Sport

Minerul Lucescu a intrat în subteran

Ziarul de Vrancea
12 mar 2015 504 vizualizări
Bayern München - Şahtar Doneţk 7-0 în optimile Ligii Campionilor * Chelsea lui Mourinho, eliminată chiar pe “Stamford Bridge” de PSG

N-au trecut nici patru minute şi prima lovitură de măciucă a căzut pe capul “minerilor” pe Allianz Arena. Lovitură de la 11 metri pentru Bayern şi cartonaş roşu pentru fundaşul Kucer (acordat relativ uşor pentru un fault la Götze) şi Thomas Müller a înscris. Se întamplă adesea că o echipă rămasă în inferioritate de timpuriu să se mobilizeze exemplar şi să facă minuni. Nu a fost cazul Şahtarului, sau mai degrabă nu e cazul cand joci cu Bayern. Golurile au curs garlă în poarta lui Piatov chiar dacă şi Bayern a suferit ceva similar cu o jumătate de eliminare, Robben fiind nevoit să iasă din teren în min. 19. Scorul final a fost 7-0 pentru Bayern, goluri înscrise de Müller (‘4, ’52), Boateng (’34), Ribéry (’49), Badstüber (’63), Lewandowski (’75) şi Götze (’84). În tur, la Lvov, scorul a fost 0-0. Kucer a primit cel mai rapid cartonaş roşu din istoria Champions League, iar Bayern a egalat cel mai mare scor din fazele eliminatorii ale competiţiei. Totodată, aceasta a fost cea mai drastică înfrangere din istoria lui Şahtar.
Conform obiceiului, Mircea Lucescu a criticat arbitrajul: “Nu cred că Bayern avea nevoie de un astfel de ajutor din minutul doi. Trebuie să vedem dacă a fost penalty. Dar oricum nu ar fi trebuit să se arate cartonaşul roşu. Din acel moment, echipa noastră ar fi trebuit să aibă zece germani în loc de zece brazilieni. Cei de la Bayern au fost mai puternici decat noi în privinţa caracterului, a tacticii şi la provocările individuale. Meciul era terminat după al treilea gol, cand Srna era afară primind asistenţă medicală în timp ce Bayern a marcat a treia oară. Ar fi trebuit să jucăm mai compact. Nu avem nicio scuză, dar sunt supărat pentru că echipele mari, ca de fiecare dată, sunt ajutate", a spus Lucescu.
Tot în inferioritate numerică a jucat şi Paris Saint-Germain pe Stamford Bridge partida cu Chelsea (în tur, 1-1). În min. 34, parizienii pregătiţi de Laurent Blanc   au rămas cu un om în minus (şi încă ce om?), Zlatan Ibrahimovic văzand roşu pentru un fault obişnuit la centrul terenului la Oscar. Dar spre deosebire de ucraineni, PSG a ştiut să gestioneze acest dezavantaj în faţa unei echipe puternice. Chelsea nu-i chiar Bayern şi s-a canonit mult pană cand Gary Cahill a înscris golul din min. 81. După cinci minute, David Luiz a egalat şi meciul a intrat în prelungiri. În min. 96, belgianul Eden Hazard a adus liniştea pe “Stamford Bridge” dar numai pentru opt minute. Echipa în inferioritate a dat lovitura de graţie în min. 114  prin Thiago Silva şi Chelsea lui Mourinho părăseşte Liga Campionilor, datorită golurilor mai puţine înscrise în deplasare (2-2, faţă de 1-1). Reacţia lui José Mourinho a fost demnă: "Cel de la PSG au meritat să se impună. Cand o echipă nu poate să se apere la două cornere şi primeşte două goluri, atunci nu merită să caştige. Cand o echipă nu face faţă presiunii de a avea cu un jucător mai mult şi de a juca acasă... Pentru adversari era uşor: zece oameni, organizare defensivă, contraatac, aşteptarea momentului potrivit. Aşteptarea unei greşeli. Nu aveau nimic de pierdut. Cand adversarii sunt mai buni decat noi, merităm să pierdem. Nu am meritat să mergem mai departe, acceptăm asta", a spus Mourinho.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.