se va antrena pe termen nelimitat alături de fotbaliştii echipei secunde a clubului ardelean, care activează în Liga a IV-a. "Conducerea tehnică şi administrativă a Universităţii Cluj a luat această decizie ca urmare a încălcării de către jucător a Regulamentului de de Disciplină al Federaţiei Romane de Fotbal. Acesta le interzice jucătorilor aflaţi sub contract cu cluburile afiliate FRF să participe la orice fel de activitate care implică jocurile de noroc sau pariurile sportive", se menţionează pe site-ul clubului clujean.

N’Doye stă trei etape

Mijlocaşul echipei ASA Targu Mureş Ousmane N'Doye, eliminat în meciul cu FC Braşov, din etapa a XXII-a a Ligii I, a fost suspendat, ieri, pentru trei jocuri şi penalizat cu 5.000 de lei, de Comisia de Disciplină a FRF. Jucătorul Ovidiu Marc de la Dinamo, eliminat în meciul cu Concordia Chiajna din aceeaşi etapă, a fost suspendat două etape şi penalizat cu 3.000 de lei. Milos Markovic de la Ceahlăul a primit o etapă de suspendare şi o penalitate sportivă de 740 de lei, după ce a văzut cartonaşul roşu în meciul cu Steaua. Cristian Munteanu, team manager al clubului Oţelul, a primit un avertisment pentru implicare în incidente la meciul cu CSMS Iaşi. Tot avertisment a primit gruparea FC Petrolul, pentru un incident produs la meciul cu CSU Craiova.

Compensaţii pentru cluburi

Cluburile care vor avea jucători selecţionaţi la primele reprezentative participante la Cupa Mondială din Rusia, din 2018, vor primi în total suma de aproximativ 200 de milioane de euro din partea FIFA. Aceeaşi sumă totală va fi acordată de forul mondial şi pentru ediţia următoare a turneului final, care va avea loc, în Qatar, în 2022.În acest sens, a fost încheiat un acord între FIFA şi Asociaţia Cluburilor Europene (ECA), însă banii vor fi acordaţi tuturor grupărilor din lume care vor furniza jucători la echipele naţionale calificate, potrivit preşedintelui ECA, Karl-Heinz Rummenigge. Sumele sunt de trei ori mai mari decat cele din precedenta înţelegere, valabilă pentru CM 2010 şi 2014, cand au fost acordate grupărilor circa 65 de milioane de euro în total, la fiecare ediţie. Turneul final al Cupei Mondiale din Rusia va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie 2018, iar cel din Qatar în perioada noiembrie-decembrie 2022, cu finala în 18 decembrie, ziua naţională a statului gazdă.

Campioana prinsă cu oca mică

Atleta Amantle Montsho, depistată pozitiv la Jocurile Commonwealth-ului în iulie 2014, a fost suspendată doi ani de federaţia din Botswana. Montsho a fost depistată pozitiv cu metilhexanamină. Campioana mondială din 2011 în proba de 400 de metri poate contesta decizia de suspendare pană la 26 martie.Montsho s-a clasart a doua la Campionatele Mondiale din 2013 şi a  patra la Jocurile Olimpice de la Londra, 2012.

S-a rupt Pogba

Clubul Juventus Torino a anunţat, pe site-ul oficial, că fotbalistul francez Paul Pogba, care s-a accidentat la meciul de miercuri cu Borussia Dortmund, va fi indisponibil aproximativ 50 de zile. Pogba a suferit o ruptură musculară la coapsă. Paul Pogba a jucat pană în minutul 27 în meciul de miercuri, caştigat de Juventus cu scorul de 3-0 în faţa Borussiei Dortmund, rezultat în urma căruia gruparea italiană s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Record de spectatori în Europa League

Meciul Dinamo Kiev - Everton, disputat joi seară, la Kiev, scor 5-2, a înregistrat o cifră record de 67.553 de spectatori, cea mai mare de pană cum la o partidă din Liga Europa. Precedentul record, de 67.328 de spectatori, fusese înregistrat în 2012, la partida dintre Manchester United şi Ajax Amsterdam, din 16-imile Ligii. Meciul cu cea mai mare asistenţă din faza grupelor Ligii Europa este cel disputat de Steaua Bucureşti la 18 septembrie 2013, în deplasare cu Schalke 04 - 53.123 de spectatori. Cel mai mare număr de spectatori la o finală de Liga Europa s-a înregistrat la Bucureşti, la 9 mai 2012, la meciul Atletico Madrid - Athletic Bilbao - 52.347.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.