Sport

Focşaniul găzduieşte finalele naţionale la judo

Dan Chiriac
19 mar 2015 643 vizualizări
Copiii născuţi între 2000-2001 se vor întrece la finalul săptămânii viitorare într-un adevărat regal sportiv, la Sala Polivalentă O săptămână a mai rămas până la finala Campionatului naţional de judo, la categoria juniori III, găzduită de Sala Polivalentă din Focşani.

Cei mai buni judoka la categoria de vârstă sub 16 ani sunt aşteptaţi la întrecerile de la Focşani. Au drept de participare tinerii născuţii în anii 2000 şi 2001. Potrivit datelor furnizate de Federaţia Romană de Judo, întrecerile vor avea loc la următoarele categorii de greutate: Feminin -36 kg, -40 kg, -44 kg, -48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg, -70kg, ^70 kg - Masculin -38 kg, -42 kg, -46 kg, -50 kg, -55 kg, -60 kg, -66 kg, -73 kg, - 81 kg, A81 kg. Controlul greutăţii se va face în ziua validării. Sportivii trebuie să aibă o greutate de cu cel mult 100grame în plus decât categoria la care iau parte. Toţi antrenorii, conducătorii delegaţiilor şi sportivii trebuie să elibereze camera de cântar înaintea începerii Cântarului Oficial, separat pentru feminin şi masculin. Organizatorii spun că la acest moment nu este permisă folosirea telefoanelor mobile cât şi a aparatelor foto şi video în timpul operaţiunii de cantărire. Cântarul neoficial va începe vinerea viitoare la orele 15.00, urmând ca cel oficial să aibă loc între 17:30 - 18:30. Fiecare sportiv trebuie să fie prezent la cântar, legitimându-se cu paşaportul sportiv. Concursul se va desfăşura numai în kimono alb pentru primul sportiv strigat şi în kimono albastru sau alb cu centura adiţională albastră (roşie) pentru al doilea sportiv strigat. Concursul se va desfăşura în sistem dublu repesaj peste 5 sportivi sau turneu până la 5 sportivi. Meciurile vor avea o durată de 3 minute. Programul întrecerii este următorul: Vineri: 27.03.2015 15:00-17:30 Validarea documentelor DJTS Vrancea, 17:30-19:00 Cântar oficial la Sala Sporturilor Focşani; La orele 19:00 are loc şedinţa tehnică şi tragerea la sorţi; Sâmbătă, 28.03.2015 cu începere de la orele 9.00, are loc  concursul la următoarele categorii: Feminin -36 kg,-40 kg,-44 kg,-48 kg,-52 kg,-57 kg,-63 kg,-70kg,^70 kg - Masculin-38 kg,-42 kg,-46 kg,-50 kg,-55 kg,-60 kg,-66 kg,-73kg,-81kg, ^81 kg. CSM LPS Focşani are la startul întrecerii mai mulţi sportivi. Obiectivul focşănenilor este obţinerea a cât mai multor medalii naţionale.
Duminică, concurs pe echipe, pe euro-regiuni
Finala campionatului naţional de Judo echipe Intereuroregiuni Juniori –III, U 16, are loc tot la Focşani.  Sportivii născuţi în 2000-2001 se vor întrecere la categoriile: Feminin -44 kg, -48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg,-70 kg, ^70 kg -Masculin -50 kg, -55 kg, -60 kg, -66 kg,-73 kg, -81kg, ^81 kg. Echipele vor fii alcătuite din sportivi legitimaţi la cluburile afiliate, respectiv cu taxa anuală pe 2015 achitată spre FRJ. Echipa poate fi alcătuită din minim 4 sportivi la 4 categorii de greutate. Euroregiunea este obligată să participe la Finalele CN de Judo Juniori intereuroregiuni cu cel puţin o echipă la masculin şi una la feminin. Comisia tehnică a Euroregiunii, împreună cu antrenorii de la cluburi vor alcătui componenţa echipei nr.1 (cea mai valoroasă din euroregiune, după care se vor forma alte echipe ale euroregiunii numerotate cu 2, 3 etc. sau denumite în funcţie de regiune. Nu se va participa cu echipe sub numele cluburilor. Pentru a da dreptul mai multor sportivi de a avea un număr mai mare de meciuri, cluburile care nu au sportivi selecţionati în echipele euroregiunii pot participa cu o echipă formată din minim 4 sportivi, dar sub numele euroregiunii respective.  Controlul greutăţii se va face conform programului, în ziua validării. După cântarul oficial se vor stabili categoriile la care sportivii vor lupta. Un sportiv are dreptul de a participa la categoria la care a fost cântărit şi la categoria imediat superioară, având posibilitatea de a reveni oricând la categoria iniţială. Competiţia va începe cu tragerea la sorţi, imediat după ce va fi efectuată festivitatea de premiere la campionatul naţional sub 16 ani. Întrecerile se vor încheia duminică seara. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.