Sport

Planurile lui Tomas Ryde

Ziarul de Vrancea
17 mar 2015 489 vizualizări
Unitatea grupului este preocuparea de bază a noului antrenor al naţionalei feminine de handbal, care va juca vineri şi sambătă la Trofeul Carpaţi

Noul selecţioner al reprezentativei feminine de handbal, suedezul Tomas Ryde, a declarat, într-un interviu acordat departamentului media al FR Handbal, că jucătoarele romane sunt talentate, dar la echipa naţională mai trebuie lucrat la capitolele tactic şi unitate de grup. “Există într-adevar mult talent în echipă. Jucătoarele au o tehnică foarte bună în regim de viteză. Probabil va fi nevoie sa lucrăm totuşi mai mult tactic şi la capitolul unitate de grup pentru că jucătoarele provin de la multe echipe. Voi face propria cercetare şi voi discuta cu toate jucătoarele pentru a descoperi eventualele probleme", a afirmat Ryde. El îşi propune să îmbunătăţească atat aparărarea, cat şi atacul echipei, în vederea barajului din luna iunie, cu Serbia, pentru calificarea la Campionatul Mondial. "Să implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu şi şase în linie pe semicerc. Apoi îmi doresc acelaşi lucru şi în atac şi voi lucra teme invididuale cu fiecare jucătoare pentru barajul cu Serbia", a spus el. Cristina Neagu va primi un rol mai mare în defensivă, a precizat suedezul, care se bazează pe modul în care jucătoarea echpei Buducnost se mişcă pe semicerc. "În primul rand să creeze situaţii de a marca pentru restul jucătoarelor. Cand ea este în ofensivă, adversarele consumă multă energie pentru a o anihila şi putem valorifica asta. Mă gandesc totodată la metode de a optimiza faza defensivă cu ajutorul ei, deoarece Cristina se mişcă foarte rapid pe semicerc şi înţelege bine jocul tactic", a declarat tehnicianul. Întrebat cand poate deveni handbalul o industrie în Romania, antrenorul suedez, care este şi om de afaceri, a răspuns: "începand chiar de acum! întotdeauna există oportunităţi să faci business cu o asemenea echipă de valoare şi cu interesul fanilor romani pentru handbal. E nevoie doar să unim cele două lucruri şi de o viziune că putem deveni cei mai buni din lume."
Ryde va debuta pe banca tehnică a Romaniei la Trofeul Carpaţi, competiţie care are loc vineri şi sambătă, la Sala Polivalentă din Cluj, iar antrenorul speră ca "tricolorele" să joace în finala mare a competiţiei. "Este o oportunitate excelentă să arătăm fanilor handbal de calitate. Brazilia are un stil atractiv pentru spectatori, diferit de cel al naţionalelor din Europa. Se bazează mult pe calitatea individuală a jucătoarelor şi pe handbalul în situaţii unu la unu, de aceea va fi o provocare pentru noi. De partea cealaltă, Suedia şi Germania au tradiţie în handbal şi un joc bine organizat tactic. Sper ca vom juca în finala mare", a precizat Ryde.  Suedia – Germania, de la ora 18.00 şi Romania - Brazilia, de la ora 20.00, sunt meciurile de vineri ale Trofeului Carpaţi. Finala mică va avea loc, sambătă, de la ora 18.30, iar finala mare de la ora 20.15.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.